Новорічний десерт «Ялинки з секретом».
Інгредієнти для крему:
Масло вершкове - 250 г, Цукрова пудра - 500 г, Молоко - 5-8 ст. л., Харчовий барвник зеленого кольору, Ваніль, Сіль.
Інгредієнти для кексів:
Борошно - 3 склянки, Вода кімнатної температури - 2 склянки, Цукор - 1.5-2 склянки, Какао - 6 ст. л., Рослинна олія - 3-4 ст. л., Оцет - 1.5-2 ст. л., Сода - 2 ч. л. Сіль - 1 ч. л., Ванільний цукор - 1-2 ч. л.
Начинка:
Полуниця (великі ягоди).
Прикраси:
Упаковка М&m's або інших драже, Печиво-зірочки або зірочки Kosmostars від Nestle.
Приготуємо крем.
М'яке вершкове масло гарненько збиваємо в міцну білу масу. Цукрову пудру попередньо просіваємо і додаємо до маси. Додамо ваніль, сіль, харчовий барвник і ретельно зіб'ємо. Коли вийде пружна однорідна маса - додамо молоко (до бажаної консистенції крему). Все це збиваємо хвилин 5-7.
#r_ng
Приготуємо невеликі кексики.
Змішуємо всі сухі компоненти: борошно, цукор, какао, соду, сіль і ванільний цукор. Просіваємо 2 рази через сито. Наливаємо оцет, потім масло, перемішуючи все кожен раз виделкою! Не збивати! Наливаємо воду і все перемішуємо виделкою або ложкою. Не довго. Не збивати! Викладаємо тісто для шоколадних кексів у формочки і випікаємо 30 хвилин при температурі 180-200 градусів. З отриманої маси виходить приблизно 24 кексика.
Прикрашаємо.
Змастимо кекс кремом і зафіксуємо ягоду. Поставимо на холод, щоб полуниця добре приклеїлася. Візьмемо кондитерський мішок з найменшою зірчастої насадкою, покладемо туди наш зелений крем. Починаючи з нижнього краю по колу починаємо видавлювати ялинові гілки на ягідку. Приставляємо кінчик насадки до ягідці і починаємо видавлювати крем, поки не видавимо стовпчик приблизно в 1 см, після чого припиняємо тиснути і відриваємо руку з корнетиком. На початку припиняємо тиснути і тільки після цього відводимо руку. Робимо так по колу до самого верху, старайтемся розташовувати стовпчики в шаховому порядку по відношенню до попереднього ряду. Готову ялинку прикрашаємо драже і зірочкою.
Коробочки з секретом для сувенірів або грошових подарунків
Знадобиться:
1. 3 кольорових аркуша паперу;
2. 2 аркуші щільного картону розміром 24 х 12 см і 17, 4 х 17, 4 см;
3. Атласна стрічка - 45 см;
4. Лінійка, олівець, ножиці, фігурні ножиці, двостороння липка стрічка (можна замінити на клей ПВА) і клей «Момент кристал», об'ємний скотч, штамп.
Вирізаємо з картону прямокутник розміром 24 х 12 див. Робимо згини по стороні 24 см на відстані від краю 3 см, 9 см, 15 см, 21см. По боках сторони 12 см робимо згини на відстані 3 см від краю кожної сторони. Робимо розрізи і склеюємо кути. Посередині дна коробочки вирізаємо прямокутники, так, щоб вийшли дві полукоробочки і дно.
З другого відрізка картону розміром 17, 4 х 17, 4 см також робимо згини на відстані 5, 8 см з усіх сторін.
Приклеюємо внутрішню коробочку по центру зовнішньої коробочки.
Прикрашаємо.
Коробочка сюрприз з мандаринки, цукерками і секретним посланням...
Секрети правильної укладки від Philips
Секрет левітації йогів
Одним з особливих умінь йога вважалося мистецтво левітації - ширяння над землею. Досі багато "ченці" активно користуються цим ефектним прийомом для того щоб справити враження на глядачів - висять над землею.Однак ніяких духовних практик для подібних "польотів" не потрібно. Розкрито секрет левітації індійських йогів - для левітації необхідно всього лише спеціальне пристосування у вигляді дерев'яного стільчика. А тростина вмонтована в землю.
Хитрощі житті - ще більше креативних ідей
Кухонні секрети для тіста.
1. Завжди додайте в тісто розведений картопляний крохмаль - булки і пироги будуть пишними і м'якими навіть на наступний день.
Головна умова смачних пирогів - пишне, добре зійшовши тісто: борошно для тіста необхідно просіяти: з неї видаляються сторонні домішки, і вона збагачується киснем повітря
2. У будь-тісто (крім пельменного, листкового, заварного, пісочного), тобто тісто на пироги, млинці, хліб, оладки - на півлітра рідини додайте завжди «жменю» (приблизно столова ложка з гіркою) манки. Черниці навчили :»Раніше самий якісний хліб писали з крупчатки. Він довго не висихав і був пишним. Зараз питлівки немає. Тепер додайте жменю манки і завжди буде хороша випічка.» Ось такий цей безцінний рада.
3. Додавати в тісто, крім молока півсклянки мінводи. Розвести чайну ложку соди в підлогу склянці води і злегка загасити її лимонною кислотою або оцтом.
Випічка, дійсно, виходить супер.Навіть залишився на наступний день, пышненькая.
4. У приміщенні, де обробляють тісто, не повинно бути протягу: він сприяє утворенню дуже щільною скоринки на пирозі.
5. При замісі дріжджового тіста всі продукти повинні бути теплими або кімнатної температури, продукти з холодильника уповільнюють підйом тіста
6. Для дріжджових виробів рідина завжди повинна бути підігрітою до 30-35? З, так як дріжджові грибки рідини, що має більш низьку або високу температуру, втрачають свою активність
7. Коли ви обминаете тісто руки повинні бути сухі.
8. Перед тим як поставити вироби в духовку, йому дають підійти протягом 15-20хв. Перед випічкою тісто дайте повністю підрости. При неповній расстойке воно погано піднімається і пироги довго не пропікаються.
9. Пироги на деко випікати на середньому вогні, щоб начинка не пересохла.
10. В тісто (дріжджове і прісно-здобне) найкраще додавати нерастопленное вершкове масло, так як розтоплене масло погіршує структуру тесту.
11. Пироги, приготовані на молоці, більш смачні і ароматні, скоринка після випічки блискуча з красивим кольором.
12. Дріжджі для тіста повинні бути свіжими, з приємним спиртним запахом. Перевірте дріжджі заздалегідь. Для цього приготуйте невелику порцію опари і посипте шаром борошна. Якщо через 30 хв не з'являться тріщини, то якість дріжджів погане
13. При надлишку цукру в тісті пироги швидко «рум'яняться» і навіть підгорають. Сповільнюється бродіння дріжджового тіста, і пироги виходять менш пишними
14. Жири, розм'якшені до густоти сметани, додають в кінці замішування тіста або при його обминке, від цього бродіння тіста поліпшується
15. Щоб готові пироги були більш ніжними і розсипчастими, в тісто кладіть тільки жовтки
16. Високі пироги випікають на слабкому вогні, щоб вони рівномірно пропікалися.
17. Жири, розм'якшені до густоти сметани, додають в кінці замішування тіста або при його обминке, від цього бродіння тіста поліпшується
18. Щоб готові пироги були більш ніжними і розсипчастими, в тісто кладіть тільки жовтки.
19. Тісто для пирога, выпекаемого на деку, розкочують як можна тонше, щоб добре відчувався смак начинки.
20. Щоб нижня частина пирога була сухою, злегка посипте нижній шар пирога крохмалем, а потім вже викладайте начинку.
21. Ні тесту, ні опарі не слід давати перебудовуватись, так як це викликає погіршення якості тесту. Достатньо 3 год, але обов'язково в теплі.
22. Пироги з дріжджового тіста можна змащувати молоком, а при бажанні посипати зверху сіллю, маком, кмином.
23. Закриті пироги перед випіканням змащують збитим яйцем, молоком, цукровою водою. Завдяки цьому на готовому пирозі з'являється апетитний глянець. Найкращий блиск виходить при змащенні жовтками.
24. Пироги, які посипають цукровою пудрою, змазують також маслом - воно надає їм приємний аромат.
25. Пироги, змащені яєчним білком, набувають під час випічки блискучу рум'яну скоринку.
26. Чим більше в тесті жиру і менше рідини, тим більш розсипчастими виходять вироби.
27. Якщо в тісто перекласти соди, то пиріг вийде більш темного кольору з неприємним запахом.
28. Тонке тісто легко розкачати, обернувши качалку чистою полотняною ганчіркою
29. Якщо тісто занадто вологе, покладіть на нього аркуш пергаменту і розгортайте прямо через папір.
30. Пироги з пісочного тіста слід виймати з форм охолодженими.
31. Перш ніж додавати в тісто родзинки, його потрібно обваляти в борошні.
32. Сіль завжди додають до борошна лише тоді, коли опара вже отбродила
33. Чим більше в тесті жиру і менше рідини, тим більш розсипчастими виходять вироби.
34. Якщо тісто вже підійшло, а у вас немає часу поставити його в духовку, прикрийте тісто добре змоченою папером, попередньо струсивши з неї воду.
35. Чим більше в тесті жиру і менше рідини, тим більш розсипчастими виходять вироби.
36. Гарячий пиріг краще не різати. Але якщо це необхідно, ніж потрібно нагріти в гарячій воді, швидко витерти і різати.
37. Якщо пиріг не знімається з дека, відокремлюють його від листа ниткою.
Хитрощі житті - Корисні поради, спрощують життя
Немає коментарів:
Дописати коментар