четвер, 30 жовтня 2014 р.

"Відмазки" і заперечення.

"Відмазки" і заперечення.



Найбільш цілеспрямована людина - який дуже хоче в туалет.
Всі перепони здаються несуттєвими. Крім Мети.

Погодьтеся, смішно чути фрази типу:
- я обпісявся, тому що не було часу сходити в туалет.
- я був занадто втомлений...
- так, звичайно - завтра сходжу))
- я описався - бо втратив надію... Я не вірив, що зможу добігти.
- ну звичайно. Він то добіг. У нього ноги он які довгі...
- я занадто дурний, щоб це зробити...
- я вже 5 разів описувався. У мене ніколи не вийде добігти...
- це явно не для мене.
- я постукав у туалет - але мені не відкрили...
- мені не вистачило мотивації...
- у мене була депресія...
- у мене немає грошей, я не можу собі цього дозволити!....
- у мене це погано виходить, Ви могли б це зробити за мене?

Далі можна підставляти інші "відмазки" ваших: друзів, клієнтів, співробітників, родичів і всіх людей які люблять відмовлятися.

Навіть якщо вони не сприймуть серйозно цей приклад то це дозволить розслабити їх і почати розмову на іншому рівні.

Хитрощі життя - Корисні поради, спрощують життя





ЩО РОБИТИ ПРИ ОТРУЄННІ.



Важливо чітко знати симптоми конкретних отруєнь, щоб в разі небажаного ефекту від з'їдених консервів ми могли допомогти собі чи оточуючим до прибуття лікарів.

При найменших підозрах на отруєння в першу чергу потрібно викликати «швидку допомогу». Потерпілого потрібно покласти на ліжко, навіть якщо він відчуває себе.нормально.

ВИДИ ХАРЧОВИХ ОТРУЄНЬ.

• Грибні отруєння.

Симптоми проявляються через 5-7 годин (якщо в банку виявилися отруйні гриби, то набагато швидше): судоми, гострий біль у животі, нудота, блювання, пронос, запаморочення, рідкий пульс. Потрібна негайна госпіталізація.

Якщо ви опинилися на дачі, до приїзду лікарів можна зробити промивання шлунка, клізму з додаванням настою ромашки (столова ложка квіток на 300 мл води). Після цього дайте хворому проносне, зігрійте його, примусьте випити міцного чаю. На голову покласти холодний компрес на живіт грілку.

• Отруєння компотом і варенням.

Ознаки з'являються через 7-8 годин: нудота, блювання, діарея, утруднене дихання. Промийте шлунок підсоленою водою або слабеньким розчином марганцівки, треба дати проносне, зробити клізму.

Коли блювота припиниться, дайте таблетку активованого вугілля (можна замінити кефіром або яєчним білком). Рекомендовано рясне пиття. Після цього добу краще поголодувати, а потім.переходити на супчики і відвари.

• Ботулізм.

«Групи ризику» - мариновані та солоні гриби, закочені в банки під герметичні кришки, кабачкова, баклажанна та інші види домашньої ікри, а також змішані консерви (наприклад, солянка овочева з грибами).

Перші ознаки хвороби - погіршення зору (подвоєння в очах, туман), розширення зіниць, відчуття сухості і дряпання в горлі, спазми м'язів мови. При спробі випити води рідина виливається через ніс.

Хвороба дає про себе знати годин через 12 (іноді через добу-двоє) після того, як отведаны зіпсовані консерви. Відразу ж викликайте «Швидку»! Якщо не доставити потерпілого в лікарню, може наступити смерть від паралічу дихання. До приїзду медиків промивайте шлунок теплим 2-процентним розчином соди, дайте хворому проносне.

• Щоб уникнути зустрічей з менш небезпечними, але не менш неприємними бактеріями, лікарі рекомендують звертати увагу на наступні продукти:

» Варений рис, який довго залишався теплим. У ньому можна виявити бацилу Эхиноцереус (Bacillus Cereus), яка викликає блювоту через годину після їжі, пізніше - пронос. При вже відомих процедурах одужання настає швидко. А щоб отруєння не сталося, рис потрібно охолоджувати і тримати в холодильнику.

» З кров'ю, що капає з сирої птиці, на вже готову їжу може потрапити Кампілобактер (Campylobacterjejuni), тоді вам забезпечена біль у животі, нудота, кривавий пронос. Симптоми з'являються протягом 2-6 і тривають до 10 днів. Ваші проблеми тут можуть вирішити тільки медики.

» Клостридія (Clostridium Perfringens) активно розмножується в фарші, м'ясний або підливі начинці, що стоять на малому вогні або в теплому місці. Спазми в нижній частині живота, діарея і головний біль, можливо, температура пройдуть вже через добу. «Швидка» полегшить ваш стан швидше.

» До 10 днів можна промучився з схожими симптомами при отруєнні кишковою паличкою (Escherichia Coli), яка непогано себе почуває в непросмажених м'ясних котлети і інші продукти з м'ясного фаршу. Цю серйозну форму отруєння лікують тільки в стаціонарах.

» Сальмонела (Salmonella) зазвичай потрапляє в організм з сирих яєць, недовареною птиці, а також готової їжі, залишеної на кілька годин поза холодильника.

» Стафілокок (Staphylococcus) легко потрапляє на їжу від заражених людей. Джерела отруєння - шинка, птах і печені вироби з кремом. Симптоми отруєння цими видами бактерій однакові: болі в нижній частині живота, нудота, блювання, пронос, озноб, слабкість, запаморочення. Не намагайтеся лікуватися без медичної допомоги.

Якщо з'явилися симптоми харчового отруєння, треба постаратися згадати, яка їжа могла бути недоброякісної, і не викидати її залишки. Це допоможе визначити, яка саме бактерія стала причиною вашої хвороби, а, значить, і лікарі зможуть надати вам допомогу, не чекаючи результатів баклабораторий.

КИСЛОТА І ЛІКИ.

Якщо в очі потрапили отруйні рідини, негайно промити очі прохолодною водою.

Якщо отрути, що потрапили в шлунок, потрібно викликати блювоту, щоб вивести їх. Робіть повторні промивання шлунка, щоб вивести весь отрута. Між викликами блювоти потрібно змусити потерпілого випити 3-4 склянки води.

При отруєнні ліками шлунок найкраще промивати слабким розчином марганцівки. При отруєнні метиловим спиртом для промивання шлунка використовують розчин питної соди. Але не можна викликати блювоту при отруєння їдкими речовинами, т. к. при зворотному.рух по стравоходу повторно.травмується його слизова оболонка.

Блювання можна викликати у непритомних. Потрібно стежити, щоб постраждалий не задихнувся. Його перевертають на живіт або на бік і свешивают голову вниз, підтримуючи рукою.

При отруєнні прижигающими рідинами потерпілому дають випити розхитані у воді яєчні жовтки (6 штук на 0, 5 літрів води).

При отруєнні кислотами ні в якому разі не можна давати пити содовий розчин!

Після промивання шлунка потрібно прийняти попередньо подрібнені таблетки активованого вугілля.

Треба покласти на голову грілку з льодом, змочений в холодній воді рушник або що-небудь холодне. Це зменшить вплив отрути на мозок.

Необхідно виміряти температуру тіла постраждалого. При отруєнні паралитическими речовинами температура зазвичай падає. У цьому випадку потерпілого тепло укутують. При підвищеній температурі кладуть лід на пахові області, де проходять великі кровоносні судини, дають пити холодну воду.

Якщо на лікарську допомогу розраховувати не доводиться, то після активованого вугілля потерпілому дають глауберової сіль. Вона не дає рідини всмоктуватися кишечником. Потрібно столову ложку солі розвести в половині склянки теплої води.

ОТРУЄННЯ АЛКОГОЛЕМ.

Для алкоголю характерно психотропну властивість, так як він виявляє наркотичну дію на центральну нервову систему. Він призводить до гальмування процесів збудження і засвоєння кисню.

На початку відзначаються ознаки неврологічних розладів, у хворих відсутній контакт з оточуючими, зникає больова чутливість. Якщо інтоксикація триває, то настає глибока кома - відбувається повна втрата свідомості, втрачаються усі рефлекси, порушується робота дихальної і серцево-судинної систем.

Відновлення відбувається повільно, але якщо протягом 3 годин не буде покращення, то, значить, у хворого є й інші захворювання. Найбільш часто в основі важкого стану хворого лежать черепно-мозкова травма або порушення мозкового кровообігу.

НЕВІДКЛАДНА ДОПОМОГА.

До госпіталізації потрібно промити шлунок, створити умови для нормальної прохідності дихальних шляхів, дати зволожений кисень. До сурогатам алкоголю відносяться речовини, які приготовані на основі етилового спирту або інших спиртів (метилового, ізоамілового). Вони набагато шкідливіше.

Дуже часто зустрічається отруєння метиловим (деревним) спиртом. Він викликає в організмі ураження центральної нервової системи, зорового нерва та може сприяти виникненню сліпоти.

Необхідно якомога швидше доставити хворого у відділення токсикології. Перша допомога - стакан горілки (етиловий спирт в організмі заміщує метиловий у біохімічних реакціях).

Хитрощі життя - Корисні поради, спрощують життя
ЩО РОБИТИ ПРИ ОТРУЄННІ.

Немає коментарів:

Дописати коментар