вівторок, 25 листопада 2014 р.

Пироженое картопля

Пироженое картопля



Нам буде потрібно:
Приблизно на 35 тістечок
-400 г печива
-200 г волоських горіхів
-1 банка (400 г) згущеного молока
-150 г гіркого шоколаду
-1, 5 ст. л. какао
-50 г вершкового масла
-2 ст. л. бренді

Приготування.
Згущене молоко варимо дві години. Обережно відкриваємо його поки воно не охололо і з'єднуємо з разломанным на шматочки шоколадом, какао і маслом.
Ретельно перемішуємо до утворення однорідної маси. Якщо шоколад не розтане, то можна прогріти всю масу на 10 секундв мікрохвильовку або підігріти на водяній бані. Додаємо бренді і перемішуємо.
Печиво і горіхи подрібнюємо в дрібну крихту в кухонному комбайні (насадка "ніж").
У мисці змішуємо печиво, горіхи і шоколадну масу.
Відправляємо на годину в холодильник.
Потім виймаємо шоколадне тісто з холодильника і ліпимо картоплю.
Обвалюємо її в какао, горіхах або суміші горіхів з печивом. Зберігаємо в
холодильнику.









Пироженое картопля. Коментарі : LiveInternet - Російський Сервіс Онлайн-Щоденників
Цитата повідомлення lyuda_dmytruk Прочитати целикомВ свій цитатник або спільнота! Пироженое картопля Тістечко "Картопля" по-бухгалтерськи. Нам буде потрібно: Приблизно..









Паска на кефірі



Через кілька днів ми будемо відзначати Свято Світлого Христового Воскресіння. Великдень - це головна подія року для православних християн і найбільше православне свято. На Великдень готується рясна і різноманітна трапеза. В будинку кожного віруючого християнина на святковому Великодньому столі присутні традиційні страви, які несуть у собі глибокий символічний зміст. Традиційно, після закінчення богослужіння віруючі розговляються (припиняють піст) шматочком паски, фарбованими яйцями і великоднем. Ми вибрали для Вас смачний і перевірений рецепт паски.
ЗНАДОБИТЬСЯ
Для опари:
- 1л кефіру
- 100г дріжджів
- 2 жмені борошна
- 1ст.л. цукру
Для тіста:
- 250г маргарину
- 6 яєць
- 2ст. цукру
- 0, 5 ч. л. солі
- 7 ст. борошна
- 2 ст. л. соняшникової олії
- ваніль за смаком
- кориця за смаком
- ізюм 0, 5 кг(попередньо запарити окропом)
- манна крупа
- сіль
Глазур:
- 2 білка
- 200 гр. цукрової пудри

ПРИГОТУВАННЯ
1. В теплий кефір покласти жрожжи, борошно, перемішати, додати цукор і ще раз ретельно вимісити, щоб дріжджі повністю розчинилися.
2. Опару залишити в теплому місці для бродіння на 1, 5 - 2 години.
3. Маргарин розтопити, вбити яйця, додати цукор, ретельно перемішати і додати в опару.
4. Потім додати сіль, перемішати і поступово вводити просіяне борошно.
5. Ретельно вимішувати тісто полити олією, щоб не прилипало до рук.
6. Тісто має піднятися в 2-3 рази, додати ваніль, корицю, родзинки. Зайву вологу з родзинок видалити за допомогою серветок і обваляти його в невеликому кол-ве борошна. Ретельно все вимісити. Стіни формочок вистелити змащеній олією білим папером. На дно кожної форми насипати манки 0, 5 см і розкласти в них тісто на половину форми.
7. Коли тісто у формах злегка підніметься через 5-10хвилин паски можна випікати.
8. Остиглі паски змастити глазур'ю і прикрасити присипкою.
Готуйте і насолоджуйтеся, радуйте близьких.

Великдень - одне з найдавніших і складних свят. Його коріння сягає часів язичництва, що призвело до виникнення безлічі прикмет. Ось лише деякі давні великодні прикмети.
-Після служби родина збиралася разом. Всі брали по священному крашанці і стукались їх кінчиками між собою. Чиє яйце залишалося цілим, той весь рік повинен бути щасливим і міцним здоров'ям.
-Свячене великоднє яйце залишали на весь рік за іконою. Вважалося, що воно набувало чудодійні сили.
-Той, хто швидше всіх приносив освячену паску до столу, тому обіцяли весь рік бути першим в роботі.
-Свячене крашене яйце опускали у воду, якою потім дівчата вмивалися. Ця вода допомагала ставати красивими, рум'яними і здоровими.
-В ранок Страсної П'ятниці дивилися у вікно: якщо мимо дому проходив чоловік - це віщувало легке рішення існуючих проблем, якщо молода жінка - до успіху, якщо літня - до негараздів, якщо родина - до благополуччя в родині.
-Якщо на Великдень світить сонце - літо буде сонячним, якщо дощ - урожай буде хорошим.









ПАСКА НА КЕФІРІ
skandalist.com.ua - Інформаційно-розважальний портал
Скандаліст. Свіжа інформація про моду, знаменитості, красу, здоров'я, тварин.











Як знімати мірки



Автор: Галина Волевич, конструктор-модельєр
За матеріалами журналу Юний технік

Коли з вас будуть знімати мірки, залишіться в білизні або легкому одязі. По лінії талії перев'яжіть шнурок або гумку. Стійте без напруги, у своїй звичайній позі. Сантиметрову стрічку не потрібно ні послаблювати, ні сильно натягувати.
При знятті мірок необхідно уточнити висоту плечей. Плечі бувають високі, нормальні і похилі. Від мірок висоти плеча у великій залежить правильне побудова креслення.
Обхват шиї 1 вимірюють по основі шиї. Мірку записують у половинному розмірі. Жирові відкладення в області сьомого шийного хребця не враховуються міркою обхвату шиї, тому, якщо вони є, при побудові креслення до величини горловини дається припуск.
Обхват грудей 2 визначає розмір фігури. Сантиметрова стрічка повинна проходити на рівні пахвових западин за виступаючим частинам лопаток і по найвищих точках грудних залоз. Мірку записують у половинному розмірі. У фігур з низько опущеною груддю при знятті цієї мірки сантиметрову стрічку спереду все одно необхідно розташовувати строго горизонтально, а потім дати припуск на опуклість грудей.
Обхват під грудьми 3 вимірюють так, щоб стрічка проходила під грудьми і під лопатками. Мірку вимірюють тільки у дівчаток і записують у половинному розмірі.
Обхват талії 4 вимірюють по самому вузькому місці талії. Мірку записують у половинному розмірі.
Обхват стегон 5 вимірюють за самої виступаючої частини стегон, враховуючи опуклість живота. Мірку записують у половинному розмірі.
Центр грудей 6 - відстань між виступаючими точками грудних залоз - вимірюють в горизонтальній площині. Мірку записують у половинному розмірі.
Довжину переду до лінії талії 7 вимірюють від вищої точки плечового шва через виступаючу точку грудної залози до шнурка на лінії талії. Мірку записують повністю.
Висоту грудей 8 знімають одночасно з міркою довжини переду до лінії талії. Вимірювання проводять від вищої точки плечового шва до виступаючої точки грудей.
Ширину спини 9 вимірюють, розташовуючи сантиметрову стрічку від лівої до правої руки на рівні виступаючих частин лопаток. Мірку записують у половинному розмірі.
Довжину спини до лінії талії 10 вимірюють від сьомого шийного хребця до шнурка на лінії талії. Мірку записують повністю.
Довжину вироби 11 вимірюють від сьомого шийного хребця посередині спини до необхідної довжини. Мірку записують повністю.
Довжину плеча 12 вимірюють від основи шиї до плечового суглоба. Мірку записують повністю.
Обхват руки 13 вимірюють навколо руки у пахвової западини. Мірку записують повністю.
Довжину рукава 14 вимірюють від плечового суглоба до необхідної довжини. Мірку записують повністю.
Обхват зап'ястя 15 вимірюють за основи кисті руки. Мірку записують повністю.
Висоту сидіння 16 знімають для виготовлення штанів і купальних костюмів. Мірку вимірюють по боку від лінії талії до місця сидіння. Мірку знімають з особи, який сидить у нормальному положенні на табуреті. Мірку записують повністю.
Довжину штанів 17 вимірюють від шнурка на лінії талії по боці до необхідної довжини. Мірку записують повністю.
Напівобхват гомілки 18 вимірюють по самому широкому місцем гомілки. Мірку записують у половинному розмірі.
Мірку висоти плеча косу 19 знімають від точки перетину лінії талії і хребта до плечової точки правого боку фігури. При вимірюванні сантиметрова стрічка повинна бути добре натягнута. При різній висоті плечей мірку знімають з обох сторін фігури.
Мірка довжини боки 20 служить для визначення глибини пройми практичним способом. Ця мірка додаткова, її знімають від шнурка на лінії талії до верхнього краю лінійки, прикладеної до куточків пахвової западини. Лінійка повинна бути розташована горизонтально.


Немає коментарів:

Дописати коментар