неділю, 27 квітня 2014 р.

Відерце для сестрички в техніці Декупаж!!

Відерце для сестрички в техніці Декупаж!!






Дерево кохання в техніці квіллінг.






Роза в техніці Канзаші






Рамка в техніці орігамі






Плетіння в техніці макраме






Блокнот для записів у техніці скрапбукінг.



Матеріали:
- бавовняна тканина,
- картон,
- папір для креслення,
- шматочок флісу,
- ножиці,
- швейна машинка,
- пістолет термоклеевой,
- чорнило для тонування,
- штамп,
- мереживо,
- тасьма,
- клей,
- ґудзики,
- картинки та висічки потрібної тематики,
- брадси і будь-які інші прикраси,
- нитки,
- голка.
- шило,
- лінійка.

1. Расчерчиваем картон під обкладинку, не забуваючи про припуск в 2-3 мм. Передня і задня сторони обкладинки повинні бути рівними 10, 8×15 див. Корінець - 2, 1 див. Розрізаємо картон.
2. Кладемо деталі обкладинки на фліс і обводимо їх олівцем. Вирізаємо деталі з тканини.
3. Приклеюємо флісові деталі до картонним і викладаємо на тканину, перевернуту лицьовою стороною вниз.
4.Наносимо на деталі суперкпей і як слід притискаємо до тканини. Флісова сторона повинна бути між тканиною і картоном. Спочатку закладаємо і приклеюємо кути, потім всі сторони.
5. Для надійності прошиваємо всю обкладинку по периметру на швейній машинці, вибравши просту рядок.
посуд. Занурюємо туди по черзі всі листи на кілька хвилин. Якщо колір недостатньо темний, цю операцію можна проробити кілька разів.
6. Розрізаємо папір для креслення на потрібні нам за розміром листочки (А5). Заварюємо міцний чай і виливаємо його в широку і неглибоку посуд. Занурюємо туди по черзі всі листи на кілька хвилин. Якщо колір недостатньо темний, цю операцію можна проробити кілька разів.
7. Складаємо листи навпіл, але не розрізаємо їх. Після цього вкладаємо їх один в одного по чотири штуки - виходить зошит. З допомогою лінійки і шила робимо отвори.
8. Декоруємо сторінки різними зображеннями з морською тематикою. Використовуємо для цього штемпельну подушечку і чорнило.
9-10. Приступаємо до палітурки. Беремо першу зошит, прошиваємо простим стібком, залишаючи з зовнішньої сторони маленький вузлик.
11-15. За таким же принципом зшиваємо першу зошит з другої. Якщо у вас закінчилася нитка-нічого страшного. Закріпіть вузлик і починайте шити новою ниткою.
16. Зшиваємо всі зошити між собою. Дуже важливо вибрати міцні нитки.
17-18. Для ще більшої міцності робимо додаткові вузлики на корінці при зшиванні кожної наступної зошити. Обкладинка має вийти досить щільним.
19. Відрізаємо шматочок червоної флісовій тканини шириною трохи більше ширини корінця.
20. Приклеюємо фліс до корінця на прозорий суперклей. Він як слід закріпить палітурка. Як слід притискаємо і чекаємо поки клей схопиться.
21-22. Приступаємо до прикраси обкладинки. Пристрочуємо мереживо, декоративні елементи складаємо в потрібну композицію.
23-26. Пристрочуємо всі елементи з допомогою швейної машинки. До корінця приклеюємо закладку з декоративного шнура і намистини. Приклеюємо скрапбукінг блокнот спочатку до першої обкладинці, потім до останньої, вставивши між ними широкі стрічки-зав'язки. Чекаємо поки клей висохне, зав'язуємо стрічки. Готово!

Джерело: Шедеври рукоділля
Рекомендуємо підписатися!
Блокнот для записів у техніці скрапбукінг.
Блокнот для записів у техніці скрапбукінг.
Блокнот для записів у техніці скрапбукінг.
Блокнот для записів у техніці скрапбукінг.
Блокнот для записів у техніці скрапбукінг.
Блокнот для записів у техніці скрапбукінг.
Блокнот для записів у техніці скрапбукінг.
Блокнот для записів у техніці скрапбукінг.
Блокнот для записів у техніці скрапбукінг.







Лілія в техніці ганутель.



Отже, почну.

1. Для роботи нам знадобиться зовсім небагато матеріалів і дуже багато терпіння, т. к. заняття хоч і цікаве-але досить одноманітне і монотонне) власне матеріали на фото нижче - нитка муліне металізована, дріт мідний, бісер для серединок пелюсток. Можна використовувати будь-бісер, головне рівненькі бісеринки підібрати, щоб було красиво в готовому квітці. З інструментів - ножиці, зволікання товстіший для підстави пелюсток і маленькі плоскогубці або тонкогубци, кусачки.

Для більшої естетики я беру металізовані нитки, вони мають характерний блиск, що робить дротик менш помітною, а ось в даному випадку-одного кольору з нитками вийшло)

2. Приступимо до процесу) Нитка в мотку зазвичай товстенька, з декількох тонких ниточок, я поділяю одну нитку на дві по три тоненьких виходить, відділяю одну дротик від пучка, зав'язую на кінці нитки вузлик і починаю скручувати нитка з дротиком, схоже на роботу за прядкою)) я правша, тому вузлик і кінець дроту беру в ліву руку, а правою рукою починаю скручувати їх разом. Я роблю абсолютно все руками, без додаткових пристосувань, т. к. для мене це краще, знаю що є пристосування для полегшення скручування нитки і дроту-але це не для мене) на фото я постаралася (дуже-дуже постаралася) показати як потрібно тримати нитку і дротик і як вона в підсумку буде закручуватися.

зліва у мене вузлики, праворуч видно що під рукою дротик, над рукою-нитку для того щоб вони не путались. Ми робимо стилізовану лілію, відповідно нам потрібно 6шт скручених ниток для квітки і дві-три нитки для пелюсток, можна зробити квітка без пелюсток, якщо це буде приміром обруч для волосся і т. д. Довжина однієї робочої нитки потрібна приблизно близько метра, це на одну пелюстку. Крутимо-крутим-крутимо
3. Ну ось, у мене нитки готові, приступимо до виготовлення пелюсток. Для тих хто знайомий з французькою технікою в бісероплетінні - далі все буде просто, низаем дугами нашу скручену нитку чергуючи кожен оборот через бісеринку. Для того щоб пелюстка був жорсткішим і краще тримав форму - я беру дротик товстіший, абсолютно будь-яку. На цю дротик накручую нитку в два-три оберти для закріплення, набираю бісер-можна набирати будь-яку кількість, кому як подобається-чим більше в серединці бісеру-тим ажурніше пелюстка. Я набираю 15 бісеринок.

4. Робимо обороти нитки як у французькій техніці-оборот-бісеринка, оборот знизу, оборот-бісеринка, оборот знизу - до тих пір, поки не закінчиться нитка, хвостик обертаємо навколо зволікання, верхній шматочок від основи зволікання загинаємо всередину пелюстки, навиворіт точніше). Таким чином робимо 6 пелюсток для нашого квітки і аналогічним чином робимо листочки. Серединку квітки можна прикрасити бісером, бусиною що більше подобається.

5. Коли всі пелюстки скручені-збираємо квітка. Спочатку скручуємо три пелюстки які будуть посередині, разом з ними тичинки. Потім у шаховому порядку, або на місце "пробілу" між пелюстками прикручуємо інші пелюстки по черзі. Ніжку квітки я оборачиваю тієї ж ниткою.

Ну ось власне і весь секрет - що ніякого секрету немає)) в кінцевому результаті у нас вийде ось такий квіточку)

Джерело: Шедеври рукоділля
Рекомендуємо підписатися!

Немає коментарів:

Дописати коментар