Як зробити домашнє м'ятне морозиво.
Рецепт:
вершки будь-які (я беру 10%) - 250-270 гр,
жовтки - 2 шт вилити в окрему чашку,
згущене молоко - долити до жовтків, щоб загальний обсяг жовтків і вершків був 50 гр,
м'ята.
Як готувати.
в ковшике прогріти молоко з м'ятою. коли буде закипати, витягнути м'яту, покласти її в окрему ємність, і зняти молоко з вогню.
До жовтків влити згущене молоко, перемішати. вилити суміш у трохи охолоджені вершки. знову поставити на вогонь і постійно заважаючи нагрівати.
коли почне трохи густіти, (майже до закипання) зняти з вогню, вилити те, що скло з м'яти, і ще вичавити з м'яти залишки-солодкі)) розлити по формочках і дати застигнути.
#r_food
ВЕЛИКІ мильні бульбашки в домашніх умовах.
Багато хто вже бачили на циркових виставах як фокусник надумає величезні мильні бульбашки і ті довго не лопаються. Вони такі величезні, що в них може поміститися людина! Як же це можливо?
Для надування гігантських бульбашок вам будуть потрібні:
1. Мильний розчин для бульбашок
2. Пристрій для надування бульбашок
Найпростіший спосіб приготувати такий розчин: 200 гр. засоби для миття посуду (наприклад, Fairy) необхідно взяти 600 мл води і 100 мл гліцерину (продається в будь-якій аптеці). Гліцерин саме той засіб, який робить стінки мильного міхура міцніше, а сам міхур, відповідно, більш довготривалим.
Вода повинна бути м'якою. У жорсткій воді міститься багато солей, з-за чого бульбашки виходять крихкими і швидко лопаються. Найпростіший спосіб пом'якшити воду - гарненько прокип'ятити її і дати відстоятися, щоб сіль осіла на дно. Для приготування розчину краще брати теплу воду - в ній швидше розчиняється мило.
Все добре перемішайте і ваш розчин готовий.
Тепер потрібно зробити надувательное пристрій. Воно представляє із себе дві палички, між якими прив'язана мотузка таким чином, щоб вона утворювала петлю у формі трикутника.
Палички можна купити, а можна скористатися звичайними гілками дерев або довгою товстої дротом. Щоб ваш пристрій виглядало більш естетично, просвердліть у палицях дрилем отвору і вкрутіть в них спеціальні круглі гачки, через які ви потім проденете мотузку.
Або, щоб не витрачати час, мотузку можна просто намотати на палиці (гілки). Якщо ви в якості власників використовуєте товсту дріт, то просто загніть її на кінцях, щоб у вас утворилися петельки для протягування мотузки.
Також для виготовлення пристрою вам буде потрібно який-небудь невеликий грузик, який ви подвесите знизу мотузки для того, щоб вона утворювали петлю у формі трикутника.
Пристрій для надування гігантських мильних бульбашок готово!
Найкращий подарунок - зроблений своїми руками. Особливо якщо він ще і корисний) Домашнє варення до чаю... мм... Роздруковуємо этикеточки і робимо подарунок ще більш індивідуальним! #r_gift
Баунті в домашніх умовах
Для приготування баунті вам потрібно:
- 200 мл вершків (20 % жирності);
- 200 гр кокосової стружки;
- 300 гр молочного шоколаду;
- 100 гр цукру;
- 50 гр вершкового масла
Рецепт баунті:
1. На повільному вогні розтоплюємо вершкове масло, цукор і вершки
2. Знімаємо з вогню
3. Додаємо кокосову стружку і ретельно розмішуємо
4. Надаємо начинці форму і прибираємо в морозилку на 1 годину
5. Далі надаємо баунті форму, розрізаючи на потрібні шматочки
6. Наступний крок - глазур. Для цього на водяній бані розтоплюємо шоколад. Для того щоб він був не дуже густою - додамо трохи рослинного масла
7. Далі дістаємо з морозилки один батончик, наколюємо зубочисткою, і занурюємо в шоколад. Викладаємо на тарілку і чекаємо поки застигне. Те ж саме повторюємо з іншими батончиками баунті
8. Для прикраси можна розтопити ще і білий шоколад і зробити візерунок. Ставимо в холодне місце. Батончики баунті готові! Приємного апетиту
Немає коментарів:
Дописати коментар