Торт "Смарагдова черепаха"
Інгредієнти:
-Згущене Молоко (в тісто) - 1 бан.
-Яйце (2 в крем, 1 в тісто) - 3 шт
-Сода гашене оцтом (в тісто) - 1 ч. л.
-Борошно (+2 ст. ложки крем) - 450-470 р
-Молоко (в крем) - 500 мл
-Цукор (в крем) - 1 скл.
-Ванільний цукор (в крем) - 1 пакет.
-Масло вершкове (в крем) - 200 г
Приготування:
Оскільки коржі готуються дуже швидко, відразу краще зварити крем. У каструльку влити молоко, додати в нього 2 яйця, 2 стіл. ложки борошна, склянка цукру, пакетик ванільного цукру, добре збити віночком і поставити на повільний вогонь.Варити, помішуючи, до загустіння. У гарячий крем додати вершкове масло, перешкодити і накрити кришкою, щоб крем не охолов. Тепер приступаємо до коржам. Виливаємо В миску банку згущеного молока, додаємо яйце і добре перемішуємо. Потім додаємо соду гашену оцтом і поступово підсипаємо борошно. Коли ложкою заважати стане важко - перекладаємо тісто на робочу поверхню і домішують. Сильно забивати не треба - тісто має бути м'яке і еластичне. Ділимо тісто на 8 рівних частин. Розкачуємо кожен корж і наколюємо виделкою в декількох місцях. Розігріваємо сковороду на середньому вогні і починаємо пекти. Коржі печуться дуже швидко - буквально 1 хвилину і відразу перевертаємо. Таким чином печемо всі 8 коржів. Потім беремо тарілочку відповідного розміру і обрізаємо все коржі. Обрізки нам знадобляться для обсипання торта. Починаємо змащувати коржі кремом. Крем у нас ще гаряченький, тортик просочиться дуже швидко. Потім верх торта і боки теж добре змащуємо. Обсипаємо крихтою. Торт готовий. У мене зараз в надлишку ківі, пропоную вам такий варіант оформлення тортика!
Джерело: Шедеври рукоділля
Рекомендуємо підписатися!
Торти з рушників
Торт "Норка крота"
Такий тортик готується швидко, дуже смачний, особливо для тих, хто любить банани. Спробуйте приготувати!
Інгредієнти:
тісто:
-0, 5 банки згущеного молока
-1 склянка цукру
-пакетик розпушувача (або 1 ложечка соди)
-2 яйця
-4-5 столових ложок какао
-1 склянка сметани
-1, 5 склянки борошна
крем:
-0, 5 л. вершків 33-35% жирності,
-цукрова пудра за смаком
-пакетик закріплювача для вершків (якщо ви впевнені в вершках, що вони хороші і не опаде - то не треба його додавати)
-банани 3-5 штук
Приготування:
Змішати борошно з розпушувачем, цукром, какао. Потім до борошна додати згущене молоко, яйця, сметану. Все ретельно перемішати. Випікати в змащеній формі, в духовці при температурі 180 градусів
Корж повинен охолонути. Потім треба вибрати середину. Банани розрізати навпіл уздовж і щільно укласти на корж. Збити вершки з цукровою пудрою. Вершки викладаємо на банани - так, щоб вийшла велика шапка з вершків. Зверху посипати крихтою з тієї частини коржа, яку вирізали.
В принципі торт готовий, АЛЕ краще дати йому постояти пару годин.
Джерело: Шедеври рукоділля
Рекомендуємо підписатися!
Немає коментарів:
Дописати коментар