понеділок, 19 січня 2015 р.

Мистецтво, народжене в листі

Мистецтво, народжене в листі



Китайці - приголомшливий народ, який дивує нас своїми досягненнями. Саме з цієї країни прийшло нове мистецтво, яке тільки починає розвиватися - різьба по листю.

Дивитися на ці картини без захоплення неможливо. Дивовижна краса укладена в маленькому і крихкому аркуші. Як може людина вирізати в ньому настільки чіткі по деталізації картини? Пропонуємо переглянути добірку фотографій з 20 кращими картинами на листках дерев.
Мистецтво, народжене в листі
Вважається, що родоначальником мистецтва став житель Китаю - Хуан Тай Шань. Саме він почав вирізати картини на листках, і в 1994 році його творчість відобразили в Книзі рекордів Гіннеса.
Мистецтво, народжене в листі
Зараз подібним мистецтвом захоплюються багато, але в основному це жителі азіатських країн. Виготовити подібну картину неймовірно складно, оскільки це дуже технологічний процес.
Мистецтво, народжене в листі
Якщо зовсім коротко, то все починається з того, що пізньої осені необхідно знайти хороші, не покусані комахами, міцні листя дерева Чинар. Його листя дуже схожі на кленові, але вони набагато міцніше і товщі.
Мистецтво, народжене в листі
Далі цей лист сушиться протягом 10 місяців, а потім його кип'ятять 5 годин в спеціальному розчині.
Мистецтво, народжене в листі
За цей час лист повністю очищається від різних бактерій, які можуть зіпсувати картину, а спеціальний розчин дозволяє в кращих умовах працювати з тканиною листа.
Мистецтво, народжене в листі
Після цієї стадії починається найцікавіше - попереду понад 60 етапів, по завершенню яких народжуються шедеври. Дуже важливо видалити тканини листа до сіточки. Тут треба бути гранично обережним, щоб не пошкодити ні одну з вен листа.
Мистецтво, народжене в листі
Начебто здається, що процес різьби повинен бути найскладнішим? Виявляється, зовсім ні. Як пише один з художників, найбільш складний етап - сушка. Саме на цьому етапі 60% листя ламається.
Мистецтво, народжене в листі
Ось таке це мистецтво - крихке...
Мистецтво, народжене в листі
Мистецтво, народжене в листі





Речі з каменів



Японський дизайнер Хиротоши Іто створює звичайні речі з незвичайного матеріалу. Гаманець, mp3-плеєр, флешка на перший погляд схожі на матерчаті, але зроблені з каміння. Дизайнер використовує різні види каменю з граніту, мармуру, які бере на березі річки Азуза поруч зі своїм будинком.
Речі з каменів
Цей кам'яний гаманець Хиротоши Іто створював протягом 25 років, складається він з природного каменю, блискавки і монет. Важить він всього нічого 800 р.
Речі з каменів
Спогад про море...
Речі з каменів
А це кам'яний mp3-плеєр, який також можна використовувати в якості флеш-накопичувача 2GB USB. Важить це диво 200 р. Спробуй загуби...
Речі з каменів
Пан Іто також робить «сміються камені» (дивлячись на них, ти посміхаєшся, а вже потім помічаєш «блискавку» поверх зубастого рота)







Як виглядає їжа під мікроскопом? Частина 1



Незвичайні фотографії створив американський фотограф Karen Alpert (Карен Альперт).

Він представив світу, як виглядає їжа та алкоголь під мікроскопом. Забавно те, що по фотографії абсолютно не зрозуміло, що це, адже мікроскоп відкриває в новому світі практично будь-який предмет і звичайна печенька перетворюється у велику планету.
Пропонуємо оцінити вам самим ;-)
Як виглядає їжа під мікроскопом? Частина 1
01. Ягоди чорниці на 19-кратному збільшенні
Як виглядає їжа під мікроскопом? Частина 1
02. Зірочка семен Анісу на 14 - кратному збільшенні
Як виглядає їжа під мікроскопом? Частина 1
03. Сушений помідор 250-кратному збільшенні
Як виглядає їжа під мікроскопом? Частина 1
04. Ізюм на 35-кратному збільшенні
Як виглядає їжа під мікроскопом? Частина 1
05. Сіль на 45-кратному збільшенні
Як виглядає їжа під мікроскопом? Частина 1
06. Цвітна капуста на 850-кратному збільшенні
Як виглядає їжа під мікроскопом? Частина 1
07. Печиво з передбаченнями на 150-кратному збільшенні
Як виглядає їжа під мікроскопом? Частина 1
08. Чорне насіннячко ківі на 320-кратному збільшенні
Як виглядає їжа під мікроскопом? Частина 1
09. Листя ананаса на 85-кратному збільшенні
Як виглядає їжа під мікроскопом? Частина 1
10. Цукерка Live Saver на 17-кратному збільшенні

Немає коментарів:

Дописати коментар