Паперові фантазії Дениэля Мара
Унікальний стріт-арт
Дерев'яний велосипед
Зі старих футболок
Фруктові дерева
Англійські великодні булочки.
Традиційний великодній рецепт Англії - знамениті на весь світ хрестові булочки. Як не складно здогадатися, зверху кожної з них красується хрест, який є і релігійним, і язичницьким символом. Сьогодні він стійко асоціюється у християн з розп'яттям. Однак у стародавні часи зазначена хрестом здоба використовувалася в обрядах зустрічі весни: розбите на чотири фрагменти поле нагадувало про чотири пори року.
Традиція пекти такі булочки дуже стара.
На наступний день булочки можна помістити на 30 секунд в мікрохвильову піч і, о диво! знову живі і теплі!
Час приготування: 60 хвилин+ розстойка
Порцій: 18 шт.
Вам буде потрібно:
600 г борошна + 2 ст. л.
4 ст. л. вершкового масла
2 стл.л. цукру
1 ст. л. солі (поклала 1 ч. л.)
300 мл молока
2 яйця
7 г сухих дріжджів
200 г суміші сухофруктів
1, 25 ст. л. кориці
0, 5 ст. л. меленого мускатного горіха (поклала 0, 5 ч. л.)
Як готувати:
1. Просійте в миску борошно, додайте сіль і спеції і розітріть з вершковим маслом. Зробіть поглиблення в центрі суміші і висипте цукор і дріжджі. Влийте туди ж збите з яйцями тепле молоко.
2. Замісіть тісто ніжної консистенції. Якщо тісто вийшло крутим, додати в процесі замісу ще молока.
3. Викладіть тісто на присипану борошном робочу поверхню, додайте сухофрукти і добре вимішуйте. Покласти родзинки і суміш сушених ягід (малина, чорниця, журавлина, чорна смородина).
4. Змастіть рослинною олією миску, покладіть в неї скатанное тісто в кулю, укрийте рушником і залиште на годину в теплому місці.
Поверніть тісто на робочу поверхню, промесите, знову укрийте і дайте постояти 30 хвилин.
5. Розділіть тісто на однакові шматочки. Сформуйте з них булочки, покладіть на деко і злегка притисніть. Зверху зробіть хрестоподібні надрізи. Залиште в теплому місці на 45 хвилин.
6. 2 ст. л. борошна змішайте з 5 ст. л. води, перекладіть в кулінарний мішок і нанесіть на надрізи.
7. Випікайте булочки 20 хвилин при 200 градусах.
8. Готові булочки змастіть патокою або кленовим сиропом і лише потім дайте охолонути.
Приємного апетиту!
Джерело: Шедеври рукоділля
Рекомендуємо підписатися!
Немає коментарів:
Дописати коментар