Секрет різнокольорових троянд
Жива рамка
Рататуй
Інгредієнти:
Овочі:
500 г помідорів
300 г кабачків
300 г баклажанів
Соус:
500 г помідорів
300 г болгарського перцю
150 г цибулі
Також:
2-3 зубчики часнику
1⁄2 ч. л. французьких трав (суміш розмарину, чебрецю, базиліка)
рослинна олія
сіль
перець
Рататуй - це традиційне французьке блюдо з тушкованих овочів. Такий варіант приготування і подачі рататуя був придуманий відомим американським кухарем Томасом Келлером спеціально для мультфільму «Рататуй».
Приготування:
Спочатку приготуємо соус.
Болгарський перець покласти в форму або на деко. Поставити в розігріту до 220 градусів духовку. Запікати 30-40 хвилин, до чорних підпалин на шкірці.
Запечені перці відразу перекласти в пакет і зав'язати.
Остиглі перці витягнути з пакета, очистити від шкірки, вичистити насіння.
Порізати невеликими шматочками.
Помідори залити окропом на 2-3 хвилини.
Потім надрізати хрест-навхрест, зняти шкірку, порізати невеликими кубиками.
Цибулю почистити, дрібно порізати.
На сковороду налити трохи рослинного масла.
Викласти цибулю, смажити 5 хвилин до прозорості.
Додати помідори, тушкувати на невеликому вогні 10 хвилин.
Додати запечений перець, посолити, поперчити, тушкувати ще 5 хвилин.
Соус готовий.
Підготуємо овочі.
Помідори, кабачки, баклажани порізати тонкими кружальцями товщиною приблизно 2 мм.
Гуртки баклажани посолити, залишити на 10 хвилин, потім промити холодною водою.
У невеликій ємності змішати 5 ст. л. рослинного масла, мелкопорезанный часник і суміш французьких трав.
У велику форму викласти соус рівним шаром.
Зверху викласти, чергуючи, кружечки помідорів, кабачків і баклажанів. Посолити.
Змастити сумішшю олії зі спеціями.
Закрити форму фольгою.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Готувати 1-2 години (в залежності від бажаної м'якості овочів).
Потім фольгу зняти і готувати ще 30 хвилин.
Готове.
Рататуй подавати теплим або холодним, разом з соусом, в якому він готувався.
Приємного апетиту!
Деталі на морську тематику..
Дерево в дитячій
Як зберегти свіжу зелень: 7 порад
1. Намагайтеся купувати зелень в горщиках з грунтом або ж зелень з невеликими корінцями.
2. Зверніть увагу на свіжість зелені. Гарна зелень повинна бути нещодавно зібрана, не мати пошкоджень і видавати характерний пряний запах.
3. Зверніть увагу на те, як зберігається зелень у продавця. Вона повинна знаходитися у воді або ж накриватися вологим рушником.
4. Коли купуєте зелень в кіоску, попросіть продавця, щоб він вам її сбрызнул водою і упакував в папір. Так ви принесете додому свіжу, а не зів'ялу зелень.
5. Поставте зелень у воду, як тільки прийдете додому.
6. Оберніть зелень в горщиках пакетом і поставте в дверцята холодильника. Так вона довго буде свіжою.
7. Не зберігайте свіжу зелень в теплі. Вона зів'яне буквально за годину.
Ось і всі правила зберігання свіжої зелені в домашніх умовах.
Немає коментарів:
Дописати коментар