Торт «Дракон» з вершково-шоколадним кремом
Для приготування вам будуть потрібні:
Для тіста:
яйця - 3 шт
цукор - 350 мл
вершкове масло (або маргарин) - 225 г
молоко - 250 мл
борошно - 500 мл
ванільний цукор - 3 ч. ложки
какао - 3 ст. ложки
розпушувач - 3 ч. ложки
Для крему:
білий шоколад - 300 г
вершковий сир (наприклад, Філадельфія) - 450 г
вершкове масло - 180 г
трохи лимонного соку (1-1, 5 ст. ложки)
харчовий барвник або зелений чай матчу
Для прикраси:
маршмеллоу для очей
вафлі в шоколаді або плитка шоколаду, розрізана на трикутники, або цукерки-трюфелі для зубчиків
мармелад для кігтів
кольорове драже (Non Stop, M&Ms і т. п.) для очей і ніздрів
Спосіб приготування:
Збиваємо яйця з цукром в круту піну.
Розтоплюємо вершкове масло, злегка остуджуємо і вливаємо в нього молоко.
Змішуємо всі сухі інгредієнти (борошно, ванільний цукор, какао, розпушувач) і поступово додаємо отриману суміш у збиті яйця, потім вливаємо остигле масло та молоко.
Ретельно вимішуємо тісто.
Випікаємо 2 круглих коржа діаметром побільше і поменше.
Важливо: З приготованого тесту обидва коржа необхідно випікати одночасно! Якщо в духовці недостатньо місця для 2 форм, то слід замісити тісто в 2 прийоми, розділивши всі зазначені інгредієнти.
Круглі форми для випікання діаметром 23 і 25 см змащуємо маслом (дно бажано прокласти пекарської папером), потім вливаємо в них тісто і випікаємо при температурі 175 градусів близько 40 хвилин. Перевіряємо готовність коржів сірником, зубочисткою або дерев'яною шпажкою.
Готові коржі залишаємо в формах на 10-15 хвилин, а потім акуратно виймаємо їх з форми і охолодити до кімнатної температури на решітці. Готові коржі можна загорнути в харчову плівку і залишити на ніч при кімнатній температурі. Їх також можна зберігати в холодильнику 2-3 дні.
Готуємо масляний крем з білим шоколадом і вершковим сиром.
Розламайте або нарубайте шоколад на дрібні шматочки і почніть розтоплювати на водяній бані. Вода не повинна стосуватися дна ємності з шоколадом.
Коли вода нагріється (але не вище 160 F / 71 C), зніміть з вогню, і розмішуйте, поки шоколад не почне плавитися. Поверніть на вогонь якщо вода охолола, але не допускайте її перегріву. Помішуйте 10 хвилин, або до повного зникнення шматочків.
Так само, шоколад можна розтопити в мікрохвильовці. Для цього необхідно помішувати його кожні 15 секунд і вийняти з мікрохвильовки ДО повного розчинення частинок. Продовжувати помішувати до повного розчинення, шматочки доплавятся від накопиченого тепла.
Шоколад остудити до кімнатної температури!
У чаші міксера збити розм'якшений вершковий сир до однорідності. Збивати НЕ ВІНОЧКОМ, а насадками, які найменше аерують масу, інакше в кремі вийде дуже багато пухирців повітря, і з ним важко буде працювати.
Поступово, продовжуючи збивати, влити охолоджений шоколад. Коли маса стане однорідною, потроху ввести розм'якшене масло і сік лимона.
Якщо крем планується застосовувати для тортів, яким потрібно витримати кілька годин без холодильника дуже спекотний день (наприклад, для весільних тортів) і не поплисти, кількість масла можна зменшити до 60 р.
Такий крем прекрасно лягає під мастику, легкий, в міру солодкий, і просто тане в роті!
Рекомендації: - Не перегрейте білий шоколад! Постійно помішуйте під час розтоплення. - Не допустимо попадання будь-якої рідини в шоколад під час розтоплення! - Постійно збивайте крем під час введення остиглого білого шоколаду, щоб уникнути грудочок. - Якщо грудочки все ж утворилися, пропустіть крем через часте сито. - Крем може злегка расслоиться якщо температура в приміщенні дуже висока (жарко). Цього можна уникнути, якщо поставити миску в велику миску з крижаною водою. - Крем з часом стає пористим. Перевзбейте крем перед подальшим застосуванням що б відновити консистенцію. - Не намагайтеся перевзбить охолоджений крем, інакше він може расслоиться! Дочекайтеся поки крем стане кімнатної температури, тоді перевзбивайте. - Під час роботи з кремом в кондитерському мішку, охолоджуйте періодично руки в крижаній воді, щоб тепло від них не плавило крем в кондитерському мішку.
"Крем" для кулінарної мініатюри
Автор: Oriona
Від автора: У своїх кулінарних мініатюрах я нерідко використовую "крем". Торти зі збитими вершками, пишним кремом, джемом або варенням, вареним згущеним молоком виглядають дуже апетитно і так схожі на справжні! У цьому уроці я розповім про спосіб приготування такого "крему".
"Крем" для кулінарної мініатюри - Ярмарок Майстрів - ручна робота, handmade У своїх кулінарних мініатюрах я нерідко використовую 'крем'. Торти зі збитими вершками, пишним кремом, джемом або варенням, вареним згущеним молоком виглядають дуже апетитно і так.. |
Домашнє морозиво крем-брюле
Це морозиво у багатьох було улюбленим. З карамельним смаком і прекрасного кольору топленого молока. Як з'ясувалося, зробити його будинку простіше простого. Для цього всього лише треба приготувати сироп крем-брюле та додати його в готову для заморожування суміш. Я вам докладно розповім, що і як робити.
На 3-4 порції (500г вершкового морозива)
-30г сухого молока
-290г молока 3, 2%
-95г вершків 35%
-60г цукру
-8г кукурудзяного крохмалю
Для сиропу:
-40г цукру
-40г молока
Морожениця контейнер об'ємом не менше 800мл
Крем "Бездоганні пятки!"... не зрівняється ні з одним купівельними!
Поділюся з вами рецептом крему для п'ят, який не зрівняється ні з одним купівельними засобом. І найголовніше - зробити його легко і швидко. Потрібно тільки купити в аптеці тюбик мазі календули (20г) і ампулку рідкого вітаміну А (10 мл), буде легше дозувати, оскільки співвідношення повинно бути 1:2.
У невеликій ємності гарненько перемішайте вітамін А і мазь. Ось власне і все. Потім перекладіть готовий крем в чисту баночку і зберігати в холодильнику.
Часто п'яточки після зими в занедбаному стані, влаштуйте їм вітамінний штурм. Протягом тижня вечорами мийте ваші ніжки і легенько обробляйте пемзою. Потім змащуйте стопи цим кремом на ніч і одягайте бавовняні шкарпетки.
Після такого курсу достатньо буде застосовувати крем двічі на тиждень. А потім - по мірі необхідності. Влітку, звичайно, частіше, ніж узимку.
Крім приголомшливого візуального ефекту, цей крем назавжди загоює тріщини. І нігтьові пластинки при такому догляді оздоровлюються, стають доглянутими.
джерело: журнал" Скарбничка Сімейних Рад"
Немає коментарів:
Дописати коментар