середа, 25 червня 2014 р.

М'який пуф-подушка для табуретки

М'який пуф-подушка для табуретки



Для початку нам потрібна тканина на основу. Видно її на готовому продукті не буде, зате вона нам дуже допоможе. Ця основа буде виконувати роль сітки, на якій ми розкреслите схему розташування наших пуфів. Моя табуретка виявилася з розмірами 30 на 30 сантиметрів. З нашої основи вирізаємо квадрат 32 на 32 сантиметри. 2 сантиметри залишаться на припуск, точніше по одному сантиметру з кожного боку.

Отже, я відступаю по сантиметру з кожного краю і креслю квадрат зі сторонами 30 на 30 сантиметрів. Далі трохи складніше, нам потрібно розбити великий квадрат на ряд маленьких квадратів, однакових по висоті і ширині. Отже, ми креслимо 5 квадратиків по 6 сантиметрів кожен. Так, наш великий квадрат розділився на 5 маленьких завширшки і стільки ж в довжину. Всього маленьких квадратів 25 штук. Наша основа готова.

Переходимо до найприємнішого. Для початку виберемо тканини, з яких буде складатися наша сидушка. Тканини можна вибирати самі різні, і що найприємніше, можна використовувати клаптики, що залишилися від чого-небудь. Головне, щоб із цих клаптів ми могли вирізати квадрат зі сторонами 11, 5 сантиметрів. І таких квадратів у нас має бути 25 штук. Потім, ми можемо розкласти їх у тому порядку, в якому хочемо побачити наш майбутній пуф. Якщо кілька квітів можна викласти ромб, або обмежитися різнокольоровими квадратами один в одному. Загалом, вашої фантазії рай і повна свобода. Я обмежилася діагональними лініями.

Тепер ми зшиваємо наші квадрати в смугу. Просто беремо ряд квадратів і зшиваємо їх послідовно разом. Так, у нас вийде вже п'ять смуг. Тепер починається саме відповідальне. Нам знадобляться кравецькі булавочки. Першу смугу необхідно сколоти з великим квадратом, наклавши на нього смугу лицьовою стороною назовні. Булавочки вколюємо так, щоб лінії складання малих квадратів і лінії на сітці збіглися. При цьому не забудьте, що і великий і всі малі квадрати містять припуски, які виходять за лінію сітки.

Шпильки вколюємо поперек довгої сторони смуги з малих квадратів. Так буде набагато простіше, потім все зшивати. Крайні квадрати з'єднуються від самого краю, хоча там немає з'єднувального шва. Далі, закріплюємо шпильками вертикальні лінії, поєднуючи шви клаптикової смуги з лініями на основі. Тут найскладнішим буде сформувати красиві складочки. Насправді, вам не складе труднощів це зробити. Наші клаптики перетворилися на низку кишеньок. Акуратно набиваємо їх наповнювачем. Ви можете використовувати синтепон, вату або обрізки тканин. Я використовувала поролон, нарізаний невеликими шматочками. Набиваємо і зашиваємо зверху.

Тепер всі п'ять рядів виконуємо таким же способом.
Останній етап - оформлення. Я використовувала іншу тканину для першого шару, так як основа, після того як ви пришьете пуфики, буде виглядати неохайно із-за безлічі швів і ниток. Край акуратно обшиваємо бейкой. Наші м'які пуфи готові.









М'які пуфи для табуретки / Печворк / В рукоділлі
Дуже зручна і м'яка сидушка для твердого стільця. Шиємо з шматочків тканини красивий пуфик. Покроковий урок майстер-клас шиття сидіння на табуретку.









Пряма двошовний спідниця



Незважаючи на різноманітність тієї чи іншої спідниці, пряма двошовний є основою для побудови багатьох моделей. Ця спідниця прекрасно існує як самостійний виріб і як складова частина багатьох костюмів. Адже недарма вона входить до числа класичних моделей і тому протягом вже декількох десятків років по праву знаходиться на піку моди. Вона підходить для жінок будь-якої вікової категорії, а також буде доречна як в урочистих випадках, так і при повсякденному носінні. Цю спідницю можна шити практично з будь-якого виду тканини. Однак її не рекомендується шити з тканин в клітинку, так як підгонка такого малюнка представляє значну складність. Якщо ви вирішили пошити спідницю з тканини в смужку, то при розкрої необхідно дотримуватися симетричність малюнка на передньому та задньому полотнищах, Пряма двошовний спідниця без розширення по низу буде виглядати трохи звуженою. Тому її не рекомендують носити жінкам з низькими стегнами.







Шиємо пінетки зі старого светра






Кіт з викрійкою








Комплект для кухні з кішками






Шапка з "бородою"



У всі часи символом мужності і зрілості вважалася борода. Хоча мода на неї проходила і поверталася, образ «справжнього чоловіка» все одно залишався неповним без рослинності на обличчі. Крім естетичної функції, цей вторинний статевої ознака завжди непогано захищав обличчя від холоду, на заздрість гладко виголеним джентльменам.







Джемпер "Ананас"






Шаль з мереживних квадратів



Розмір: 41 х 171 см
Вам буде потрібно: 225 г бежевою пряжі Kashmir (100% кашеміру, 112 м/25 г); гачок № 3, 5.
Мережаний мотив: в'язати круговими рядами за схемою. Для 1-го мотиву зв'язати ланцюжок з 5 повітр. п. і укласти її 1 соед. ст. в коло. Зв'язати, як позначено, 4 коло, р., при цьому кожен кругової ряд починати з повітр. п. замість 1-й п. і закінчувати 1 соед. ст. в останню повітр. п. початку. Після 1-го кола. р. перейти 1 соед. ст. до початку 2-го коло, р., в'язати ст. з/2н в арки попереднього кругового ряду. В'язати всі такі мотиви, як 1-ймотив, але в 4-му коло. р. приєднуватися до попереднього мотиву. Для цього в'язати в місцях, позначених стрілками, не повітр. п., а 1 соед. ст. у відповідну повітр. п. попереднього мотиву.
На схемі наведено 1-й мотив і 4-й коло. р. сусідніх мотивів, а також обидва обрамляють кругових ряду (а + b) поверх цих мотивів. Кожен обрамляє кругової ряд починати з 2 повітр. п. замість 1-го ст. б/н і закінчувати 1 соед. ст. в 2-ю повітр. п. початку. Обрамляють кругові ряди продовжувати поверх наступних мотивів і кутів за змістом.
Щільність в'язання. Мотив = 13 х 13 см; обрамляють кругові ряди = 1 см у висоту.
Опис роботи: зв'язати 39 мотивів і з'єднати їх в прямокутник 3x13 мотивів. Потім прив'язати нитку до 1-го мотиву, пов'язати навколо всієї шалі обрамляють кругові ряди і закінчити роботу.

Немає коментарів:

Дописати коментар