субота, 24 січня 2015 р.

Як правильно розмножувати популярний вид фікуса

Як правильно розмножувати популярний вид фікуса



Фікус з товстими великими темно-зеленими листям називаються каучуконосний. Листочок такого фікуса легко вкорінюється.
Вкорінений листок може дуже довго жити поодинці, доки не зістариться. Іноді може вирости новий листочок. Але стебло з листового черешка фікуса не утворюється і нового рослини ніколи не виросте.

Щоб отримати молоде рослина, держак повинен бути вирізаний з стебла. Чи листочок повинен мати маленький шматочок стебла зі сплячою брунькою біля основи черешка.

Зазвичай на держак обрізають верхню частину стебла з 2-3 листочками на ньому. Нижній лист у черешка обрізають повністю, а верхні вкорочують на 1/3 частину від їх довжини. Перед посадкою живці треба ненадовго опустити у воду, щоб дати стекти молочному соку.

Джерело: Шедеври рукоділля
Рекомендуємо підписатися!
Як правильно розмножувати популярний вид фікуса





5 правил, як не треба вибирати подарунки і 10 - як треба



Отже, перше правило - ніколи не дарувати подарунки за основним заняттям або професією.

Ще раз: якщо ви знаєте про людину щось про хобі, не треба лізти туди зі своїми подарунками. Тому що ви апріорі розбираєтеся в темі гірше і абсолютно точно напортачите.

Друге правило: ніколи не дарувати те, що першим прийшло в голову. Назвіть європейську країну на Д і тварина на її третю букву - вийде Данія і носоріг. Точно така ж фігня вийде тоді, коли ви подаруєте вже третю однакову штуку з іншими чудовими людьми. Ще раз: придумали менше ніж за півгодини щось, що здається вам відмінною ідеєю - подумайте ще раз.

Третє правило: не робіть подарунки собі, а підшукуйте їх саме тій людині, для якого вони призначені. Не треба вибирати СВІЙ улюблений колір, не потрібно підбирати одяг, тому що ви любите її фасон, не варто шукати музику, яку ВИ любите. Думайте про людину, а не про себе. Повірте, ваші точки зору дуже і дуже відрізняються. Ще раз: якщо ви виберете в магазині подарунок і при цьому вагаєтесь між двома речами - напевно варто задуматися, чим викликане коливання і немає тут особистих симпатій до речі.

Подарунок повинен бути добрим - це четверте правило. Не даруйте херню. Не вибирайте найдешевше тому, що воно найдешевше. Якщо ви не можете купити хорошу річ в рамках свого бюджету - чи переглянете бюджет, або поміняйте план і купіть щось поменше, але якісне.

П'яте правило: подарунки можна купувати там, де продаються сувеніри. Фиговина без практичного сенсу - це зовсім не те, що чекають від нормального дарувальника. Зате саме вашого походу в магазин з нетерпінням чекають маркетологи, знаючи, як вам подобається дивитися на красиві речі, розуміти, що вам вони не потрібні (занадто дороги і марні), але при цьому отримувати задоволення від їх покупки. Хороша річ повинна діставатися з шафи мінімум 4 рази на рік, запам'ятайте це. Не даруйте дурні речі. Як одного разу сказала моя колега: «Мені не потрібні всякі прикольні на ваш погляд штуки, які не викликають у мене ніяких емоцій крім найглибше розчарування у вашому інтелекті.»

І, нарешті, пам'ятайте, що багато речей не можна дарувати без попередньої наведення: наприклад, прикраси, парфуми та інші штуки.

10 способів підібрати ідеальний подарунок

1. Випишіть все те про людину, що ви знаєте. Вас цікавлять тільки риси характеру. Я вже писав, що не треба дарувати по хобі - але, найчастіше, хобі дає інформацію про важливих рисах характеру. Це буде контрольний список.

2. Просто тримайте в голові великі свята на найближчий рік. Зазвичай потрібно пам'ятати про 3-7 людей, яким треба знайти подарунки і кожен раз, коли ви бачите щось цікаве, ви можете зрозуміти, що це потрібно саме комусь із них. Так ви ніколи не будете відчувати труднощі з вибором.

3. Купуйте подарунки не перед святами, а весь час, коли ви бачите щось цікаве. Наприклад, зараз у мене лежить три вже куплених подарунка для друзів: один треба подарувати на тижні, другий - через три місяці, а третій - взагалі через півроку. Але вони вже готові, обрані і куплені. До речі, приємний бонус - в такому розкладі ви не будете відчувати напруження в бюджеті восени в період частих днів народження та взимку під час новорічної паніки.

4. Купуйте техніку з 15 грудня по 1 січня, а інтер'єрні штуки і іншу фігню - не в сезон. Тут принцип простий: листопад для виробників техніки - «золотий» місяць, тому вони випускають всі новинки до цього моменту. В кінці листопада ціни на актуальні позиції зазвичай нижче, ніж зазвичай з цієї причини. У січні ціни завжди підвищуються: адже це можливість підняти ставку практично непомітно. Із сувенірами зворотна річ: вони продаються тільки на свята, тому ціни на них у цей момент ростуть.

5. Не треба анонсувати подарунки: якщо ви обіцяєте щось, половина кайфу вже зникає. Кайф в тому, щоб отримати шарудливі штуку, почати її розпаковувати, а потім щоб перехопило подих від радості.

6. Подарунок повинен бути сюрпризом. Ніколи не треба питати «що тобі подарувати? » це вийде вже не подарунок, а угода.

7. Батьки часто розводять дітей, кажучи: «Це тобі зараз, але на день народження», наприклад, за місяць до свята. Якщо ви робите так само, не забудьте невеликий подарунок і сам свято.

8. В дитинстві хтось нам сказав, що під ялинкою повинно лежати багато всього. Так от, це не так. Краще одна хороша річ, ніж багато-багато незрозумілих. Сфокусуйтеся.

9. Ні віртуальних подарунків. Не даруйте всяку нісенітницю в соцмережах: це хитрі відмазки в дусі «Я не зміг придумати привітання і вислати листівку». Краще зателефонуйте хоча б.

10. Не даруєте гроші та подарункові сертифікати, які, за фактом, рівноцінні грошей в магазині. Якщо ви шукаєте реально хороший подарунок, це буде виглядати банальним відмазкою. Ну і, природно, в цьому немає ніякої душевності.

Якось так :)

Джерело: Шедеври рукоділля
Рекомендуємо підписатися!
5 правил, як не треба вибирати подарунки і 10 - як треба







Як правильно списувати.



Шпаргалки бувають:

1) Стандартні. Бувають покупні і самопальні. Короткі конспекти тим або навіть повні лекції. Бувають різного розміру. На практиці їх виявити найлегше бо в кишенях дико шарудять. Якщо питань 30 або більше тягати пачку паперу з собою тяжко, а шарудіти їй тим більше, що навіть при обліку маленького розміру листків. Загалом поганий поганий варіант.

2) Мініатюрні. Визначення, правила, формули. Легко сховати, але складно читати. Ныкаются в ручку або в кишеню. Теж не кращий варіант.

3) КПК або мобільник - відмінне рішення. На математиці без палева лежить на столі відкривається прога або текстовий файл з формулами в одному вікні і калькулятор в іншому. Ну і відповідно змінюються вікна по ситуації. З КПК зручніше читати.

4) Бомба. Старий варіант. Але вірний. Під п'яту точку або в парту пхається папірець з відповіддю на квиток. У препода береться квиток і чистий папірець. Ну і чисту потрібно підмінити на готову.

5) Навушники. Можна спробувати загнати шпору в аудіо формат і списати з плеєра. Розмітити файли з квитками можна, та й диктувати не швидко. Тільки заховати навушник - справа клопітна, але якщо довге волосся може вийде. Знову ж таки є варіант загнати шпору в мобільник і слухати через гарнітуру.

6) На резинці. Варіант для героїв соціалістичної праці. В рукав вшивається гумка від трусів, ну а інший кінець ліпиться скотчем до шпори. Можна раптово закинути шпору в руку, наприклад.

7) Шпигунська. На принтері роздруковуємо потрібний текст. Потім зверху на кожну шпору клеїмо прозорий скотч. Вирізаємо смужки окремо і опускаємо їх у холодну воду. Акуратно знімаємо паперовий шар. Смужки залишаться прозорими але з чорним текстом. Коли висохнуть знову стануть липкими.

Джерело: Шедеври рукоділля
Рекомендуємо підписатися!
Як правильно списувати.

Немає коментарів:

Дописати коментар