пʼятниця, 30 травня 2014 р.

Домашні уггі

Домашні уггі

Домашні уггі
Домашні уггі
Домашні уггі
Домашні уггі
Домашні уггі





Домашні тапочки

Домашні тапочки
Домашні тапочки
Домашні тапочки
Домашні тапочки
Домашні тапочки
Домашні тапочки
Домашні тапочки
Домашні тапочки
Домашні тапочки





Домашня герань і догляд за нею



Кімнатна Герань - воістину казкове по своїй красі рослина, прикрашала підвіконня млосних панянок у часи гусаров і багато разів рятувала від хвороб наших бабусь і мам під час військових випробувань. Існує думка, що квітка герань червоного кольору дає сили і сприяє одужанню від хвороб, якщо його про це попросити. Він любить, щоб з ним розмовляли.

А ще він гасить скандали і сварки в родинах, чудово заспокоює нервових і примхливих дітей, піднімає всім настрій і радує надзвичайно гарними квітами. Якщо у вашому будинку мріють про появу малюка, купіть герань з квітками білого кольору. А рожева допоможе вам у романтичних стосунках.
Насіння герані проростають легко, але це дуже довгий шлях. Набагато простіше розмножується вона живцюванням. Ранньою весною в перші дні березня їй необхідна обрізка. До цього часу в умовах зимової брак сонячного світла герань встигає вирости і стати непривабливою.
Зробіть вашої улюблениці стрижку до свята весни, і вона відповість вам бурхливим зростанням нових гілок і рясним цвітінням. Нарізані живці стануть матеріалом для нових красивих рослин.
Досить нарізати живці довжиною в палець з усього лише п'ятьма листочками. Нижній зріз повинен бути косим. Зрізи нижньої пари листків після підсихання на повітрі протягом трьох годин встигають затягнутися. Держак готовий до посадки в підготовлений грунт. Полийте посаджений держак і поставте в світлий куточок квартири. Красуня не любить великих горщиків і багато землі, вона буйно цвіте в тісному горщику, зайнявши весь його об'єм корінням. Верхівка прищипывается на десятому листочку і кущ буде пишним, якщо і бічні пагони ви теж прищипнете на шостому аркуші.

Сонечко, тепло, рідкісні рясні поливи і ваша любов - це все, що потрібно цій квітці. Буйно квітне після підгодівлі чаркою однієї краплі розчину йоду на один літр води.

Не дарма наші прабабусі тримали герань на відкритих підвіконнях - вона обожнює свіже повітря й світло.

Джерело: Шедеври рукоділля
Рекомендуємо підписатися!
Домашня герань і догляд за нею







ВИГОНКА ГІАЦИНТІВ В ДОМАШНІХ УМОВАХ



Як гарно, коли в будинку багато квітів. А ще краще, якщо квіти ростуть у горщиках, а не стоять у вазах - можна набагато довше милуватися красою і пишністю ніжних рослин.

Мені дуже подобається гіацинт - це багаторічна рослина, цибулина у нього 5-10 см в діаметрі. Має гострі прямі листя і приємного аромату квіти найрізноманітнішої забарвлення на одному квітконосі, що досягає у висоту 50 см. Можна підібрати будь-який колірний варіант, найбільш відповідний до інтер'єру вашої квартири.

Для вигонки цибулини гіацинтів, які виросли на клумбі, проходять спеціальний відбір. Для зимової вигонки краще всього брати цибулини діаметром близько 6-7 див.

Вибрані цибулини сушать три дні, провітрюючи приміщення. Потім їх поміщають в умови підвищеної температури (до 30С). Це необхідно для розвитку в них зачатків майбутніх квітів.

Продовжувати підігрів до 30С треба два тижні, потім необхідно трохи знизити температуру (до 25С) і підтримувати її ще три тижні.

Поступово знизити до 18С і почекати ще два тижні.

Тепер настав наступний етап вигонки гіацинтів.

На початку жовтня (якщо ви почали готувати рослина до вигонці на першому тижні серпня) необхідно посадити квіти в горщики.

Суміш для посадки роблять з піску і торфу. Поглиблювати цибулину необхідно в грунт на 2/3 її висоти. І головне не забути гарненько їх полити і поставити на холод (8С). Квіти на цей час краще прикрити невеликими ковпачками, зробленими з паперу.

В якості охолоджувача можна використовувати холодильник. Уважно стежте за тим, як вкорінюються гіацинти, постійно їх поливайте, як тільки буде підсихати грунт. І так продовжуйте десять - чотирнадцять тижнів. Після вкорінення ви помітите, що у кольором почали рости стрілочки.

Як тільки пагони підростуть на десять сантиметрів, приблизно на другій або третій тиждень грудня їх можна дістати з холодильника і перенести в кімнату з середньою температурою близько 25С. І через два тижні, якщо ви все зробили правильно, гіацинти зацвітуть.

Але можна зробити видовище квітучих гіацинтів ще більш красивим.

Цибулини можна посадити не в горщики, а в прозорі судини, наповнивши їх водою з сумішшю спеціальних мінеральних добрив.

Спочатку денце має ледь торкатися води або бути постійно вологим від випарів.

Накривають паперовим ковпачком і ставлять, як вже говорилося вище на холод.

Вам відразу буде видно, коли з'являться у рослини коріння і росток підніметься на 5-10 див Значить пора виносити його в кімнату.

Якщо квітконосу стане малий ковпачок і він вже намагається підняти його - пора знімати папірець і переносити рослину на світлий підвіконня.

Краще, якщо вікна не заклеєні і температура на підвіконні зберігається приблизно 15-20С.

Така вигонка у прозорій посудині служить відмінним декоративним злементом у вашій кімнаті. Дуже красиво виглядають дещо ваз, різного кольору, які стоять поруч.

Вже використані (відцвілі) цибулини краще посадити на зиму в ґрунт, добре утепливши клумбу.

Джерело: Шедеври рукоділля
Рекомендуємо підписатися!
ВИГОНКА ГІАЦИНТІВ В ДОМАШНІХ УМОВАХ
ВИГОНКА ГІАЦИНТІВ В ДОМАШНІХ УМОВАХ
ВИГОНКА ГІАЦИНТІВ В ДОМАШНІХ УМОВАХ
ВИГОНКА ГІАЦИНТІВ В ДОМАШНІХ УМОВАХ
ВИГОНКА ГІАЦИНТІВ В ДОМАШНІХ УМОВАХ
ВИГОНКА ГІАЦИНТІВ В ДОМАШНІХ УМОВАХ

Немає коментарів:

Дописати коментар