В кожен офіс :)
Як очистити "бабусині" чавунні каструлі/сковорідки
У кожної господині напевно десь на кухні зберігається "бабусина" чавунний посуд! Той чавун, який можна купити зараз, не зрівняється з тією якістю, що було раніше. Але як готувати смачні страви, коли посуд покрита неотмываемым подгоревшим шаром жиру? І чи можливо дати коханій каструльці друге життя? Вихід є! З цим способом ваша стара улюблена посуд буде як нова!
нам знадобиться:
1) клей ПВА універсальний (звичайна середня баночка, у мене 125 г) 1шт
2) господарське мило 72% 1шт
У велику ємність (напр. глибокий таз) заливаємо воду і доводимо її майже до кипіння. У цей момент зменшуємо вогонь і насипаємо в таз натерте мило і клей ПВА. Все ретельно перемішуємо, щоб мило розчинилося. У розчин опускаємо сковороду.
І... не лякайтеся... варимо її 2 години на середньому вогні, підливаючи води, коли частина розчину буде випаровуватися. Обов'язково включаємо кухонні витяжки.
По закінченню 2-х годин зливаємо весь розчин і під струменем води трохи охолоджуємо саму сковороду. далі злегка потремо металевої губкою. і стара сковорода знову сяє.
Немає коментарів:
Дописати коментар