вівторок, 30 вересня 2014 р.

Перекошений крій

Перекошений крій


#Одяг@romantika_for_you
Перекошений крій
Перекошений крій
Перекошений крій
Перекошений крій
Перекошений крій
Перекошений крій





Дитяче в'язане пальто



Розмір: 1, 5-2 року, 86-92см

Буде потрібно: 450г прялі YarnArt Charisma (200м/100г) 80% вовна, 20% акрил; фліс білий 1, 45м*1м; 4 гудзики з дірочками для петлі, 45 см оксамитової стрічки шоколадного кольору, спиці 2, 5 і 3, гачок 3.

Гумка
1ряд- *2 осіб., 2 ізн. * повторювати від * до *. У парних рядах по малюнку.

Платочная в'язка
Ряди провязивать лицьовими петлями.
Візерунок «шахматка» в'язати по малюнку 1

Візерунок «рис»
1, 3 ряд і наступні непарні ряди - *1 осіб, 1 ізн.*повторювати від * до *. 2, 4 ряд і наступні парні ряди - всі лицьові провязивать виворітними, а виворітні лицьовими.
Візерунок «коси» в'язати по малюнку 2
Візерунок «плетінка» і «медальйони» в'язати по малюнках 3, 4 відповідно.

Спинка
Набрати на спиці 2, 5 98(96 +2 кромочні) петель і в'язати гумкою 11 рядів. Далі перейти на спиці №3 і провязать 4 ряди платочної в'язкої. Потім пров'язати візерунком «шахматка» 9рядов ( повинно вийти 3 квадратика у висоту). Після цього 3 ряду платочної в'язки, 12 рядів «рис», 4 ряду платочної в'язки. Потім пров'язуємо 7 рядів лицьової гладдю і в останньому изнаночном ради здійснюємо надбавки - витягаємо між петель скрещенную виворітну після кожної четвертої петлі. В'яжемо візерунком «коси» 3 рапорту. В останньому изнаночном ради здійснюємо убавки-пров'язуємо 4 і 5 петлі разом виворітної. Потім в'яжемо плетінкою 4 раппорта і переходимо до узору «медальйони». Після того, як почали візерунок «медальйони» робимо убавки для пройм - 1 раз *4 петлі, 4 рази * 2 петлі в кожному другому ряду (всього 12 петель) Провязав 2 раппорта «медальйони», в'яжемо 4 ряди платочної в'язки, далі в'яжемо «рис». Через 16 см від початку закриття петель закриваємо середні 18 петель, у наступному особовому ряду закриваємо з кожної сторони по 8 петель. Через 18 см від початку закриття петель закриваємо 20 петель лівого плеча і 20 п. правого плеча.

Трапеція виходить ТІЛЬКИ за рахунок малюнка, ніяких убавленій з боків не потрібно.

Права поличка
Набрати на спиці №2, 5 60(48 +10 на планку + 2 кромочні) петель. Всі візерунки в'язати на 48 петлях, а на крайніх 10 петлях зліва в'язати весь час планку платочної в'язкою.

Для 48 петель + 2 кромочні: В'язати гумкою 11 рядів. Далі перейти на спиці №3 і провязать 4 ряди платочної в'язкою. Потім пров'язати візерунком «шахматка» 9 рядів (повинно вийти 3 квадратика у висоту). Після цього 3 ряду платочної в'язки, 12 рядів «рис», 4 ряду платочної в'язки. Потім пров'язуємо 7 рядів лицьової гладдю і в останньому изнаночном ряду здійснюємо надбавки - витягаємо між петель зміщену виворітну після кожної четвертої петлі. В'яжемо візерунком «коси» 3 рапорту. В останньому изнаночном ряду здійснюємо убавки - пров'язуємо 4 і 5 петлі разом виворітної. Потім в'яжемо плетінкою 4 раппорта і переходимо до узору «медальйони». Після того, як почали візерунок «медальйони» робимо убавки для пройм - 1 раз*4 петлі, 4 рази*2 петлі в кожному другому ряду (всього 12 петель). Провязав 2 раппорта «медальйони», в'яжемо 4 ряди платочної в'язки, далі в'яжемо «рис».

Через 13 см від початку закриття петель закриваємо для горловини зліва в кожному другому ряду - 10 петель планки, потім 1 раз *4 петлі, 2 рази*3 петлі, 4 рази по 2 петлі. Через 18 см від початку закриття петель закриваємо 20 петель плеча.

Ліву поличку в'яжемо симетрично.

Рукав
Набрати на спиці №2, 5 44(42 +2 кромочні) петлі. В'язати гумкою 17 рядів. Далі перейти на спиці і в изнаночном ряду здійснити надбавки - витягаємо між петель скрещенную виворітну після кожної четвертої петлі. В'яжемо візерунком «коси» 2 раппорта. Потім в'яжемо плетінкою 2 раппорта і переходимо до узору «медальйони». Одночасно, після гумки робимо надбавки з боків - по 1 петлі з кожної сторони в кожному 5-му ряду.

Після того, як почали візерунок «медальйони» робимо наступні надбавки з боків - по 1 петлі з кожної сторони в кожному 3-му раду. Провязав 1 раппорт «медальйони» (отримуємо 4 петлі), починаємо формувати круглий окат рукава. Для цього в кожному другому ряду робимо убавки з боків - 1 раз * 5 петель, 3 рази * 4 петлі 4 рази *3 петлі, 4 рази*2 петлі, 1 раз *5 петель, а потім закрити залишилися 10 петель.

Другий рукав зв'язати так само

Капюшон
Набрати на спиці 3 44(32 петель планки + 2 кромочые) петлі. Всі візерунки в'язати на 32 петлях, а на крайніх 10 петлях праворуч в'язати весь час планку платочної в'язкою.

Для 32 петель + 2 кромочні: В'язати візерунком «рис» 12 рядів. Одночасно зробити надбавки зліва в кожному другому ряду - 1 раз*3 петлі, 3 рази *1 петлі. Потім в'язати візерунком «шахматка» 12 рядів, 2 ряду платочної в'язки і продовжити візерунком «рис» 8 рядів. Далі переходимо до узору «медальйони» - в'яжемо 2 раппорта. Пров'язати 8 радов візерунком «рис» і на наступних 8-ми рядах зробити в кожному другому ряду зліва симетричні убавки - 3 рази*1 петлі, 1 раз *3 петлі. Далі в'яжемо симетричну деталь капюшона. В'яжемо візерунком «рис» 16 рядів. Одночасно зробити надбавки зліва в кожному другому ряду - 1 раз *3 петлі, 3 рази * 1 петлі. Потім в'язати візерунком «медальйони» - в'яжемо 2 раппорта. Продовжити візерунком «рис» 8 рядів, 2 ряду платочної в'язки, візерунок «шахматка» 12 рядів. Пров'язати 6 рядів візерунком «рис» і на наступних 6-ти рядах зробити в кожному другому ряду симетричні убавки - 3 рази*1 петлі, 1 раз*3 петлі.

Підкладка
Всі в'язані деталі пальто попрати на режимі для вовни при 30 градусах, потім висушити на рушнику, відпарити рукави і низ спини і сідниць. Далі розташувати в'язані деталі на аркуші паперу і акуратно обвести. При цьому врахувати підгин підкладки по низу спинки, поличок і рукавів і з боків. Деталі підкладка коротше в'язаних деталей на ширину гумки і планки. Потім розкроюємо деталі з флісу, зшиваємо по плечах, бічним сторонам спинку з попочками, вшиваємо рукави, зшиваємо капюшон і пришиваємо його по лінії горловини. Бажано попередньо скріпити середину капюшона з серединою спинки.

Кишені й петлі
Набрати 23 петель. Пров'язати візерунком «коси» 2 раппорта і 5 рядів лицьової гладі. Зв'язати 2 деталі.

Для петель набрати гачком 24 петлі і обв'язати їх стовпчиками без накиду. Зв'язати 8 деталей. У 4 деталей зшити 2 кінця ниткою білого кольору, залишивши петлю. Решта 4 смужки протягнути через гудзик, а потім зшити 2 кінця разом.

Збірка
Всі в'язані деталі пальто зшиваємо по плечах, бічним сторонам спинку з поличками, вшиваємо рукави, зшиваємо капюшон і пришиваємо його по лінії горловини. Бажано попередньо скріпити середину капюшона з серединою спинки. Прикрашаємо кишені бантиками з оксамитової стрічки. Пришити кишені до поличках. Потім з'єднати шви плечей в'язаної частини і підкладки і зшийте їх разом. Теж саме повторити з бічними швами, середнім швом капюшона та пинией горловини. Далі акуратно пришити по краях підкладку. Пришити петлі до планок. Загорнути планку на капюшоні і пришити ниткою білого кольору до капюшону. Пришити бантик з оксамитової стрічки на капюшон.

#Одяг@romantika_for_you
Дитяче в'язане пальто
Дитяче в'язане пальто
Дитяче в'язане пальто

Немає коментарів:

Дописати коментар