четвер, 29 травня 2014 р.

Ароматизоване саші: чим наповнити? (десять можливих варіантів)

Ароматизоване саші: чим наповнити? (десять можливих варіантів)



Саші - це невеликий мішечок з ароматним наповнювачем.Питання зазвичай виникають на стадії наповнення: чим наповнити саші?

Кава.
Чудовий наповнювач для саші, відомий своєю здатністю нейтралізувати неприємні запахи, піднімати настрій і збуджувати апетит. Так що кавове саші чудово підійде для кухні. Подушечку можна наповнити цілими зернами або кави грубого помелу.

Висушена шкірка цитрусових.
Цитрусові запахи не тільки піднімають настрій, покращують працездатність, але і відлякують міль. Тому таке саші буде доречно і в шафі, і на робочому столі. Аромат можна посилити, капнувши на шкірку трохи ефірного масла лимона, апельсина, мандарина або грейпфрута. Цитрусові масла досить дешеві, але дуже «летких», тож «оновлювати» вивітреної аромат доведеться досить часто.

Спеції.
Палички кориці, гвоздика, зірочки бадьяна, стручки ванілі, сушені шматочки імбирного кореня, лавровий лист - все це можна знайти в продуктових магазинах.

Шматочок ароматного мила.
Що може бути простіше, ніж покласти в мішечок улюблене мило?

Ароматний чай.
Чайні відділи пропонують нам безліч сортів чаю, що голова йде обертом, а ароматизований чай (наприклад, з ароматом суниці або ананаса) може бути відмінним наповнювачем для саші.

Сухі пряні трави.
Відповідний наповнювач для саше можна з успіхом збирати прямо на городніх грядках або купувати у бабусь в овочевому ряду! Це, звичайно ж, пряні трави: базилік, кріп, чебрець, не кажучи вже про м'яти, розмарин, майоране, шавлії та ін Найбільш універсальною з них є м'ята, її аромат заспокоює, знімає роздратування, умиротворяє. А взагалі, смаки у всіх нас різні: хтось може цілодобово насолоджуватися ароматом кропу, а інший не готовий з ним зустрітися навіть в супі. Вибирайте, благо є з чого!

Велика морська сіль, настояна з вашим улюбленим ефірним маслом, парфумами або ароматизатором - прекрасний наповнювач. Якщо запах вивітрився, його легко оновити, капнувши пару крапель масла на сіль. Можна також використовувати магазинну ароматизовану сіль для ванн, якщо вам її приємний запах, чому б і ні? Ефірною олією можна просочити не тільки сіль, а та рис, деревну стружку, тирсу і т. д.

Хвоя, соснові бруньки, лусочки шишок і шматочки кори.
Хвойні запахи підходять не тільки для новорічних свят. Аромат деревного наповнювача можна посилити відповідним ефірним маслом. Ефірні масла їли, сосни, ялиці, кедра не тільки піднімають настрій, але й надзвичайно корисні для здоров'я, особливо для легенів, крім того, вони дезодорують приміщення і володіють антибактеріальними властивостями.

Сухі квіти і пелюстки, лісові трави.
Лідером тут безперечно є лаванда, ніжна на вигляд і безжально прогоняющая з шафи з улюбленими светрами навіть простуженную моль. Однак не всім її запах подобається. У саше можна покласти пелюстки троянди (їх аромат можна підсилити, додавши ложку столову ложку солі, просоченої сумішшю ефірних олій герані, пальмарози, гвоздики і пачулі у співвідношенні 10:10:4:1 або рожевого масла), сухі квіти жасмину. А якщо вашому серцю миліше аромати рідної природи, подушечку можна наповнити квітами ромашки або календули.

Віск.
Любите запахи медові? Натріть на тертці бджолиний віск і змішайте 1:1 з морською сіллю, покладіть в банку і дайте постояти 2-4 дні. Вийде наповнювач з дуже ніжним, тонким медовим ароматом. Звичайно, таке саші не можна залишати на сонці, адже при 62 градусах віск плавиться.





Дитячі забави



Відрізаємо денце пляшки. Одягаємо на пляшку махровий носок, закріплюємо. Фарбуємо носок харчовим барвником, макаємо в мильний розчин і дуємо.







Незвичайний блокнот






Оригінальна прикраса








Оригінальний фонтан






Сучасна однокімнатна квартира








Реклама морозива






Ідея для оформлення туалету








Дивно апетитний шедевр в'язання






Відмінна ідея для пакування шоколаду.








Все в дім :)






Шикарна ванна кімната








Літаюча ліжко






Дуже цікавий підвал








Красивий інтер'єр вітальні в фіолетовому кольорі






Фарбуємо сіль для декоротивных пляшечок з допомогою гуаші



Процес створення такої пляшки займає близько трьох годин.
Нам знадобляться: прозора пляшка цікавої форми, сіль, гуаш, скляні банки, сито, воронка, духовка, пробка.
1. Визначаємося з квітами, якими будемо фарбувати сіль і наповнювати пляшку. Я взяла кольори, що відповідають кольорам моєї кухні: зелений, жовтий, білий.
2. Кольору в мене 3, а значить і баночок потрібно 3. Багато скажуть, що нерозумно фарбувати сіль в білий колір, адже вона отже біла. Однак, біла фарба робить кристали солі більш білими і однорідно пофарбованими, так набагато гарніше. Розводимо в баночках воду з фарбою до тих пір, поки у воді не залишиться жодного шматочка фарби!!!. Води потрібно брати третину від кількості солі, яку ви хочете використовувати. Мені знадобилося набагато менше солі, ніж я пофарбувала. Але це не проблема, ще знадобиться.
3. Насипаємо в фарбу сіль, перемішуємо до отримання однорідної кашки.
4. Тепер нашу сіль потрібно висушити. Для цього необхідно помістити пофарбовану сіль на деко, відокремлюючи кольору фольгою, щоб не змішалися. Можна залишити сіль в банках, але так вона буде довше висихати. Ставимо деко з сіллю в духовку, нагріту до 150 градусів. Залишаємо до повного висихання (приблизно годину). У духовку на деякий час можна помістити і пляшку, щоб вона була АБСОЛЮТНО суха, інакше нічого не вийде!
5. Сіль висохла і скам'яніла. Нам потрібно привести її в товарний вигляд. Для цього потрібно взяти тканинний мішок або декілька поліетиленових пакетів. Гарненько розбити сіль до її природного стану за допомогою качалки або чого-небудь важкого.
6.Тепер сіль потрібно просіяти. Дрібна і однорідна сіль в пляшці виглядає набагато краще. У вас залишиться чимало крупної солі, яку можна буде розтовкти ще раз або використовувати у великому вигляді.
7. Вся сіль просіяна і готова відправитися в пляшку. Тут починається найцікавіше! За допомогою лійки і ложки акуратно засипаємо сіль в пляшку, чергуючи кольору і нахиляючи пляшку у різні боки, щоб вийшов гарний малюнок. Не бійтеся експериментувати! Солі ще багато! Коли пляшка наповниться, акуратно утрясите її, додайте ще солі і щільно закрийте пробкою. Пляшка готова!

Немає коментарів:

Дописати коментар