Мотоцикл з цукерок
Як скласти кульочок для фруктів, цукерок або печива
Шоколадні цукерки з волоським горіхом
Сакура з цукерок
Ваза з конфетті
Цукерка
коляска з цукерок
Цукерниця
Цукерки ручної роботи (трюфелі)
Це базовий рецепт шоколадних цукерок, з ним можна експериментувати нескінченно.
Інгредієнти: 2 плитки шоколаду (какао не менше 75%), близько 200 мл вершків (жирність 33%), 150 г фісташок (або інших горіхів).
Приготування
1. У сотейник налити 100 мл вершків і розтопити в них плитку шоколаду. Повинна вийти досить густа шоколадна маса. На цьому етапі сюди можна додати трохи коньяку, рому, родзинок, бісквітної крихти або порубаних горіхів. Остудити на балконі або в холодильнику, щоб маса затверділа.
2. Фісташки очистити, максимально відлущити. Дрібно порубати ножем.
3. Застиглу шоколадну масу розділити ложкою приблизно на 15 частин.
4. У тому ж сотейнику (щоб зайвий раз не мити) розтопити ще плитку шоколаду. Щоб маса вийшла більш рідкою, додати туди вершки.
5. Із замороженого шоколаду в тонких гумових рукавичках скатати кульки, викласти на тарілку.
6. Кожен кульку вмочити в рідкий шоколад і кинути в миску з порубаними горіхами, покатати, щоб кулька рівномірно покрився горіховою крихтою.
7. Розкласти кульки по ємностей і поставити в холодильник. Там їх можна зберігати протягом місяця.
Джерело: Шедеври рукоділля
Рекомендуємо підписатися!
Немає коментарів:
Дописати коментар