неділю, 27 квітня 2014 р.

Дизайн ванної кімнати

Дизайн ванної кімнати



Кілька ідей дизайну ванної кімнати маленького розміру.
Красиво, компактно, функціонально.





Який колір вибрати для різних кімнат? Частина 1.



Частина 2: vk.com/wall-31805219_13599

Приступаючи до колірного оформлення кімнат, перш за все треба визначитися зі стилем. Адже кожен стиль має свої колірні переваги. Також необхідно ознайомитися з психологічним впливом квітів і колірними асоциациями, щоб уникнути багатьох, на перший погляд, необьяснимых ситуацій. Вибраний колір повинен подобатися кожному члену сім'ї, в іншому випадку, потрібно підбирати нейтральні кольори, щоб будинок став затишним і улюбленим гніздечком для дорослих і дітей.
Спальня. Для спальні вибирають теплі пастельні світлі тони, які розташовують до затишку. Особливо це актуально в тому випадку, коли спальня невелика - тут яскраві кольори будуть виглядати нерозумно. Самим оптимальним варіантом буде рішення зіграти на нюансах - використовувати не самі кольори, а їх відтінки. Хоча, в принципі, для неодружених і молодих підійдуть і більш насичені тони.
Кухня. Психологи вважають, що на кухні доречні «теплі» кольори - помаранчевий, жовтий, червоний. Особливо актуально це для тих квартир, де це ще і місце трапези. А вся справа в тому, що ці кольори відмінно підсилюють і збуджують апетит. А от чорний колір на кухні буде недоречний, оскільки він, навпаки, пригнічує апетит. Для підлоги і меблів на кухні так само бажані найбільш теплі тони.
Ванна кімната. Якщо ванна кімната без вікон і маленька, для неї підійдуть пастельні тони, на яких будуть невеликі вкраплення яскравих кольорів, чорного або білого. Ну а для добре освітлених просторих ванн підійдуть і більш сміливі кольору.





Який колір вибрати для різних кімнат? Частина 2.



Частина 1: vk.com/wall-31805219_13600

Вітальня. Ця кімната просто створена для того, щоб проводити в ній спільне проведення часу з друзями і близькими, тому оформити її Ви можете, погодившись зі своєю індивідуальністю і фантазією. Іншими словами, так, як Вам захочеться. Ніяких строгих правил - найголовніше, щоб вітальня хоча б трохи гармоніювала з іншими кімнатами.
Кабінет. Для кабінету характерні зелені та коричневі відтінки, які сприяють зосередженості і спокою. А якщо додати сюди світло-коричневу або бежеву меблі, таке інтер'єрне оформлення відмінно підійде для сангвініків і холериків. Ну а для спокійних людей рекомендується додавання сюди яскравих деталей, які будуть надавати бадьорить.Дитяча. Якщо дитина ще не досяг дворічного віку, кращим оформленням кімнати будуть ненасичені м'які тони. У період з двох до восьми років його кімната повинна бути самою веселою, яскравою і барвистою в будинку або квартирі. Ну а з часом, коли Ваша дитина піде в школу, контрастні яскраві кольори повинні перейти в строгі і спокійні - це необхідно для того, щоб він не відволікався від занять.

Дизайнери інтер'єру радять керуватися правилом, яке відводить 60% площі приміщення під один домінуючий колір, 30% під інші, додаткові кольори, а що залишилися 10% займають окремі колірні акценти. Таким чином, основна увага приділяється стін і стелі, так як вони займають найбільшу частину загальної площі. Під наявний колір стін слід підбирати меблі, а останні штрихи до кольорового вирішення кімнати додадуть різні яскраві аксесуари.
Головним помічником при роботі з кольором стане колірний круг. Підбираючи колірну гаму інтер'єру можна віддати перевагу як комплементарним квітам, які знаходяться в колі, один навпроти одного і є антагоністами, так і аналоговим, які співіснують між собою. У першому випадку інтер'єр кімнати буде будуватися на контрастах, таке рішення більш доречний у вітальні або їдальні. А ось плавні поєднання кольорів найкращим чином виглядають в спальні.
Під час вибору кольору не варто забувати про колірних асоціаціях. З їх допомогою можна максимально точно відтворити потрібний настрій в кожній кімнаті. Щоб домогтися ідеальної гармонії у всій квартирі, слід користуватися правилом плавного переходу. Для цього в кожній кімнаті використовується один і той же колір, але кожен раз в іншій інтерпретації. Приміром, в одній кімнаті він буде домінувати, а в іншого - є одним з додаткових відтінків.
Дуже ефектний інтер'єр виходить при використанні контрастних відтінків. Чим більш віддалені в колірному колі дані відтінки, тим більш яскравим буде контраст. Так, найбільш кардинальним рішенням є використання чистих кольорів - чорного і білого. Контрастність не обов'язково означає різкість і відсутність заходи, використовуючи більш приглушені тони, можна з легкістю відтворити більш спокійний за стилем дизайн інтер'єру. Додати додаткові штрихи допоможе вкраплення чорного кольору, невелику кількість якого завжди приємно освіжає інтер'єр.
При виборі кольору, дизайнери радять більше місця відводити природним відтінкам, таке рішення завжди виглядає дуже виграшно. Також варто враховувати освітленість кімнати, так як багато кольору можуть змінювати свої відтінки під штучним освітленням.
Робота з кольором вимагає доброго знання кожного з кольорів, його можливе психосоматичне дію. Тому настільки важливо правильно оцінити кожен відтінок, його сумісність з іншими кольорами, а також конкретне місце цього відтінку в окремо взятій кімнаті.







Ідейка для ванної кімнати.



Пропоную вам ідею, яка, на мій погляд, більше підійде для дачі. Власники або вместители для рушників виконані з бляшаних консервних банок. Свеху - декупаж та оформлення стрічкою.





Так можна подарувати кімнатні рослини.








Підліткова кімната






Рішення спального місця в дитячій кімнаті








10 способів візуально збільшити маленьку кімнату:



1. Відмовтеся від яскравих і контрастних тонів, віддаючи перевагу пастельним кольорам. Майте на увазі, що холодні тони краще збільшують простір, на відміну від теплих.

2. Кімната буде виглядати більше, якщо всі стіни, підлога і стеля будуть схожого світлого кольору. Щоб візуально збільшити висоту, рекомендується зафарбувати периметр стелі в колір стін.

3. Підбирайте меблі та штори в тон обробки. Штори краще використовувати легкі, одношарові, напівпрозорі, щоб світло вільно проходив крізь них.

4. Контрастна меблі буде привертати увагу і «з'їдати» простір. Будь-які великі яскраво забарвлені предмети візуально ділять кімнату на частини, що в нашому випадку небажано.

5. До речі, про світлі. Крім природного освітлення, бажано використовувати приховане підсвічування. Добре збільшують розміри кімнати настінні дзеркала.

6. Вибирайте легку, негромоздкую меблі. Столик зі скляною стільницею, відкриті шафи, стільці з прозорого пластику. Така меблі створить відчуття відкритого і вільного простору.

7. Меблі краще розставити по периметру кімнати, щоб уникнути непотрібного ділення. Або по кутах, звільнивши простір в центрі кімнати.

8. Поставте предмет, що привертає увагу, наприклад підлогове кашпо з високим квіткою, в дальній кут кімнати. Це направить увагу в дану точку і створить відчуття простору.
9. Не захаращуйте кімнату зайвими речами, які тільки обмежують простір. Чим менше речей в кімнаті, тим більше вона буде здаватися.

10. Іноді досить просто прибрати міжкімнатні двері або замінити їх складаний ширмою, щоб дві маленькі кімнати об'єдналися в одну велику.

Немає коментарів:

Дописати коментар