четвер, 27 лютого 2014 р.

Ставок на дачі своїми руками

Ставок на дачі своїми руками



Ставок на дачі... Для багатьох дачників і власників присадибних ділянок-це поки тільки мрія, але красива і багатообіцяюча. Так складно побудувати ставок на дачі своїми руками?

Щоб з водоспадом, ліліями і золотими рибками. Не те, щоб дуже складно, швидше це зажадає деяких фінансових і фізичних витрат, але зате нагородою для вас буде дзюрчання власного струмочка і відпочинок біля хоч і маленького, але зате свого власного водойми.

Починати будівництво ставка треба з вибору місця для ставка. Місце для ставка повинна бути достатньо освітленим, в безпосередній близькості не повинно бути дерев і чагарників, так як корені можуть пошкодити дно ставка.
Також небажано розташування дерев поруч з ставом через листя, яка буде засмічувати ваш ставок. Краще зробити ставок ближче до дому, щоб було менш складно забезпечити доступ електрики.

Першим етапом будівництва ставка своїми руками буде риття котловану. https://vk.com/public31805219
Для цього потрібно вирішити, який матеріал ви візьмете за основу будівництва - готову форму або плівку. А також необхідно визначитися з глибиною ставка виходячи з його функцій - які водні рослини для ставка ви хочете бачити в ньому і будуть в ставку жити рибки.
Для рибок необхідна глибина 50-60 см, для великих німфей - 70 див. Попередньо вам потрібно дізнатися інформацію про водні рослини для ставка.

Якщо ви копаєте котлован під плівку, то зверніть увагу на форму стінок.
При глинистому ґрунті і чорноземі можна робити вертикальні стінки, при піщаної - похилі. Враховуйте, яка глибина потрібна для яких ставкових рослин - це дуже важливо. Для того, щоб по контуру ставка посадити рослини, що люблять болотистий грунт, зробіть для них невеликі «полки», глибиною 10-15 см

При укладанні плівки на дно котловану зверніть увагу на те, наскільки м'яке дно і рівне. Якщо на дні є камені, коріння рослин і т. д., то необхідна підстилка з піску в 5-10 див.

Тепер притисніть плівку в основних місцях великими гладкими каменями і почніть акуратно заповнювати ставок водою. По краю ставка вам знадобиться зробити додаткову канавку для того, щоб покладені поверх країв плівки камені виявилися врівень з рівнем землі. При заповненні водою вирівнюйте плівку, краще, якщо у вас буде кілька великих складок, ніж багато дрібних. Камені по краю можна закріпити між собою за допомогою бетону.

Для ставка краще всього використовувати полівінілхлоридну плівку.
Термін служби - 20 років. Але за браком такої плівки можна використати і звичайну поліетиленову - такий ставок на дачі може проіснувати 3-5 років.

Для влаштування у ставку фонтанчика або водоспаду вам потрібно ставкова помпа.
Її можна купити в зоомагазині. Для очищення води в ставку вам знадобиться фільтр, який можна придбати в готовому вигляді, а можна зробити самому з допомогою помпи і пластмасового відерця. У відрі по контуру дна просвердлити отвори, зсередини прокласти звичайної москітною сіткою, потім на шар гравію помістити помпу і зміцнити її з боків за допомогою гравію.
Добре, якщо вода з фонтанчика або водопадікі буде стікати по камінню - це створить додаткову фільтрацію.

Тепер треба посадити ставкові рослини.
Для них підійде проста грунтосуміш: суглинистий грунт+дрібний пісок+торф співвідношенням 7:2:1. Можна купити готову грунт для водних рослин в магазині для садівників.
Можна посадити рослини і в спеціальні контейнери, які вже продаються в готовому вигляді в магазинах. Посадка в контейнери доцільна для рослин, які швидко розростаються - приміром, водні лілії.
Ось, власне, і все.
Ставок на дачі своїми руками
Ставок на дачі своїми руками
Ставок на дачі своїми руками
Ставок на дачі своїми руками
Ставок на дачі своїми руками
Ставок на дачі своїми руками
Ставок на дачі своїми руками
Ставок на дачі своїми руками
Ставок на дачі своїми руками





Запрошення на день народження, зроблене своїми руками



Запрошення на день народження, зроблене своїми руками, приємно здивує будь-якого одержувача, а зробити його дуже просто, швидко і легко! І, в принципі, таке запрошення можна робити не тільки на дні народження, але й на будь-які інші свята. Включаємо свою фантазію і діємо!









Запрошення на день народження, зроблене своїми руками / подарунки / Романтика - світ любові і романтики..
Запрошення на день народження, зроблене своїми руками, приємно здивує будь-якого одержувача, а зробити його дуже просто, швидко та











Свічка своїми руками

Свічка своїми руками
Свічка своїми руками
Свічка своїми руками
Свічка своїми руками
Свічка своїми руками
Свічка своїми руками
Свічка своїми руками

Немає коментарів:

Дописати коментар