10 порад, як зварити смачну каву
1. Чиста вода
Щоб зварити смачну каву, вам знадобиться чиста вода. Одразу забудьте про воду з-під крана, якщо хочете отримати ідеальний ароматний і чарівний напій =)
2. Не поспішайте
Якщо ви варите каву в турці (читайте оригінальний рецепт кави в турці), завжди ставте самий маленький вогонь. Розумію, звичайно, що хочеться як можна швидше зробити перший ковток, але поспіх тут ні до чого. Запам'ятайте - кава вариться довго.
3. Турка з вузьким горлечком
Якщо хочете зварити смачну каву, використовуйте турку з вузьким горлечком. Тоді кави буде більш ароматним.
4.Сіль
Додайте сіль. Так-так, саме сіль. Не ложку, зрозуміло, а буквально 2-3 невеликих кришталика. Відчуватися по смаку вона не повинна, фішка тут в тому, що сіль якимось незрозумілим чином сприяє посиленню все того ж аромату кави. Перевірено особисто.
5.Імбир
Сипте зовсім небагато, різницю відчуєте, запевняю. І сіль, і додайте імбир, коли ще не залили каву в турці водою.
6. Цукор
Використовуйте коричневий цукор, додайте трохи за смаком.
7. Помел
Поекспериментуйте з помелом. Я особисто люблю дуже малий або навпаки, великий. Різниця в смаку помітно відчувається.
8. Не дайте кави закипіти
Це головне правило, як тільки зверху утворилася щільна кірочка почне активно підніматися, зніміть турку з вогню. Зачекайте хвилину, потім повторіть так три рази. Якщо ця корочка зруйнується, то і весь аромат, накопичений під нею, відповідно піде і доведеться починати спочатку.
9. Кава в зернах
Вирішили зварити смачну каву? Використовуйте тільки якісний кави в зернах, одразу забудьте про молотом. Я взагалі скептично ставлюся до людей, які купують подібну нісенітницю.
10. Дайте відстоятися
Як тільки кава буде готовий, не потрібно відразу розливати в чашки. Дайте йому відстоятися 30 секунд хоча б =) Так він набуде більш однорідну консистенцію.
Немає коментарів:
Дописати коментар