понеділок, 31 березня 2014 р.

Сережки «Малинове достаток»

Сережки «Малинове достаток»



Нам потрібні:

- полімерна глина білого, червоного, жовтого, білого, чорного кольору;

- біжутерні шпильки;

- біжутерні кільця;

- глянцевий лак для полімерної глини;

- пара швензи;

- дрібна металева ланцюжок;

- металевий стек;

- зубочистки;

- ніж;

- пензлик;

- круглогубці;

- плоскогубці.

Покрокова інструкція:

1) Починаємо робити малинку
Надягніть на вушко біжутерного шпильки кульку з червоної глини діаметром близько 8мм Потім зробіть багато маленьких червоних кулькою діаметром 3мм. Тепер почніть акуратно прилеплять маленькі кульки до кульки на шпильці. Прилепляйте знизу, рухаючись вгору. Кульки повинні перебувати щільно один до одного, але не притискайте сильно, щоб вони не втратили форму.


2) Закінчуємо малинку
У результаті повинна вийти така малинка, як на фотографії. Потрібно зробити 4 червоних малинки і 4 таких же малинки з чорної глини.


3) Робимо чашолистки
Відірвіть від салатовою глини маленькі довгасті шматочки довжиною 5мм. За допомогою зубочистки приліпіть їх до верхівки малини, як на фото. Кожній малинці потрібно зробити 4-5 таких чашолистків.


4) Ліпимо бутони
Обліпити вушко біжутерного шпильки білою глиною, надайте їй овальну довгасту форму. Зробіть на овалі кілька вертикальних заглиблень ножем. Потім надіньте на гострий кінець цієї шпильки маленький приплюснутий шматочок салатовою глини, підтягніть його вгору і приліпіть до білого овалу. Вийде білий бутон з чашолистків. Потрібно зробити 6 бутонів.


5) Робимо заготовку для квітки
Сформуйте 5 маленьких крапельок і білої глини. Візьміть їх у пучок, гострими кінцями вниз, як на фото.


6) Формуємо пелюстки квітки
За допомогою стека трохи прbплюсніть кожну крапельку, щоб сформувати пелюстки.


7) Робимо серцевину
На вушко біжутерного шпильки приліпіть невеликий кулька жовтої глини. Проколіть цією шпилькою центр білої квітки і підніміть вгору квітка до жовтої серцевині, легенько приліпіть його до неї. Зробіть 6 таких кольорів.


8) Ліпимо листя
Із зеленої глини зліпіть 6 листків довжиною 1-1, 5см. Ножем продавіть прожилки на листі. У верхній частині листя проколіть наскрізні дірочки.


9) Ліпимо полуницю
Візьміть кульку червоної глини діаметром 7мм. Обліпити їм вушко біжутерного шпильки і надайте йому форму полунички. На її поверхні зробіть неглибокі точки кінчиком зубочистки. Потім зробіть на полуничку такі ж чашолистки, як на малинках. Таких сердець потрібно 2 штуки.


10) Ліпимо сонечок
Надягніть на вушко шпильки такий же шматочок червоної глини, як для полуниці і сформуйте його у вигляді Божої корівки, як на фото. Зробіть 2 сонечка.


11) Запікаємо і лакуємо
Тепер всі зліплені елементи потрібно запекти в духовці. Після запікання білі квіти відкладіть в сторону, а всі інші елементи покрийте глянсовим лаком для полімерної глини, застроміть в шматок глини або пінопласту і почекайте, поки лак висохне. Божим коровкам перед лакуванням потрібно намалювати чорні крапки і білі з чорним очі.


12) Робимо вушка
Шпильки на всіх елементах потрібно за допомогою круглогубців закрутити у вигляді петельок. Якщо шпильки занадто довгі, спочатку їх потрібно трохи обрізати.


13) Збираємо сережки
Прикріпіть до швензе ланцюжок довжиною 5см. До низу ланцюжка прикріпіть полуничку, зачепивши її за вушком ланка ланцюжка. Затисніть вушко. Таким же чином прикріпіть врозкид до ланцюжку 2 червоних малинки, 2 чорних малинки, 3 квітки, 3 бутона і 1 Божу корівку. Потім прикріпіть 3 листка за допомогою біжутерних колечок. Таким же способом зберіть другу сережку з інших елементів.

Автор: Старкова Катерина: (Luna)
Детальніше за посиланням: http://www.domprazdnik.ru/index.php? option=com_conten..
Сережки «Малинове достаток»
Сережки «Малинове достаток»
Сережки «Малинове достаток»
Сережки «Малинове достаток»
Сережки «Малинове достаток»
Сережки «Малинове достаток»
Сережки «Малинове достаток»
Сережки «Малинове достаток»
Сережки «Малинове достаток»
Сережки «Малинове достаток»





Сережки «Інь-Янь»



Для плетіння таких сережок, потрібно взяти два кольори бісеру, обов'язково одного розміру і откалиброванного. Починаємо плетіння з центру. Використовувана техніка - мозаїка по колу. Наберіть 5 бісерін, замкнути в кільце, один кінець нитки вже не потрібен, а другим продовжуйте роботу. У другому ряду набирайте по 1 бісеринки мозаїчної технікою плетіння. У третьому ряду вже за дві бісеринки, так як йде розширення. Четвертий ряд плетете додаючи по 1 бісеринці. У п'ятому ряду знову по 2 і так далі чергуючи ряд за рядом, дотримуючись колірної схеми.

Раджу вам для початку потренуватися в плетінні і сплести коло одного кольору, а після вже маючи досвід, сплести емблему Інь-Янь.
Сережки «Інь-Янь»









Сережки у трьох стилях / Сережки / Biserok.org
Три схеми плетіння круглих сережок з бісеру і намистин. досить великі сережки, що можна зробити самостійно, використовуючи схему.





Немає коментарів:

Дописати коментар