четвер, 2 жовтня 2014 р.

Полуниця в'язана

Полуниця в'язана






Полуниця в шоколаді


Щоб отримати благодатну основу для розпису - гарячий шоколад розтопіть поламаний на шматочки плитку чорного або білого шоколаду в каструльці на водяній бані. Дно каструльки не повинно торкатися води, щоб шоколад не перегрівся. Перелийте розтоплений шоколад в кондитерський мішок. Малюйте точками або лініями. Розмальована полуниця повинна підсохнути пару годин.
Цукрова глазур підходить для нанесення на полуницю рівного і гладкого покриття. Приготувати її елементарно. Збийте міксером 450 г цукрової пудри з трьома яєчними білками і 1/3 склянки теплої води. Додайте в суміш приблизно 30 мл коньяку або рому, це додасть тонкий, витончений аромат. Збита маса повинна бути однорідною і густий.
До речі, не збивайте глазур в алюмінієвої ємності, в іншому разі глазур не буде чистою і блискучою.
Регулювати густоту цукрової глазурі можна за допомогою декількох крапель гарячої води. Нанесіть глазур на ягоди з допомогою пензлика або кондитерського шприца.
Якщо ви хочете намалювати лінії, фігурні завитки, намистинки з нанесеною на ягоди білої глазурі, почекайте, поки вона підсохне, потім скористайтеся зубочисткою і нанесіть шоколад.
Зробити глазур різнобарвною допоможуть натуральні соки - апельсиновий, буряковий, шпинатовий. Апельсиновий подкрасит глазур в жовтий колір, сік зі шпинату - в зелений, а буряковий фреш, доданий до цукрової суміші, перетворите її в насичене червоне.
Розмальовану полуницю можна присипати зверху різнобарвним цукром.
В якості смачного матеріалу для прояву ваших творчих здібностей беріть і солодкі коктейльні вишеньки. Найпростіший варіант отримати оригінальний десерт - занурити вишеньки в гарячий шоколад і дати їм підсохнути.





Панна котта з полуницею



Інгредієнти (на 4 порції):

400 мл 20% вершків
0.5 ст. ложки швидкорозчинного желатину
3 ст. ложки цукру
1 пакетик (10 гр.) ванільного цукру
100 гр. полуниці
2 ч. ложки цукрової пудри

Приготування:

Желатин залити 2-3 ст. ложки холодної води, дати набрякнути хвилин 5, потім поставити в миску з гарячою водою і помішувати, поки він не розтане.
Вершки змішати з цукром і ванільним цукром, нагрівати помішуючи, поки цукор не розтане, якщо суміш негрелась до трохи теплого додати желатин і перемішати, розлити по формочках, якщо ж вершки нагрілися занадто сильно то їх потрібно остудити.
Поставити формочки з кремом на ніч в холодильник або на 4-5 годин.
Полуницю порізати маленькими кубиками, змішати з цукровою пудрою, викласти на застиглу панна котту, верх полити утворився соком.
Панна котта з полуницею







Рулет "Полуниця з вершками"



Інгредієнти:
Для бісквіта:
- яйця - 4 шт;
- цукор - 4 ст. ложки;
- ванільний цукор - 1 пакетик;
- борошно - 4 ст. ложки;
- рослинна олія (без запаху) - 4 ст. ложки;
- розпушувач - ВЅ ч. ложки;
- щіпка солі
Крем:
- жирні вершки (не менше 30%) - 350 мл;
- білий шоколад - 50 г;
- сах. пудра - 1 ст. ложка;
- загущувач для вершків - 1 пакетик (8 г)
Крім того:
- свіжа полуниця - 300 г

Приготування:

1. Для крему шоколад нарізати, викласти в каструльку з 150 мл вершків і розтопити на слабкому вогні, час від часу помішуючи. Потім остудити.
2. Збити 200 мл вершків з сах. пудрою і загусником для вершків. Поступово додати охолоджену суміш з білим шоколадом. Готовий крем прибрати в холодильник на 30 хвилин.
3. Для тіста збити білки, поступово додавши 2 ст. ложки цукру і дрібку солі.
4. Жовтки збити з цукром і ваніліном. Не припиняючи збивання, поступово влити олію. Акуратно вмішати жовткову суміш до білкової маси. Поступово додати борошно, змішану з розпушувачем.
5. Деко (36х28 см) застелити пергаментом, який змастити рослинним маслом. Акуратно викласти приготоване тісто.
6. Випікати в розігрітій до 180 С духовці 15 - 20 хвилин до золотистого кольору. Випечений пласт накрити кухонним рушником, швидко перевернути і видалити пергамент.
7. Акуратно згорнути ще гарячий пласт в рулет разом з рушником. Залишити остигати. Полуницю нарізати на невеликі кубики (залишити кілька ягід для прикраси).
8. Остиглий рулет розгорнути, промазати кремом (залишити трохи для прикраси). На крем рівномірно викласти полуницю. Згорнути в рулет. Краї підрівняти.
9. Готовий рулет змастити залишилися кремом, прикрасити ягодами полуниці і шоколадною стружкою. Подавати охолодженим.
#r_food





Квіллінг картина. Полуниця.



Для нашого творіння необхідно зробити такі деталі:
1. Полуничні листя
2. 3 полуниці
3. 3 ромашки
4. 2 джмеля

Знадобиться:
Рама для фотографій зі склом розміром А4
Папір для квілінгу
Інструмент для квілінгу
Клей ПВА
Ножиці
Клейовий пістолет
Пінцет

Всі деталі - і листочки, і полуниця, і ромашки робляться за допомогою інструменту для квілінгу, на яку намотуються паперові смужки і виходять роли.

Для кожного полуничного листочка потрібно сформувати 1 деталь у вигляді ока, 2 робили у вигляді краплі і 2 у вигляді півкіл. Зробивши такі деталі, приклеюємо їх між собою клеєм. Робимо 13 листочків.

Для того щоб вийшла полуниця, потрібні деталі у вигляді ока.

Ми зробимо 3 великі ягоди полуниці. Склеєні деталі обгортаємо смужкою червоного кольору і приклеюємо кінець.

Для хвостика полуниці нарізаємо на маленькі шматочки паперову смужку і приклеюємо їм зверху на полуницю. Дрібні нарізані світлі палички будуть зображати кісточки полуниці.

Ромашки просто зробити.

Деталі у вигляді краплі збираємо в квітку і приклеюємо. Серединкою буде пухнаста хризантема, зроблена з нарізаною бахромою паперової смужки.

Залишилося зробити 2 джмеля. Тулуб складається з 4 частин. Це скручені ролом смужки з бахромою жовтого і чорного кольорів.

Вони приклеюються між собою. Зверху клеїмо крильця і не забудемо про вусики.

Всі деталі приклеюємо на скло.
Квіллінг картина. Полуниця.
Квіллінг картина. Полуниця.
Квіллінг картина. Полуниця.
Квіллінг картина. Полуниця.
Квіллінг картина. Полуниця.
Квіллінг картина. Полуниця.
Квіллінг картина. Полуниця.
Квіллінг картина. Полуниця.









Квіллінг картина. Полуниця. Майстер - клас з фото
Вітаю всіх любителів квілінгу! Яку ягоду ви любите найбільше? А я знаю, що більшість людей віддають перевагу саме полуниці, і з нетерпінням чекає її появи...





Немає коментарів:

Дописати коментар