середа, 31 грудня 2014 р.

Пряні трави на підвіконні - завжди під рукою

Пряні трави на підвіконні - завжди під рукою

Пряні трави на підвіконні - завжди під рукою





Підсвічники для літнього декору

Підсвічники для літнього декору
Підсвічники для літнього декору





Пропустіть ланцюжок через соломинку, щоб ланцюжок не плуталася, коли ви її не носите. Виглядає дивно, зате дозволить заощадити час і нерви.

Пропустіть ланцюжок через соломинку, щоб ланцюжок не плуталася, коли ви її не носите. Виглядає дивно, зате дозволить заощадити час і нерви.





Ідея для дитячої

Ідея для дитячої







Корисні поради з чищення стекол



- Шибки будуть виблискувати, якщо у воду для миття додати трохи крохмалю.
- Щоб стекла не запітніли, а взимку не замерзало, протріть їх гліцерином.
- Обмерзлі скла слід протерти міцним розчином кухонної солі і коли лід відтане насухо витерти.
- На дзеркало протерте сирим луком не сідають мухи.
- Для видалення зеленуватого шару зі стінок квіткових ваз досить на дно покласти п'ятикопійчану монету.
- Щоб матові скла не псувалися і мали красивий вигляд, їх миють гарячою водою додаючи трохи оцту.
- Якщо скло не сильно забруднені, то їх можна вимити розчином крохмалю в холодній воді (столова ложка на 1 л води).
- Старе і надійне засіб для чищення скла - порошкоподібний крейду або зубний порошок. Беруть 2-3 столові ложки крейди на склянку води, добре перемішують і, змочивши розчином шматочок тканини, протирають нею скла з обох сторін. Коли скло висохне, його протирають сухою м'якою тканиною або папером до повного видалення крейди.
- Щоб стекла окулярів не запітніли, їх можна змастити сумішшю з 3 частин гліцерину, 7 частин рідкого мила і декількох крапель скипидару, а потім протерти чистою фланеллю.
- Кришталевий посуд протріть після миття шерстяною ганчірочкою з підсинений (синькою) крохмалем - вона буде краще блищати.
- Скляний посуд з вузькою шийкою (графини, вази тощо) зручно мити теплою водою, в яку додано дрібно накрошенная шкаралупа сирих яєць або ж шматочки газетного паперу (посуд при цьому треба струшувати).
- Скляний посуд краще блищить, якщо після миття обполоснути її водою, в яку доданий оцет або сіль, а потім звичайною чистою водою.
Корисні поради з чищення стекол





5 ЛІТНІХ ХОЛОДНИХ СУПІВ



1. Окрошка на кефірі і газованій воді.
Інгредієнти: 4 середніх картоплі, 4 яйця, 5 огірків, 150 г салямі, 220 г редиски, 2 пучка зеленого цибулі, 1 пучок кропу, 1 л кефіру, 900 мл газованої води, сіль, оцет за смаком, сметана для подачі
Приготування: Зварити картоплю, остудити, очистити і порізати невеликими кубиками. Яйця зварити в круту, промити під холодною водою, очистити і подрібнити. Огірки дрібно порізати дрібно, 1 огірок і редис потерти на тертці. Салямі порізати невеликими кубиками. Цибулю дрібно порізати, частина посипати сіллю і потовкти. Скласти всі інгредієнти у велику каструлю. Налити холодний кефір. Додати холодну газовану воду. Посолити. Додати оцет за смаком. Перемішати. Остудити.

2. Окрошка на квасі.
Інгредієнти: 300 г зеленої цибулі, 4-5 яєць, 0, 5 чайної ложки гірчиці, 1, 5 л квасу, 500 г огірків, 300 г вареного м'яса або ковбаси, 300 г картоплі, 1 чайна ложка хрону, 100 г кропу, сіль, лимонний сік, пір'я часнику, петрушка - за смаком.
Приготування: Зварити яйця круто, картопля в мундирі, остудити. Зелену цибулю подрібнити. З варених яєць вийняти жовтки і додати до цибулі, заправити гірчицею. Розтерти все товкачем: лук повинен стати м'яким, а жовтки і гірчиця - перетворитися в однорідну масу. 3алить все квасом. Порізати і додати в окрошку кріп. За бажанням можна додати пір'я часнику і петрушку.Варену картоплю почистити, нарізати кубиками і додати в загальну масу. Огірки перед нарізкою можна почистити (якщо шкірка тверда або гірчить), потім порізати кубиками. Залишився від яєць білок, а також м'ясо (або ковбасу) теж нарізати кубиками. Всі інгредієнти покласти в окрошку. Додати лимонний сік, Посолити за смаком, додати хрін. За необхідності долити квас. Перед подачею окрошку потрібно остудити в холодильнику.

3. Гаспачо.
Інгредієнти: 5-6 штук дуже стиглих помідорів середнього розміру, 2 солодких перцю середнього розміру, 2 зубчики часнику, пара засохлих шматочків білого хліба, 2 склянки томатного соку, 2 столові ложки червоного винного оцту, 2 столові ложки оливкової олії, ½ очищеного свіжого огірка, 1 ріпчаста цибулина, 3 гілочки петрушки, сіль, перець за смаком, 3 краплі соусу табаско, лід.
Приготування: промити овочі під проточною водою, обшпарити помідори, видалити шкірку і насіння. Всі інгредієнти, крім помідорів, подрібнити за допомогою блендера в глиняному горщику. Помідори перетерти на тертці, додати до суміші, розмішати ложкою і подавати з льодом.

4. Борщ на кефірі.
Інгредієнти: 350 г огірків, 1 л кефіру, 30 г зеленої цибулі, 350 г буряків, 30 г кропу, 2 дольки часнику, сіль, перець за смаком.
Приготування: Натерти огірок на крупній тертці. Якщо шкірка гірчить, попередньо її видалити. Сиру молоду буряк очистити і натерти на дрібній тертці. Скласти огірки і буряк у велику миску або каструлю, додати кефір і дрібно нарізану зелень. Посолити і покласти дуже дрібно нарізаний часник. Добре перемішати, додати трохи холодної води, перевірити на сіль і подавати, посипавши зеленню.

5. Холодний огірковий суп.
Інгредієнти: 600 мл кефіру, 2 огірка, 4 шт. редису, 1 часточка часнику, свіжа зелень, цукор, сіль і мелений перець - за смаком.
Приготування: Всі овочі та зелень помити. Огірок і редис дуже дрібно нарізати або натерти на тертці. Очищений часник пропустити через прес, зелень подрібнити. Овочі і зелень, залити кефіром, додати цукор, посолити і поперчити. Добре перемішати і подавати до столу з підсмаженим хлібом.
5 ЛІТНІХ ХОЛОДНИХ СУПІВ
5 ЛІТНІХ ХОЛОДНИХ СУПІВ
5 ЛІТНІХ ХОЛОДНИХ СУПІВ
5 ЛІТНІХ ХОЛОДНИХ СУПІВ
5 ЛІТНІХ ХОЛОДНИХ СУПІВ







Як оригінально подати закуску.

Як оригінально подати закуску.

Немає коментарів:

Дописати коментар