Йогуртовий торт
Інгредієнти:
- натуральний йогурт - 600 гр.
- молоко - 600 мл
- желатин - 60 гр.
- лимонний сік (2 ст. л.)
- какао - 40 гр.
- цукор - за смаком (хто любить солодке, тому слід більше класти, мені вистачило солодкого полуничного шару)
- полуниця - 400 гр.
- вода - 100 мл
Приготування:
1. Йогурт дістати з холодильника, щоб він придбав кімнатну температуру.
2. 50 гр. желатину залити молоком, дати постояти згідно інструкції, а потім нагріти до повного розчинення. Трохи остудити.
3. Йогурт збити міксером, додаючи цукор і лимонний сік. Потім поступово додати молоко з желатином, постійно помішуючи. Знову збити міксером.
4. Відокремити ¼ частина йогуртовій маси і змішати з какао. Залити роз'ємну форму і поставити на 10 хвилин в морозилку до застигання. На застиглий шар вилити решту масу і поставити в холодильник до повного застигання.
5. Приготувати полуничний шар. 10 гр. желатину приготувати згідно до інструкції.
6. Приготувати полуничне пюре за допомогою блендера, додати цукор і злегка остиглий желатин.
7. Вилити полуничне желе на застиглий йогуртовий шар, поставити в холодильник до повного застигання.
Джерело: Шедеври рукоділля
Рекомендуємо підписатися!
Млинцевий торт.
А сьогодні - млинцевий торт... а гарний який!
Час приготування: 35 хв + 1 годину на охолодження
Порцій: 6-8
Інгредієнти:
Млинці 20 шт
Вершки 35-40% 300 гр
Цукор 300 гр
Вишня
Приготування:
1. Збийте вершки з 200 г цукру до твердих піків.
2. Викладайте на блюдо млинці по одному і змащуйте збитими вершками.
3. Обмажте з усіх боків вершками наші млинці і приберіть готовий торт в холодильник на 1 годину.
4. Поки торт просочується і охолоджується, приготуйте соус. Вишню з'єднайте з цукром і збийте заглибним блендером.
5. Вилийте масу в каструльку і варіть протягом 30 хвилин на повільному вогні. Знімайте пінку як у варення. Остудіть перед використанням і полийте охолоджений торт соусом.
Приємного апетиту!
Джерело: Шедеври рукоділля
Рекомендуємо підписатися!
Ніжний млинцевий тортик
Інгредієнти:
Млинці і заварний крем.
Млинці:
3 яйця
3 ст. л цукру
1 ч. л солі
0, 5 ч. л соди
3 ст. л соняшникової олії
борошно, тут вже на око.
Крем:
0, 5 л молока
3 яйця
1 ст. цукру
3 ст. л борошна
250 гр вершкового масла
ванілін
Приготування:
Як випікати млинці думаю знає кожен)
Крем завжди роблю тільки за цим рецептом, самий самий на мій погляд!)
Молоко наливаємо в каструльку і ставимо на повільний вогонь, тим часом ретельно збиваємо яйця, цукор і борошно, не забуваємо поглядати за молоком, як тільки помітили, що воно починає закипати, тонкою цівкою вливаємо яєчну суміш і одночасно, енергійно помішуємо, я це роблю віночком.Як тільки починає загусати і булькати... знімаємо з плити і охолодити до кімнатної температури.Потім додаємо розм'якшене вершкове масло, ванілін і збиваємо в однорідну масу, можна і без нього, але з ним крем ніжніше і смачніше виходить)
Ну і змащуємо наші остиглі млинці, прикрашаємо за бажанням!
Шалено смачний тортик!!!
Приємного апетиту!
Джерело: Шедеври рукоділля
Рекомендуємо підписатися!
Немає коментарів:
Дописати коментар