середа, 31 грудня 2014 р.

Секрет різнокольорових троянд

Секрет різнокольорових троянд

Секрет різнокольорових троянд
Секрет різнокольорових троянд
Секрет різнокольорових троянд
Секрет різнокольорових троянд
Секрет різнокольорових троянд





Жива рамка

Жива рамка
Жива рамка
Жива рамка
Жива рамка
Жива рамка
Жива рамка
Жива рамка





Рататуй



Інгредієнти:
Овочі:
500 г помідорів
300 г кабачків
300 г баклажанів
Соус:
500 г помідорів
300 г болгарського перцю
150 г цибулі
Також:
2-3 зубчики часнику
1⁄2 ч. л. французьких трав (суміш розмарину, чебрецю, базиліка)
рослинна олія
сіль
перець

Рататуй - це традиційне французьке блюдо з тушкованих овочів. Такий варіант приготування і подачі рататуя був придуманий відомим американським кухарем Томасом Келлером спеціально для мультфільму «Рататуй».

Приготування:

Спочатку приготуємо соус.
Болгарський перець покласти в форму або на деко. Поставити в розігріту до 220 градусів духовку. Запікати 30-40 хвилин, до чорних підпалин на шкірці.
Запечені перці відразу перекласти в пакет і зав'язати.

Остиглі перці витягнути з пакета, очистити від шкірки, вичистити насіння.
Порізати невеликими шматочками.

Помідори залити окропом на 2-3 хвилини.
Потім надрізати хрест-навхрест, зняти шкірку, порізати невеликими кубиками.

Цибулю почистити, дрібно порізати.

На сковороду налити трохи рослинного масла.
Викласти цибулю, смажити 5 хвилин до прозорості.
Додати помідори, тушкувати на невеликому вогні 10 хвилин.
Додати запечений перець, посолити, поперчити, тушкувати ще 5 хвилин.
Соус готовий.

Підготуємо овочі.
Помідори, кабачки, баклажани порізати тонкими кружальцями товщиною приблизно 2 мм.
Гуртки баклажани посолити, залишити на 10 хвилин, потім промити холодною водою.

У невеликій ємності змішати 5 ст. л. рослинного масла, мелкопорезанный часник і суміш французьких трав.

У велику форму викласти соус рівним шаром.
Зверху викласти, чергуючи, кружечки помідорів, кабачків і баклажанів. Посолити.

Змастити сумішшю олії зі спеціями.

Закрити форму фольгою.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Готувати 1-2 години (в залежності від бажаної м'якості овочів).
Потім фольгу зняти і готувати ще 30 хвилин.

Готове.
Рататуй подавати теплим або холодним, разом з соусом, в якому він готувався.

Приємного апетиту!
Рататуй
Рататуй
Рататуй
Рататуй
Рататуй
Рататуй
Рататуй
Рататуй
Рататуй
Рататуй







Деталі на морську тематику..

Деталі на морську тематику..
Деталі на морську тематику..
Деталі на морську тематику..
Деталі на морську тематику..
Деталі на морську тематику..
Деталі на морську тематику..
Деталі на морську тематику..
Деталі на морську тематику..
Деталі на морську тематику..





Дерево в дитячій

Дерево в дитячій







Як зберегти свіжу зелень: 7 порад



1. Намагайтеся купувати зелень в горщиках з грунтом або ж зелень з невеликими корінцями.
2. Зверніть увагу на свіжість зелені. Гарна зелень повинна бути нещодавно зібрана, не мати пошкоджень і видавати характерний пряний запах.
3. Зверніть увагу на те, як зберігається зелень у продавця. Вона повинна знаходитися у воді або ж накриватися вологим рушником.
4. Коли купуєте зелень в кіоску, попросіть продавця, щоб він вам її сбрызнул водою і упакував в папір. Так ви принесете додому свіжу, а не зів'ялу зелень.
5. Поставте зелень у воду, як тільки прийдете додому.
6. Оберніть зелень в горщиках пакетом і поставте в дверцята холодильника. Так вона довго буде свіжою.
7. Не зберігайте свіжу зелень в теплі. Вона зів'яне буквально за годину.

Ось і всі правила зберігання свіжої зелені в домашніх умовах.
Як зберегти свіжу зелень: 7 порад

Немає коментарів:

Дописати коментар