Суші в домашніх умовах.
Можна влаштувати сюрприз своїй половинці або приготувати їх удвох.
Частина 1 (вступна)
Приготувати суші в домашніх умовах не так складно, як може здатися на перший погляд. І не важливо, що з першого разу не вийде дуже красиво. Менш смачними вони від цього не стануть :) З часом ви знайдете необхідні навички, і зможете робити суші легко і граючи. У середньому, процес приготування займає годину-півтора.
Основні типи суші:
1. Нігірі (стислі суші): невеликі, стислі брусочки рису розміром з палець, з шматочком риби зверху. У суші барах зазвичай подаються парами
2. Маки (роли): комбінація рису з будь-якими морепродуктами і овочами, закатана в лист морської водорості норі. Згодом рулон розрізається на шматочки
3. Чираші-суші (роздільні суші): найбільш поширений в Японії вигляд. Рис розкладається у невеликі контейнери, після чого увінчується довільною комбінацією морепродуктів і овочів
4. Оші-суші (пресовані суші): приготовлена або маринована риба поміщається на дно невеликої контейнера, який потім заповнюється рисом до країв. Зверху на рис кладуть гніт. Через деякий час заготівлю виймають, перевертають рибою догори і розрізають на шматочки
5. Змішані суші: будь-які інші, які не потрапили у вище наведені категорії. Наприклад, фукуза-суші - квадрати тонкого омлету, що використовуються для загортання рису
Сьогодні ми навчимося готувати два типи суші: нігірі і маки.
Почнемо з опису інгредієнтів - читаємо у підписі до фото.
Як приготувати суші в домашніх умовах Керівництво How to make sushi at home Як приготувати суші в домашніх умовах. Суші, сашимі, нігірі, роли. Керівництво. How to make sushi at home. Sushi, sashimi, nigiri, rolls. Guide. |
Суші в домашніх умовах. Частина 2. Приготування рису для суші
Частина 1. Вступна http://vk.com/wall-35059398_8457
Рис, а не риба - найважливіший компонент у суші. Саме від того, чи правильно його приготували, залежить смак всього страви. Нам потрібен рис в японському стилі, з короткими закругленими зернами. Звичайний довгий не підійде, він дуже сухий, і тому утримує занадто багато води. Рекомендовані сорти: Nishiki, Kahomai, Maruyu, Kokuho і Minori.
У підписах до фотографій подробиці.
Як приготувати суші в домашніх умовах Керівництво How to make sushi at home Як приготувати суші в домашніх умовах. Суші, сашимі, нігірі, роли. Керівництво. How to make sushi at home. Sushi, sashimi, nigiri, rolls. Guide. |
Суші в домашніх умовах. Частина 3. Готуємо Нігірі
Частина 1. Вступна http://vk.com/wall-35059398_8457
Частина 2. Приготування рису для суші vk.com/wall-35059398_8458
Детальніше - у коментарях до фотографій.
Як приготувати суші в домашніх умовах Керівництво How to make sushi at home Як приготувати суші в домашніх умовах. Суші, сашимі, нігірі, роли. Керівництво. How to make sushi at home. Sushi, sashimi, nigiri, rolls. Guide. |
Суші в домашніх умовах. Частина 4. Готуємо Роли (маки)
Роли - "кручені суші" - формуються з допомогою бамбукового килимка (макісу). Начинка може бути будь-якою, за вашим бажанням. Зазвичай це будь-які морепродукти в комбінації з овочами (авокадо, огірком), японським не гострим майонезом або вершковим сиром. З допомогою килимка рис з начинкою закочується в лист морської водорості норі. Сьогодні ми навчимося готувати два типи ролів - тонкі й товсті. Детальніше - у коментарях до фотографій.
Частина 1. Вступна vk.com/wall-35059398_8457
Частина 2. Приготування рису для суші vk.com/wall-35059398_8458
Частина 3. Готуємо Нігірі vk.com/wall-35059398_8461
Як приготувати суші в домашніх умовах Керівництво How to make sushi at home Як приготувати суші в домашніх умовах. Суші, сашимі, нігірі, роли. Керівництво. How to make sushi at home. Sushi, sashimi, nigiri, rolls. Guide. |
Домашнє морозиво
Інгредієнти:
- банан
- полуниця
- ківі
- знежирений йогурт
Приготування:
Фрукти ріжемо, кладемо в контейнер і заливаємо знежиреним йогуртом. Можна в стаканчики з-під йогурту залити. В морозильник на 2 -3 години. Смачне і корисне морозиво готове!
Немає коментарів:
Дописати коментар