Супергеройський торт
Торт на останній дзвінок.
Подарувала вчителька свого класу.
Торт зі згущеним молоком "Солодка фантазія"
Інгредієнти:
для тіста:
- масло вершкове 200 г
- сметана 200 г
- цукор 2 стакан
- яйця 2 шт.
- борошно
- сода 1 ч. л.
для крему:
- варене згущене молоко 500 г
- масло вершкове 100 г
- горіхи смажені (я брала арахіс) 70-100 г
- шоколад чорний 30 г
Приготування:
Дістати заздалегідь вершкове масло, щоб воно стало м'яким.
Збити яйця, додати цукор і знову збити. Цукор повинен розчинитися. З'єднати яєчно-цукрову суміш зі сметаною і вершковим маслом.
Додати борошно, соду і замістити тісто.
Покласти його на 30 хвилин у холодильник.
Потім розділити тісто на 3 частини і тонко розкачати у вигляді прямокутника. Особливо дотримуватися форму не варто, адже потім коржі потрібно буде обрізати, обрізки знадобляться для прикраси.
Покласти кожен пласт на деко і проколоти в різних місцях виделкою.
Випікати в духовці 20 хвилин при температурі 200°C.
Готові коржі трохи остудити, покласти їх один на одного і обрізати краю, щоб вийшли рівні прямокутники.
Обрізки помістити в духовку на 10 хвилин, щоб вони добре підсохли і придбали насичений колір, а потім подрібнити. Я для цього використовувала качалку.
Тепер можна зайнятися кремом.
Шоколад розтопити. Для цього я поклала його в невеликий глибокій тарілці на пару хвилин у мікрохвильову піч.
Варене згущене молоко з'єднати з вершковим маслом і розтопленим шоколадом і ретельно перемішати.
Арахіс очистити, подрібнити за допомогою качалки, додати в крем і перемішати.
Кожен корж змастити кремом.
В останнього коржа обмазати верх і краю.
Зверху посипати сухарями і тертим шоколадом.
Поставити в холодильник на 2-3 години, щоб торт добре просочився.
Джерело: Шедеври рукоділля
Рекомендуємо підписатися!
Торт "Мурашник"
Інгредієнти (на 1 "Мурашину гірку"):
тісто:
200 г сметани (20%)
200 г вершкового масла
100 г цукру
400-500 г борошна
2 ч. ложки розпушувача
крем:
1 банку вареного згущеного молока (380 г)
200 г вершкового масла
Торт "Мурашник"
Час приготування: 1 годину (+1 година на застигання).
Приготування:
Заздалегідь розігрійте духовку до 180С.
Для тіста спочатку змішайте у великій мисці сметану, розм'якшене вершкове масло, цукор, а потім, всипати борошно і розпушувач, замісіть пісочне тісто.
Я так відразу пишу «пісочне тісто», тому що це - хороше позначення потрібної щільності тесту. Воно має добре збиратися в щільний рівномірний грудку. Борошно додавати поступово - спершу 400 г - вимісіть. Якщо тісто рідкувате, додайте ще 50 г борошна, а потім, якщо знадобиться, ще 50 р.
Тепер - найцікавіше. У класичному варіанті тісто прокручують через м'ясорубку і викладають невеликі його коржі/грудочки на змащене маслом деко. Якщо м'ясорубки немає, просто отщипывайте невеликі кульки від тіста і викладайте їх на деко (змастивши її вершковим маслом або виклавши папером для випічки).
Випікайте 10-15 хвилин при 180С, поки печиво не стане красивого коричневого кольору.
Поки випікаєте печиво, приготуйте крем. Для цього змішайте розм'якшене вершкове масло і варену згущенку в однорідну масу. Тут ніяких складних прийомів немає - просто змішайте в мисці і приберіть на деякий час в холодильник.
Готове і остигле печиво потрібно трохи розкришити руками. Тут - на ваш смак. Хтось любить крихітку поменше, комусь подобається, щоб траплялися великі грудочки.
Розкришене печиво перекладіть в миску з готовим кремом і добре перемішайте.
Викладіть всю масу гіркою на підготовлене блюдо і приберіть на 1 годину в холодильник, щоб торт застиг.
Якщо захочете, можна прикрасити торт розтопленим шоколадом, подрібненими горіхами і шоколадом, натертим на тертці.
На мій погляд, торт цей прекрасний і без зайвих прикрас.
Джерело: Шедеври рукоділля
Рекомендуємо підписатися!
Немає коментарів:
Дописати коментар