Апарат для приготування морозива в домашніх умовах.
Апарат мрії, коротше ;)
Диванчик для домашньої тварини
Домашні цукерки.
ТРЮФЕЛІ.
Шоколад темний (3 плитки по 100 г) - 3 шт.
Молоко згущене (не варене) - 1 бан.
Какао-порошок (для обсипання)
Розтопити шоколад на водяній бані.
Додати банку згущеного молока.
Розмішати й остудити при кімнатній температурі.
Для дорослих можна додати 30-50 г будь-якого лікеру.
Прибрати в холодильник до застигання маси, стежити, щоб вона не перетворилася на тверду брилу.
Скачати кульки і обваляти в какао порошку.
Виходить приблизно 50-55 цукерок.
ШОКОЛАДНІ ТРЮФЕЛІ.
200 грам екстра чорного шоколаду
пів склянки домашніх вершків (120мл)
1 стіл. ложка вершкового масла
2 ст. ложки рому або міцного шоколадного лікеру (у принципі, можна взяти будь-хороший алкоголь)
1 ст. ложка меду
фундук (по 1 горішку всередину)
Шоколад і масло розтоплюємо в мікрохвильовці, окремо на плиті нагріваємо вершки з медом, доводимо до кипіння. Змішати обидві маси, додаємо алкоголь, охолоджуємо. Ставимо в холодильник на дві години, потім прибираємо в морозилку на 15 хв. Можна ліпити трюфелі. В самому кінці процесу густо обваляти в какао. Зберігати в холодильнику.
З ЛІКЕРОМ.
шоколад білий 100 г
збиті вершки 30 г
лікер 10 г
горіх фундук 50 г
Шоколад розтопіть, додайте збиті вершки, лікер, перемішайте. Цукерки викладіть у формочки. Дайте застигнути.
З СУХОГО МОЛОКА.
400 г сухого молока (вітчизняного!!!)
200г вершкового масла,
100мл пломбіру,
30г лікеру
80г мелених волоських горіхів.
Все перемішати, накатати кульки, обваляти в "Несквике" і охолодити.
ДОМАШНІЙ "ШОКОЛАД".
5 столових ложок какао
5 столових ложок розтопленого вершкового масла
5 столових ложок цукру
5 столових ложок сметани
Можна додавати родзинки, горіхи і т. п
Все перемішати, довести до кипіння, остудити в холодильнику 2 години.
Шоколад виходить м'який, за смаком схожий на гіркий шоколад, дуже смачний. Можна намазувати на хліб, можна використовувати для пирогів, як глазур.
ІРИСКИ.
цукор-пісок 210 г
вершки 33% 150 г
щіпка ваніль
шоколад чорний 25 г
масло вершкове 40 г
желатин 10 г
Цукровий пісок доведіть до карамельного кольору, додайте вершки (рідкі), вершкове масло, розпущений желатин і розтоплений шоколад.
Все ретельно перемішайте і вилийте у форму, дайте застигнути. Наріжте на маленькі шматочки.
ДОМАШНЯ ТЯГУЧКА.
30 г вершкового масла,
200 мл молока,
200 г цукрової пудри (можна навіть просто цукру),
2 ст. ложки меду,
рослинне масло.
Влийте в каструлю молоко, додайте вершкове масло, цукрову пудру, мед і поставте все на вогонь. Прогрівайте приблизно 20 хвилин, постійно помішуючи. Маса повинна бути густою і придбати карамельний колір.
Потім дістаньте формочки для льоду, змастіть їх рослинною олією і викладіть в них масу. Залишилося тільки остудити і насолодитися домашньою тянучкой.
Джерело: Шедеври рукоділля
Рекомендуємо підписатися!
Немає коментарів:
Дописати коментар