Комод з картону
7 помилок, які ми здійснюємо на кухні
Вже скільки разів твердили світу: кухня - місце стратегічне.
Тут не місце помилок та прорахунків.
ПОМИЛКА ПЕРША: розмір обробної дошки
Хто придумав маленькі дошки? Хто навчив господинь тіснитися на них на шкоду здоров'ю? Хто сказав, що на них зручно готувати?
Покрито мороком таємниці. І все одно на наших кухнях худенькі двадцятисантиметрові досочки - найбільш часті гості. Беремо їх - і підкладаємо під квіти. А на їх місце купуємо дві - але о-о-дуже великі. Ось тепер порядок.
ПОМИЛКА ДРУГА: поганий ніж
Звичайно, дорого, але потрібно. Ніж купується раз і назавжди, тому отжалейте на той інструмент, який не буде ні овочі псувати, ні пальці шматувати.
Вам потрібен:
● великий кухарський ніж
● невеликий овочевий ніж
● плоский довгий рибний ніж
● хлібний ніж.
ПОМИЛКА ТРЕТЯ: вода в макаронах
Воду, в якій варяться макарони, економити не потрібно. Чого її економити, питається?
На стандартну півкілограмову пачку спагетті води треба 5-7 літрів - ось тоді у вас вийде не макаронна каша, а нормальне блюдо.
ПОМИЛКА ЧЕТВЕРТА: м'яте тісто
Тісто не потрібно довго замішувати - так воно стає гумовим.
Особливо боїться замісу тісто, в яке належить вершкове масло - тому вимішуйте ніжно і швидко - так, щоб шматочки масла залишилися в структурі тесту. Тоді у вас обов'язково вийде ніжна випічка з хрусткою скоринкою.
ПОМИЛКА П'ЯТА: холодне масло
У холодному маслі продукт виходить несмачним, а сковорідка - брудною. Тому ллють його на розпечену сковороду і чекають кілька хвилин, поки вона розжариться.
ПОМИЛКА ШОСТА: квапливий часник
Часник, покинутий в страва раніше часу, перетворюється в не-часник. Ні виду, ні смаку, ні запаху. Кладіть його тоді, коли вже прибрали вогонь та збираєтеся знімати каструлю або сковороду з плити - причому ріжте кружечками, а не кришити міліметровими кубичками.
ПОМИЛКА СЬОМА: перевернуте м'ясо
Чим частіше перевертати м'ясо або котлету на сковороді, тим суші і жорсткіше вона вийде.
І ваша суєта навколо сковорідки перетвориться в кулінарне шкідництво. Стейк, або котлету відбивну потрібно перевернути всього один раз - ось тоді вони вийдуть по-справжньому смачними.
Немає коментарів:
Дописати коментар