Полуниця в'язана
Полуниця в шоколаді
Щоб отримати благодатну основу для розпису - гарячий шоколад розтопіть поламаний на шматочки плитку чорного або білого шоколаду в каструльці на водяній бані. Дно каструльки не повинно торкатися води, щоб шоколад не перегрівся. Перелийте розтоплений шоколад в кондитерський мішок. Малюйте точками або лініями. Розмальована полуниця повинна підсохнути пару годин.
Цукрова глазур підходить для нанесення на полуницю рівного і гладкого покриття. Приготувати її елементарно. Збийте міксером 450 г цукрової пудри з трьома яєчними білками і 1/3 склянки теплої води. Додайте в суміш приблизно 30 мл коньяку або рому, це додасть тонкий, витончений аромат. Збита маса повинна бути однорідною і густий.
До речі, не збивайте глазур в алюмінієвої ємності, в іншому разі глазур не буде чистою і блискучою.
Регулювати густоту цукрової глазурі можна за допомогою декількох крапель гарячої води. Нанесіть глазур на ягоди з допомогою пензлика або кондитерського шприца.
Якщо ви хочете намалювати лінії, фігурні завитки, намистинки з нанесеною на ягоди білої глазурі, почекайте, поки вона підсохне, потім скористайтеся зубочисткою і нанесіть шоколад.
Зробити глазур різнобарвною допоможуть натуральні соки - апельсиновий, буряковий, шпинатовий. Апельсиновий подкрасит глазур в жовтий колір, сік зі шпинату - в зелений, а буряковий фреш, доданий до цукрової суміші, перетворите її в насичене червоне.
Розмальовану полуницю можна присипати зверху різнобарвним цукром.
В якості смачного матеріалу для прояву ваших творчих здібностей беріть і солодкі коктейльні вишеньки. Найпростіший варіант отримати оригінальний десерт - занурити вишеньки в гарячий шоколад і дати їм підсохнути.
Панна котта з полуницею
Інгредієнти (на 4 порції):
400 мл 20% вершків
0.5 ст. ложки швидкорозчинного желатину
3 ст. ложки цукру
1 пакетик (10 гр.) ванільного цукру
100 гр. полуниці
2 ч. ложки цукрової пудри
Приготування:
Желатин залити 2-3 ст. ложки холодної води, дати набрякнути хвилин 5, потім поставити в миску з гарячою водою і помішувати, поки він не розтане.
Вершки змішати з цукром і ванільним цукром, нагрівати помішуючи, поки цукор не розтане, якщо суміш негрелась до трохи теплого додати желатин і перемішати, розлити по формочках, якщо ж вершки нагрілися занадто сильно то їх потрібно остудити.
Поставити формочки з кремом на ніч в холодильник або на 4-5 годин.
Полуницю порізати маленькими кубиками, змішати з цукровою пудрою, викласти на застиглу панна котту, верх полити утворився соком.
Рулет "Полуниця з вершками"
Інгредієнти:
Для бісквіта:
- яйця - 4 шт;
- цукор - 4 ст. ложки;
- ванільний цукор - 1 пакетик;
- борошно - 4 ст. ложки;
- рослинна олія (без запаху) - 4 ст. ложки;
- розпушувач - ВЅ ч. ложки;
- щіпка солі
Крем:
- жирні вершки (не менше 30%) - 350 мл;
- білий шоколад - 50 г;
- сах. пудра - 1 ст. ложка;
- загущувач для вершків - 1 пакетик (8 г)
Крім того:
- свіжа полуниця - 300 г
Приготування:
1. Для крему шоколад нарізати, викласти в каструльку з 150 мл вершків і розтопити на слабкому вогні, час від часу помішуючи. Потім остудити.
2. Збити 200 мл вершків з сах. пудрою і загусником для вершків. Поступово додати охолоджену суміш з білим шоколадом. Готовий крем прибрати в холодильник на 30 хвилин.
3. Для тіста збити білки, поступово додавши 2 ст. ложки цукру і дрібку солі.
4. Жовтки збити з цукром і ваніліном. Не припиняючи збивання, поступово влити олію. Акуратно вмішати жовткову суміш до білкової маси. Поступово додати борошно, змішану з розпушувачем.
5. Деко (36х28 см) застелити пергаментом, який змастити рослинним маслом. Акуратно викласти приготоване тісто.
6. Випікати в розігрітій до 180 С духовці 15 - 20 хвилин до золотистого кольору. Випечений пласт накрити кухонним рушником, швидко перевернути і видалити пергамент.
7. Акуратно згорнути ще гарячий пласт в рулет разом з рушником. Залишити остигати. Полуницю нарізати на невеликі кубики (залишити кілька ягід для прикраси).
8. Остиглий рулет розгорнути, промазати кремом (залишити трохи для прикраси). На крем рівномірно викласти полуницю. Згорнути в рулет. Краї підрівняти.
9. Готовий рулет змастити залишилися кремом, прикрасити ягодами полуниці і шоколадною стружкою. Подавати охолодженим.
#r_food
Квіллінг картина. Полуниця.
Для нашого творіння необхідно зробити такі деталі:
1. Полуничні листя
2. 3 полуниці
3. 3 ромашки
4. 2 джмеля
Знадобиться:
Рама для фотографій зі склом розміром А4
Папір для квілінгу
Інструмент для квілінгу
Клей ПВА
Ножиці
Клейовий пістолет
Пінцет
Всі деталі - і листочки, і полуниця, і ромашки робляться за допомогою інструменту для квілінгу, на яку намотуються паперові смужки і виходять роли.
Для кожного полуничного листочка потрібно сформувати 1 деталь у вигляді ока, 2 робили у вигляді краплі і 2 у вигляді півкіл. Зробивши такі деталі, приклеюємо їх між собою клеєм. Робимо 13 листочків.
Для того щоб вийшла полуниця, потрібні деталі у вигляді ока.
Ми зробимо 3 великі ягоди полуниці. Склеєні деталі обгортаємо смужкою червоного кольору і приклеюємо кінець.
Для хвостика полуниці нарізаємо на маленькі шматочки паперову смужку і приклеюємо їм зверху на полуницю. Дрібні нарізані світлі палички будуть зображати кісточки полуниці.
Ромашки просто зробити.
Деталі у вигляді краплі збираємо в квітку і приклеюємо. Серединкою буде пухнаста хризантема, зроблена з нарізаною бахромою паперової смужки.
Залишилося зробити 2 джмеля. Тулуб складається з 4 частин. Це скручені ролом смужки з бахромою жовтого і чорного кольорів.
Вони приклеюються між собою. Зверху клеїмо крильця і не забудемо про вусики.
Всі деталі приклеюємо на скло.
Квіллінг картина. Полуниця. Майстер - клас з фото Вітаю всіх любителів квілінгу! Яку ягоду ви любите найбільше? А я знаю, що більшість людей віддають перевагу саме полуниці, і з нетерпінням чекає її появи... |
Немає коментарів:
Дописати коментар