понеділок, 28 липня 2014 р.

Трафарети для кави

Трафарети для кави



Роздруковуємо трафарети, вирізаємо осветленную частина і переносимо маркером на щільний матеріал (якщо картон, то обклейте його спочатку скотчем або використовуйте замість картону тонкі пластмасові кришечки як на стаканчиках від йогуртів).
Для малюнка на каву використовуйте какао, Несквік або корицю. Щоб малюнок вийшов рівномірним користуйтеся ситечком.
Трафарети для кави
Трафарети для кави
Трафарети для кави
Трафарети для кави
Трафарети для кави
Трафарети для кави
Трафарети для кави
Трафарети для кави
Трафарети для кави
Трафарети для кави





5 ефективних засобів від запаху в холодильнику, про яких ви, можливо не знали.



1. Оцет: протріть стінки холодильника ганчіркою, змоченою в розчині оцту (розвести водою 50 на 50).

2. Харчова сода: вимийте холодильник водним розчином соди. А потім поставте в нього відкриту ємність з содою і міняйте її раз в 3 місяці. Сода відмінно поглинає запахи.

3. Нашатирний спирт: допоможе у найважчих випадках, коли холодильник вимитий, а запах залишився. Натріть стінки холодильника зсередини нашатирним спиртом і залиште дверцята відкритими на весь день.

4. Деревний або активоване вугілля. Подрібніть жменю вугілля, насипте в блюдечко і залиште в холодильнику на день.

5. Лимонний сік. Вимийте холодильник зсередини або хоча б протріть вологою ганчірочкою з крапелькою лимонного соку.
5 ефективних засобів від запаху в холодильнику, про яких ви, можливо не знали.







Як правильно обладнати сходи

Як правильно обладнати сходи





Лавочка зі старих піддонів

Лавочка зі старих піддонів







Корисні кулінарні поради.



1) Відварна курка буде смачніше, якщо, вийнявши її з бульйону, ви посоліть її, а потім покладіть в іншу каструлю, накривши кришкою або рушником.
2) Круто замішане тісто не буде прилипати, якщо його розгортати пляшкою, наповненою холодною водою.
3) Кислий сир змішайте рівною кількістю свіжого молока і залиште на ніч. Потім, відкинувши на друшляк, дайте молоку стекти і покладіть сир під прес. Він стане ніжним і приємним на смак.
4) Сушені гриби потримайте кілька годин у молоці, додавши в нього трохи солі. Вони стануть зовсім як свіжі.
5) Щоб риба краще очистилася, обдайте їх окропом - луска зніметься дуже легко.
6) Замішуючи тісто, не висипайте борошно в рідину, а навпаки, рідина поступово, тонкою цівкою вливайте в борошно і перемішуйте.
7) Горох і квасоля погано розварюються в жорсткій воді, тому промиті горох і квасолю необхідно замочити з вечора в холодній воді (краще кип'яченою) і в цій же воді варити. Солити в майже готовому вигляді.
8) Варену ріпу легше очистити, поки вона ще не охолола.
9) Якщо сир дуже кислий, можна змішати його з рівною кількістю свіжого молока і залишити на 1 годину. Потім відкинувши на марлю, покладену на друшляк, дати стекти молока і покласти сир під прес. Сир буде некислим і свіжим. Використане при цьому молоко можна потім використати для приготування млинців, тіста.
10) Щоб освіжити зелень, її корисно покласти на 1 годину в холодну воду, в яку додана 1 столова ложка оцту.
11) Зберігати бульйон навіть в холодильнику потрібно тільки процідженим. Для зберігання бульйон переливають в скляну банку або в супову миску, посуд з бульйоном покривають шматочком чистої марлі.
12) При варінні варення з плодів з недостатньою кислотністю, наприклад, груш, айви, корисно додавати 1, 5 г (1/4 чайної ложки лимонної або виннокам'яної кислоти на 1 кг цукру.
13) При обсмажуванні порційних шматків м'яса не рекомендується закривати посуд кришкою, так як в цьому випадку пар не випаровується, а осідає на м'ясі і надає йому смак тушкованого, а не смаженого.
14) Щоб картопля не був жорстким, в розсольник його потрібно класти до огірків.
15) Щоб визначити готовність вареної риби, треба увіткнути в неї сірник. Якщо сірник легко входить в м'якоть, страва готова.
16) Щоб варена буряк вийшла соковитою і смачною, її треба відварити, не очищаючи шкірки і не зрізуючи корінців.
17) При приготуванні салату не змішуйте холодні продукти з теплими, такий салат швидко зіпсуватися чи скисне.
18) Бочки з-під риби не можна використовувати для інших продуктів.
19) М'ясо краще солити і смажити безпосередньо перед подачею на стіл. Навіть нетривале зберігання смаженого м'яса погіршує його смак.
20) Якщо сир дуже кислий, можна змішати його з рівною кількістю свіжого молока і залишити на 1 годину. Потім відкинувши на марлю, покладену на друшляк, дати стекти молока і покласти сир під прес. Сир буде некислим і свіжим. Використане при цьому молоко можна потім використати для приготування млинців, тіста.
21) Щоб легше очистити картопля, зварений у шкірці, відразу ж після варіння треба облити його холодною водою.
22) Оселедець буде ніжною і менш солоною, якщо її вимочити в міцному настої чаю або в молоці.
23) Соліть і заправляйте овочевий салат безпосередньо перед подачею на стіл, інакше овочі виділять багато соку. Винятком є деякі салати (наприклад: оселедець під шубою, олів'є) яким необхідно просочитися.
24) Будь-яке варення краще варити в кілька прийомів. Залити гарячим сиропом ягоди або фрукти, нагріти до кипіння. Варити 5-7 хв і залишити "відпочивати" на 8-10 год. Потім повторити 3-4 рази.
25) Якщо немає холодильника, то в спекотні дні молоко можна зберігати 2-3 доби, якщо його кип'ятити вранці і ввечері. Посуд з молоком треба залишати відкритою, поки вона не охолоне.
Корисні кулінарні поради.

Немає коментарів:

Дописати коментар