субота, 22 листопада 2014 р.

Супергеройський торт

Супергеройський торт

Супергеройський торт





Торт на останній дзвінок.


Подарувала вчителька свого класу.
Торт на останній дзвінок.





Торт зі згущеним молоком "Солодка фантазія"



Інгредієнти:

для тіста:
- масло вершкове 200 г
- сметана 200 г
- цукор 2 стакан
- яйця 2 шт.
- борошно
- сода 1 ч. л.

для крему:
- варене згущене молоко 500 г
- масло вершкове 100 г
- горіхи смажені (я брала арахіс) 70-100 г
- шоколад чорний 30 г

Приготування:

Дістати заздалегідь вершкове масло, щоб воно стало м'яким.
Збити яйця, додати цукор і знову збити. Цукор повинен розчинитися. З'єднати яєчно-цукрову суміш зі сметаною і вершковим маслом.
Додати борошно, соду і замістити тісто.
Покласти його на 30 хвилин у холодильник.

Потім розділити тісто на 3 частини і тонко розкачати у вигляді прямокутника. Особливо дотримуватися форму не варто, адже потім коржі потрібно буде обрізати, обрізки знадобляться для прикраси.

Покласти кожен пласт на деко і проколоти в різних місцях виделкою.
Випікати в духовці 20 хвилин при температурі 200°C.
Готові коржі трохи остудити, покласти їх один на одного і обрізати краю, щоб вийшли рівні прямокутники.
Обрізки помістити в духовку на 10 хвилин, щоб вони добре підсохли і придбали насичений колір, а потім подрібнити. Я для цього використовувала качалку.

Тепер можна зайнятися кремом.
Шоколад розтопити. Для цього я поклала його в невеликий глибокій тарілці на пару хвилин у мікрохвильову піч.
Варене згущене молоко з'єднати з вершковим маслом і розтопленим шоколадом і ретельно перемішати.
Арахіс очистити, подрібнити за допомогою качалки, додати в крем і перемішати.
Кожен корж змастити кремом.
В останнього коржа обмазати верх і краю.
Зверху посипати сухарями і тертим шоколадом.
Поставити в холодильник на 2-3 години, щоб торт добре просочився.

Джерело: Шедеври рукоділля
Рекомендуємо підписатися!
Торт зі згущеним молоком
Торт зі згущеним молоком
Торт зі згущеним молоком
Торт зі згущеним молоком
Торт зі згущеним молоком
Торт зі згущеним молоком
Торт зі згущеним молоком





Торт "Мурашник"



Інгредієнти (на 1 "Мурашину гірку"):

тісто:
200 г сметани (20%)
200 г вершкового масла
100 г цукру
400-500 г борошна
2 ч. ложки розпушувача

крем:
1 банку вареного згущеного молока (380 г)
200 г вершкового масла
Торт "Мурашник"

Час приготування: 1 годину (+1 година на застигання).

Приготування:

Заздалегідь розігрійте духовку до 180С.
Для тіста спочатку змішайте у великій мисці сметану, розм'якшене вершкове масло, цукор, а потім, всипати борошно і розпушувач, замісіть пісочне тісто.
Я так відразу пишу «пісочне тісто», тому що це - хороше позначення потрібної щільності тесту. Воно має добре збиратися в щільний рівномірний грудку. Борошно додавати поступово - спершу 400 г - вимісіть. Якщо тісто рідкувате, додайте ще 50 г борошна, а потім, якщо знадобиться, ще 50 р.

Тепер - найцікавіше. У класичному варіанті тісто прокручують через м'ясорубку і викладають невеликі його коржі/грудочки на змащене маслом деко. Якщо м'ясорубки немає, просто отщипывайте невеликі кульки від тіста і викладайте їх на деко (змастивши її вершковим маслом або виклавши папером для випічки).
Випікайте 10-15 хвилин при 180С, поки печиво не стане красивого коричневого кольору.
Поки випікаєте печиво, приготуйте крем. Для цього змішайте розм'якшене вершкове масло і варену згущенку в однорідну масу. Тут ніяких складних прийомів немає - просто змішайте в мисці і приберіть на деякий час в холодильник.
Готове і остигле печиво потрібно трохи розкришити руками. Тут - на ваш смак. Хтось любить крихітку поменше, комусь подобається, щоб траплялися великі грудочки.
Розкришене печиво перекладіть в миску з готовим кремом і добре перемішайте.
Викладіть всю масу гіркою на підготовлене блюдо і приберіть на 1 годину в холодильник, щоб торт застиг.
Якщо захочете, можна прикрасити торт розтопленим шоколадом, подрібненими горіхами і шоколадом, натертим на тертці.
На мій погляд, торт цей прекрасний і без зайвих прикрас.

Джерело: Шедеври рукоділля
Рекомендуємо підписатися!
Торт
Торт
Торт
Торт
Торт
Торт
Торт
Торт
Торт

Немає коментарів:

Дописати коментар