Прихватки з повсті "Осіннє листя"
Вишивка
Як зробити коробку з пластикової канви
Якщо ви хоч трохи чули про вишивку, то значить ви і чули про вишивальну канву. Але крім вишивальної, є у продажу ще пластикова канва. З неї виходять чудові коробочки для дрібниць, яку ми сьогодні будемо робити.
Джерело: knitly.com/10530
Ірис з стрейч-атласу
Для виготовлення ірису нам знадобиться:
- шматочки стрейч-атласу зеленого кольору листя і золотого (будь-якого) для квітки і бутони,
- дріт (флористична або мідна) для основи під листя і пелюстки
- гофрований папір в тон тканини,
- свічка
- ножиці,
- нитки в тон тканини,
- голка,
- паяльник і спеціальні інструменти (подвійний і хризантемные ножі, які можна замінити звичайним столовим ножем, нагрітим на плиті),
- подушка з жорсткої гуми (підійде і килимок від комп'ютерної миші обгорнутий х/б тканиною)
- квітка ірису Рис. 1, 2
Як скласти серветку "Великодній зайчик"
хДДД
У чому цінність натурального соку?
Соки містять багато вітамінів, мінеральних солей і інших важливих для людини речовин. Вони добре засвоюються. Особливо корисні дітям і літнім людям.
Яблучний сік багатий на цукри, пектинові і мінеральними речовинами, особливо солями заліза, які беруть участь у створенні основного елемента крові - гемоглобіну. Корисний при захворюваннях травного тракту, дизентерії. Сприяє зниженню кров'яного тиску.
Виноградний сік зберігає цілющі властивості винограду. Містить дуже багато Цукрів, особливо глюкози, мінеральних солей, вітамінів, органічних кислот. Його рекомендують як цінний дієтичний продукт.
Абрикосовий сік (з м'якоттю) містить багато калію і заліза, особливо необхідних для нормальної життєдіяльності серця. Цінний також великою кількістю каротину (провітамін А), який відіграє важливу роль у розвитку дітей. Крім того, цей сік покращує зір.
Сливовий сік (з м'якоттю) містить багато пектинових речовин, добре втамовує спрагу, покращує травлення, надає послаблювальну дію.
Апельсиновий і мандариновий соки дуже багаті вітамінами, особливо вітаміном С (аскорбінова кислота), мають антіцінготного і загальнозміцнюючі властивості.
Сік із чорної смородини (з м'якоттю) за вмістом вітаміну С поступається тільки шипшині і актинідії, містить багато каротину, вітамінів Bi, Вг, РР, К, Е, багатий набір мінеральних солей, пектинові речовини, що надають йому желюючий властивості, органічні кислоти та інші цінні біологічно активні речовини. Його лікувальне застосування дуже різноманітно:. при авітамінозі, загальному занепаді сил, захворюваннях серця, печінки, нирок, при склерозі, підвищеному тиску, гастриті, виразці шлунка, коліті, простудних захворюваннях, коклюші.
Сік малини містять цукри, пектинові речовини, органічні кислоти (яблучна, лимонна), багато вітаміну С і каротину, вітаміни РР, біофлавоноїди, мінеральні солі (натрій, калій, кальцій, фосфор, залізо) і азотисті речовини. Він володіє лікувальними властивостями і застосовується як жарознижувальний і потогінний засіб, рекомендується при атеросклерозі і гіпертонії, а також для поліпшення апетиту та як протицинготний засіб. У народній медицині малина здавна служить ліками від застуди, грипу, бронхіту, ревматизму.
Журавлинний сік. Журавлина містить цукру, вітаміни, особливо багато вітаміну С, велику кількість калію, дубильні і пектинові речовини, лимонну і бензойну кислоти (остання має антисептичну дію і сприяє тривалому зберіганню ягід). Журавлинний сік має тонізуючу дію, стимулює роботу залоз внутрішньої секреції, має бактерицидну і жарознижувальну дію, є хорошим засобом проти вірусних інфекцій. Сік корисний при гіпертонії, атеросклерозі, ожирінні.
Немає коментарів:
Дописати коментар