неділя, 26 жовтня 2014 р.

Поради з малювання

Поради з малювання

Поради з малювання
Поради з малювання
Поради з малювання
Поради з малювання
Поради з малювання
Поради з малювання





Види взуття. На замітку!

Види взуття. На замітку!
Види взуття. На замітку!







Як підтримувати чистоту на кухні, не використовуючи засоби з хімією?


Чотири простих ради.

1. Для миття посуду можна приготувати порошок з соди і сухої гірчиці (у співвідношенні 1:3). Цей порошок також чудово очистить ґрати кухонної витяжки.

2. Щоб видалити іржу і відполірувати столове срібло протріть поверхню розрізаним навпіл лимоном, а потім почистіть жорсткої стороною губки.

3. Накип в чайнику можна видалити таким способом: налийте в чайник воду з оцтом (у співвідношенні 2:1), носик чайника закрийте пробкою з паперу і кип'ятіть воду поки накип не зійде. Потім наповніть чайник чистою водою і прокип'ятіть ще раз.

4. Щоб почистити будь-яку поверхню (крім мармурової) ви можете приготувати наступний засіб: налийте в пляшку з пульверизатором води і оцту (у співвідношенні 1:1) і додайте 3 краплі ефірного масла (апельсин, лаванда, лимон).

Джерело: Шедеври рукоділля
Рекомендуємо підписатися!





Як правильно солити їжу.



Зазвичай ми солимо їжу «на автоматі», абсолютно про це не замислюючись. Однак насправді смак страви в чому залежить від того, коли його посолили. Сьогодні ми розкриємо вам всі секрети грамотного використання солі при приготуванні страв.

Почнемо з того, що різним продуктам потрібно різну кількість солі. Наприклад, риба вимагає більшої кількості солі, а м'яса так багато не потрібно, адже якщо його пересолити або ж посолити не вчасно, воно стане жорстким і несмачним.

Соліть страви-наприкінці приготування. Це правило потрібно обов'язково дотримуватися, якщо ви використовуєте йодовану або морську сіль. Йод, вітаміни та мікроелементи, які містяться в такій солі, при тривалому нагріванні руйнуються, тому для збереження всіх корисних властивостей солі потрібно додавати її в кінці приготування. Але це ще не все. Якщо ви посоліть страву на самому початку приготування, то неправильно розрахуєте співвідношення солі до обсягу страви, адже в процесі варіння зайва рідина випарується - в результаті страва пересолене. Крім того, в кінці приготування продукти краще вбирають сіль.

Деякі страви солять під час приготування. Наприклад, м'ясний бульйон краще солити за півгодини до готовності, а грибний - в самому кінці. Бобові солять за 5 хвилин до кінця приготування, так як у солоній воді вони готуються дуже довго.

У рідкісних випадках застосування солі на початку варіння повністю виправдано. Наприклад, це стосується макаронних виробів, пельменів і вареників, овочевого бульйону, риби і рибної юшки. Якщо ви готуєте саме ці продукти, то спочатку посоліть воду, а потім додавайте їх у каструлю.

М'ясо солять дуже помірно, так як найчастіше до його складу і так входять солі. Якщо ж ви не любите солону їжу, то м'ясо можна взагалі не солити, а додати до нього прянощі або подати під соусом, або злегка підсолити перед подачею.

Якщо ви готуєте печінка, то її краще посолити у самому кінці, так як сіль зробить її жорсткою.

Рибу солять рясно незалежно від того, як ви збираєтеся її готувати (варити, смажити). Найкраще посолити її за 10 хвилин до приготування - так при смаженні вона не розвалиться.

Овочі в плані солі - це щось середнє між рибою і м'ясом. Їх солять менше, ніж рибу, але більше, ніж м'ясо. Гриби солять більше, ніж овочі. Кількість солі для картоплі буде залежати від того, яким способом ви готуєте. Якщо варите картоплю, то найкраще її посолити відразу після того, як вона закипить. Картопля в мундирі солять відразу або не солять взагалі. Смажену картоплю солять в кінці приготування - так вона вийде більше хрусткою.

Як бачите, вміння правильно солити продукти - це ціле мистецтво. Однак якщо вибирати з двох зол, то недосіл - це менше зло, адже його легко виправити, а от з пересолом впоратися куди складніше, і, швидше за все, таке блюдо буде зіпсовано.

Джерело: Шедеври рукоділля
Рекомендуємо підписатися!







Правильно і акуратно складаємо натяжну простирадло






Корисні поради.


Додайте це собі на стіну, щоб не забути!
Корисні поради.
Корисні поради.
Корисні поради.
Корисні поради.
Корисні поради.
Корисні поради.
Корисні поради.
Корисні поради.
Корисні поради.

Немає коментарів:

Дописати коментар