вівторок, 27 травня 2014 р.

Сережки з ниток.

Сережки з ниток.






Квіткові сережки-кулі з запеченої полімерної глини



Беремо вибрані для квіточок кольору полімерної глини і розгортаємо їх (вручну або в ПМ) на товщину 1мм або навіть трохи менше. Покладемо ці пласти на рівній відстані один від одного на робочій поверхні. Жовті кольори взяті для серединок квітів спочатку гарненько розімніть (я роблю це на ПМ), а потім витягнемо в джгутики, щоб потім було зручніше відрізати невеликі шматочки.

Далі беремо один з пластів підготовлений для пелюсток і з допомогою тонкого леза вирізаємо багато-багато-багато заготовок для лепествков у формі крапельки. Розмір цих заготовок має бути 2-3 мм в довжину.

Вирізавши заготовки на всьому аркуші, або на його частині потрібно відокремити зайвий "фон" - це кропіткий процес, тому що тло намагається тягнути за собою пелюсточки - допомагаємо собі голкою або лезом поддевом фон і дістаючи його з простору між заготовками.
Видаливши фон бачимо перед собою багато-багато пелюсточок. Але всі вони непоказні - трохи різні за формою, з грубими краями.

Глибоко вдихаємо, наливаємо собі чашечку чаю і приступаємо: акуратно знімаємо лезом з робочої поверхні один пелюстка, на пальчику акуратно розгортаємо його зубочисткою, спицею або іншим зручним вам предметом, підправляючи форму, роблячи його плоским і з красивими крайками.

Пропрацювавши таким чином всі підготовлені пелюстки одного кольору кладемо поруч зубочистки. Нарізаємо джгутики жовтих квітів на багато-багато маленьких шматочків і починаємо формувати квіточки. Гладка сторона пелюсток повинна дивитися всередину квітки! (В кожній квіточці у мене 4-5 пелюсток, з останніх залишаються пелюсток, дивлячись за їх кількістю, збираються бутончики з 3х пелюсток)

Після збірки кожна квіточка акуратно розправляємо "розкриваючи" йому пелюстки підручним предметом. (У мене це стоматологічний інструмент з кулькою на кінці). Коли у нас закінчується місце у формі куди встромляємо зубочистки або коли ми зібрали з усіх готових пелюсток квіти - відправляємо запікати 20 хвилин при рекомендованою виробником взятої вами ПГ температурі.

Власне вирізання пелюсток, їх розкочування і складання квіточок - це основна робота, яку потрібно зробити. У мене цей процес зайняв 2, 5 дня - на 2 сережки у мене пішло 145 квіточок. (Процес це одноманітний, тому і довгий - мозок періодично вимагає відволіктися від монотонності - ну хоча б перевірити пошту і прочитати хоч 1 новеньку статтю на ЯМ )

Повторюємо вище наведені процеси поки у нас не закінчаться всі підготовлені пласти для пелюсток. Залишки квітів (зайвий "фон" який ми діставали з простору між пелюстками) не прибирайте далеко - раптом знадобиться доліпити пару-трійку квіточок! (Мені наприклад на другу сережку трохи не вистачило, і довелося в кінці збірки терміново робити ще 10 квіточок )

Отже, у нас є багато-багато маленьких квіточок.

Робимо кульку-основу. (на фото вище цей кулька лежить посередині )
Я взяла для начинки кульки скальпи ультра-лайт - він дуже легкий, і підсумкова сережка буде не така важка. Якщо у вас його немає, не біда - беремо непотрібні або некрасиві залишки пластики і формуємо з них 2 однакових кульки. Обертаємо ці кульки яким-небудь кольором з тих, які ми брали для пелюсток квітів.
Розрізаємо цей кулька навпіл, одну половинку по центру встромляємо пін так, щоб він пройшов наскрізь. Кінчик піна (дроту) який дивиться "всередину" кульки - загинаємо залишаючи кінчик загину приблизно 0, 5 см. З зовнішньої сторони загинаємо акуратну петельку - на неї потім повісимо швенза.

З'єднуємо половинки кульки, ретельно і акуратно накочуємо їх один до одного.

Подальший процес прходит порівняно швидко - годину, півтора і знімати його було колись (після двох днів виготовлення квіточок душа горіла - хотілося швидше побачити готові сережки! ), так що фотографій немає, тільки опис, на мій погляд цілком зрозуміле, але якщо що - задавайте питання:
Злегка вмочуючи кінчики квіточок в фімо-гель починаємо встромляти їх у кульку-основу. Намагаємося контролювати "на око"





МК СЕРЕЖКИ-ПЕНЗЛИКИ



Для виготовлення пензлика нам необхідно: нитки, колечко, лезо, 2 банківські картки, 2 затиск для паперів, тонкогубци, плоскогубці, ножиці.
МК СЕРЕЖКИ-ПЕНЗЛИКИ
МК СЕРЕЖКИ-ПЕНЗЛИКИ
МК СЕРЕЖКИ-ПЕНЗЛИКИ
МК СЕРЕЖКИ-ПЕНЗЛИКИ
МК СЕРЕЖКИ-ПЕНЗЛИКИ
МК СЕРЕЖКИ-ПЕНЗЛИКИ
МК СЕРЕЖКИ-ПЕНЗЛИКИ







Незвичайні сережки

Незвичайні сережки





Сережки з бахромою

Сережки з бахромою
Сережки з бахромою
Сережки з бахромою
Сережки з бахромою
Сережки з бахромою
Сережки з бахромою
Сережки з бахромою
Сережки з бахромою







Сережки..



Джерело : Шедеври рукоділля
Рекомендуємо підписатися!

Немає коментарів:

Дописати коментар