Килимок з помпонів
1. робимо шаблон - беремо щільний картон і циркулем малюємо дві окружності. Отримуємо картонний бублик. Довжина ворсу майбутнього помпона дорівнює відстані між найбільшою і найменшою колом «бублика». Для роботи нам знадобляться два таких бублика. За тією ж схемою робимо другий.
2. Пряжі, приблизно, 30 см завдовжки, прокладаємо навколо внутрішнього отвору у вигляді петлі і залишаємо кінці так, щоб вони звисали. За допомогою них ми потім будемо стягувати помпон.
3. Почніть намотувати пряжу на шаблон з того місця, де звисають кінці нитки для закріплення, дійшовши до протилежного кінця, а потім рухайтеся, намотуючи, в протилежному напрямку. Чим щільніше буде намотана пряжа на шаблон, чим більше буде шарів і пишніше вийде помпон.
4. Просуньте лезо ножиць між картонними дисками і розріжте нитки по зовнішньому колу.
5. Не відпускаючи шаблон, щоб помпон не розсипався, туго зав'яжіть нитка, вміщену в центр для закріплення. Зніміть картонні диски. Якщо помпон вийде не зовсім рівним, акуратно состригите стирчать нитки, надаючи йому рівну округлу форму.
Отримані помпони зшиваємо разом з допомогою гачка або звичайним способом за допомогою товстої голки і міцних ниток. Інший варіант - беремо тканину і поверх неї приклеюємо помпони. Цей варіант дуже зручний, якщо ви плануєте зробити незвичайну форму килимка.
Джерело: Шедеври рукоділля
Рекомендуємо підписатися!
Полуничні хмари
Інгредієнти:
200г замороженої полуниці
15г швидкорозчинного желатину
150г цукрової пудри
половинка лимона
Приготування:
1. Розморозьте полуницю. Сік збережіть. Перетворіть ягоди в однорідне пюре за допомогою блендера.
2. Додайте желатин, дайте йому набрякнути кілька хвилин (дотримуйтесь інструкцій на упаковці), потім додайте цукрову пудру і лимонний сік, перемішайте і нагрівайте на невеликому вогні, помішуючи, до повного розчинення желатину. Не кип'ятіть!
3. Тепер дайте суміші охолонути до кімнатної температури і збивайте міксером 5-7 хвилин на високій швидкості, поки суміш значно не збільшиться в об'ємі, посвітлішає і стане густою.
4. Форму для застигання викладіть вощеного папером для випічки, на папір викладіть полуничну масу і розрівняйте. Залиште в прохолодному місці, не накриваючи, для застигання на кілька годин.
5. Коли маса застигне, переверніть форму на присипану цукровою пудрою поверхню і видаліть папір.
6. Наріжте кубиками, обваляйте в цукровій пудрі і подавайте.
Джерело: Шедеври рукоділля
Рекомендуємо підписатися!
Немає коментарів:
Дописати коментар