Еклери з вершковим кремом!
Інгредієнти:
-100г вершкового масло
-¼ Ч. л. солі
-220г борошна
-4 шт. яйця
-250г маскарпоне
-120г цукрової пудри
-100мл вершків 22%
Приготування:
250 мл води закип'ятити, додати масло, сіль і ще раз довести до кипіння. Просіяти в каструлю з водою борошно і перемішати. Має вийти однорідне щільне тісто, яке дуже легко відстає від стінок каструлі
Яйця розбийте в окрему миску і перемішайте, потім додайте по 1-2 столові ложки за один раз, щоразу ретельно перемішуючи тісто. Пропорції в рецепті розраховані на великі яйця (добірні), так що якщо у вас вони дрібніші, може знадобиться ще
Врешті-решт вийде досить густе м'яке тісто, яке все ж тримає форму. Викладіть тісто в щільний пакет або кондитерський шприц.Викладайте тісто на деко, застелене кондитерської папером, у вигляді ковбасок, відокремлюючи тісто мокрими руками.
Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці близько 30 хвилин. Еклери повинні добре піднятися. Після вимкнення духовки залиште їх межах на 10-15 хвилин, щоб вони не осіли.
Для крему потрібно добре збити маскарпоне з цукровою пудрою і вершками.
Вийде густий і ніжний крем. Приберіть його в холодильник до використання і начиняйте тільки остиглі тістечка.
Наповнювати еклери можна з допомогою кондитерського шприца або просто роблячи надрізи збоку і вкладаючи туди крем. Готові еклери посипте цукровою пудрою і подавайте охолодженими.
Бананово-карамельний десерт з кремом
Інгредієнти:
Банан - 2 шт
Карамельний соус
Збиті вершки
Для крему:
Цукор - 2/3 склянки
Крохмаль - ¼ склянки
Сіль - ½ чайної ложки
Молоко - 3 склянки
Яйце - 2 шт
Вершкове масло - 2 столових ложки
Ванілін - 1 столова ложка
Печиво або несолоні крекери - 10 шт
Вершкове масло - 70
Цукор - 1 столова ложка
Приготування:
Крем:
У мисці збийте яйця виделкою. Цукор, крохмаль і сіль змішайте в невеликій каструльці. Поступово влийте молоко і, помішуючи, поставте на середній вогонь до загустіння. Доведіть до кипіння. Продовжуйте готувати ще близько хвилини.
Додайте пару столових ложок цієї суміші миску з яйцями і негайно швидко і ретельно перемішайте, щоб яйця не скрутилися. Потім перелийте збиті (підготовлені) яйця назад в каструлю.Поставте на маленький вогонь і близько дайте покипіти хвилини, періодично помішуючи.
Зніміть з вогню, додайте вершкове масло і ванілін. Залиште остигати. Коли каструля охолола, поставте її в холодильник для повного охолодження (можна закрити харчовою плівкою, щоб не утворилася плівка з пінки).
Печиво растолчіте в пластиковому пакеті, а потім крихту змішайте в мисці з цукром і розтопленим маслом. Викладіть щільним рівним шаром на деко і поставте в розігріту до 175 градусів духовку на 10-12 хвилин до золотисто-коричневої скоринки. Остудіть.
Викладаємо:
1. Викладіть по 2 столових ложки спеченої крихти в порціонну креманку. Меншим по діаметру келихом або склянкою спрессуйте основу, щоб вийшов рівний твердий шар.
2. Викладіть шар охолодженого приготованого крему.
3. Пару кружечків банана.
4. Закрийте банани шаром збитих вершків.
5. Зверху ще трохи присипте сухарями і збризніть карамеллю.
6. Повторіть ще раз крем-банани-збиті вершки-крихта і карамель.
Подавайте відразу або поставте в холодильник на час до 3 годин. Перед подачею прикрасити шматочком банана.
Так прикрасити торт дуже легко - потрібно тільки кондитерський шприц і крему декількох кольорів.
Полуниця з вершковим кремом
Продукти: 2 жовтки, 15 р. пшеничного борошна, 200 мл вершків, 100 мл молока, 70 р. цукрового піску, ванілін, 1 ч. ложка желатину; 500 г полуниці, цукровий пісок за смаком, 50 г шоколаду.
Приготування:
В 100 мл холодної кип'яченої води замочити желатин хвилин на 40. Жовтки збити з більшою частиною цукру, додати борошно, помішуючи, тоненькою цівкою влити гаряче молоко і, продовжуючи помішувати, гріти на водяній бані, поки маса трохи загусне.
Додати ванілін і набряклий желатин, добре розмішати, щоб желатин розчинився.
Охолоджені вершки збити з цукром, замішати в них охолоджену яєчно-молочну суміш і дати загуснути.
Полуницю розкласти по вазам, посипати цукровим піском за смаком, покласти зверху приготований крем, охолодити.
Побалуйте улюбленого полуничної шарлотка з вершковим кремом)
На шарлотку діаметром 23 см знадобиться:
6 яєць
150 г борошна
300 г цукру (по 150 на бісквіт і на мус)
600 г полуниці + 300 м для прикраси
вершки 35% - 400 мл
пакетик желатину (з розрахунку на 600мл рідини)
2 столові ложки лимонного соку
3 пакетики ванільного цукру
1. Зробимо бісквіт: підстава 23 см і 24 "дамські пальчики" для прикраси по периметру. Відокремлюємо білки від жовтків, жовтки збиваємо з 100 г цукру до білого густого крему, додаємо половину борошна.
2. Білки збиваємо до жорстких піків, додаємо 50 г цукру і продовжуємо збивати до щільності і блиску.
3. Акуратно вмішуємо білки до жовтків додаємо борошно, перемішуємо. Готове тісто перекладаємо в пакет, відрізаємо куточок і відсаджуємо на папір для випічки пальчики. Зверху злегка присипаємо пальчики цукром або пудрою. Тісто перекладаємо у форму діаметром 23 см, попередньо проклавши папером для випічки (просто виріжте гурток) Випікаємо при t 180С: пальчики - 13 хвилин до золотистого кольору, решта бісквіт - 25 хвилин.
4. 300 г полуниці збиваємо в бледере і протираємо через сито. Додаємо решту 150 г цукру.
5. Желатин замочити в невеликій кількості води, дати постояти 10 хвилин. Потім нагріти желатин з 2ма столовими ложками лимонного соку, перемішати, трохи остудити. Додати желатин до ягодному пюре, дати загуснути хвилин 20. Тим часом ріжемо 300 г полуниці шматочками, збиваємо вершки до кремоподібного стану.
6. Додаємо вершки і порізану полуницю до ягодному пюре, ставимо в холодильник хвилин на 30 для загустіння.
Робимо ванільний сироп: розчинити 3 ст. л. ванільного цукру у 5столовых ложках теплої води, просочуємо сиропом биствит і пальчики. Як тільки мус загус, викладаємо його на бісквіт у фірму зі знімним дном. І ще раз ставимо в холодильник мінімум на півгодини, краще годину.
7. Знімаємо обід з форми, перекладаємо шарлотку на тарілку. По краю приліплюваний пальчики і пов'язуємо стрічкою для краси і стійкості. Прикрашаємо залишилася полуницею: цілою або порізаної.
Можна сильно спростити. Купити готові дамські пальчики і... Взяти круглу форму обкласти її дно просоченими сиропом пальчиками, потім покласти мус і зверху також щільно закласти пальчиками. Після того як все застигне - перевернути на тарілку! Є буде зручніше, один мінус - вона не буде такою приголомшливо красивою!!!
Рецепт з сайту: http://receptishi.livejournal.com/190343.html#cutid1
Немає коментарів:
Дописати коментар