вівторок, 28 жовтня 2014 р.

Майстер-клас від Жанни: Гаманець

Майстер-клас від Жанни: Гаманець


Частенько на свята, дні народження та ювілеї ми підносимо нашим друзям подарунки у грошовій формі. Але просто так дарувати гроші негарно і банально. Щоб це робити оригінально, існує безліч різних способів - у конверті, коробочці, листівці з кишенькою і т. д. Сьогодні я пропоную Вам майстер-клас про те, як зробити симпатичний гаманець для дарування грошей, який, можливо, Вам сподобається і стане в нагоді в майбутньому.

Необхідні матеріали:

• папір для основи (картон, папір для пастелі), скрапбумага;

• інструменти: різак, лінійка, клейові матеріали, паличка для біговки, дирокол-закруглитель країв;

• матеріали для декору - на Ваш смак, в даному випадку: металеві брадси, рамочка з чіпборда, квіточки паперові та металеві, квиточок (Tim Holtz);

• штампи: написи, куточки, декоративні;

• дистрессинговые чорнило, в даному випадку - Vintage photo.

Хід роботи:

1. Вирізаємо з паперу для основи 2 прямокутника: зовнішній, 10*23см, внутрішній 9*22, 5см.

Порада: не рекомендую брати дуже щільний папір, т. к. гаманець буде постійно відкриватися і погано тримати форму в закритому вигляді. Наприклад, для зовнішнього прямокутника я взяла - крафт-картон, а для внутрішнього - папір для пастелі (вона тонша).

2. Заокруглюємо куточки прямокутників з допомогою діркопробивача, причому у внутрішнього тільки нижні куточки. І робимо биговку по середині.

3. Вирізаємо внутрішні кишеньки розміром 4, 5*10, 9см, ремінець 1, 5*6см і хлястик. В одного з кишеньок нижній лівий кут заокруглюємо, аналогічно чинимо і з однією стороною ремінця.

4. З скрап-паперу вирізаємо прямоугольнички 9, 5*11см для обклеивания нашого гаманця. Зовнішні куточки заокруглюємо.

5. Всі вирізані частини тонуємо краю дистрессинговыми чорнилом.

6. Обклеюємо і декоруємо зовнішній прямокутник, який буде служити обкладинкою (зовнішньою частиною) гаманця. Тут Ви можете прикрашати гаманець як хочете, як Вам підкаже фантазія.

7. Декоруємо внутрішній прямокутник - приклеюємо на ліву сторону кишеньки, прикрашаємо їх відбитками штампів, а на правій стороні маємо ще один кишенька, але відносно закритий.

8. Оформляємо внутрішню картку для побажань. В даному випадку я використовувала прямокутник скрап-паперу 9*15см, який затонировала по краю і прикрасила штампами.

9. Вкладаємо в гаманець картку для побажань, грошики, і все!





Майстер-клас зі створення весільного запрошення у вигляді анонімки.



Що нам потрібно:

1. Білий аркуш формату А4
2. Ножиці
3. Клей-олівець (з зеленою кришечкою)
4. Купа старих глянцевих журналів
5. Олівець
6. Гумка
7. Лінійка
8. Щільна біла глянсовий папір (на ній ми будемо виводити готові запрошення)
9. Вміння працювати в програмі Photoshop.
10. Терпіння

Як це зробити:

1.Спочатку потрібно зробити «болванку» майбутнього запрошення. Для цього аркуш формату А4 розрізаємо навпіл - нам знадобиться тільки одна з половинок. Згинаємо її посередині - і заготівля майбутнього запрошення готова.

2.Тепер потрібно вирішити, що ж буде написано на зовнішній і внутрішній стороні. Так як у нас весілля припадала на п'ятницю, я вирішила написати на титулі фразу-заманливі пропозиції «А ми знаємо, що ти робиш в п'ятницю!» (Ви можете придумати свій текст або обмежитися якоюсь картинкою в тему). На внутрішньому розвороті розміщувався сам текст запрошення, а на звороті - інформація про місце і час проведення весілля, а також схема проїзду до місця банкету.

3.Придуманий текст тепер потрібно перенести на запрошення. Для цього краще спочатку олівцем намітьте контури літер - так буде легше клеїти текст. Тепер починається саме трудомістке: у глянсових журналах знаходимо потрібні літери, вирізаємо їх і викладаємо текст в стилі а-ля анонімка. Букви краще не відразу клеїти, а вирізати всю фразу і подивитися, міститься вона у відведене для неї місце. Букви раджу підбирати різного розміру і кольору, а клеїти не по рівній лінії, а як би нерівно - так виходить цікавіше. До речі, крім букв, запрошення можна прикрасити різними бантиками, квіточками, сердечками, вирізаними з тих же журналів.

4.Отже, «болванка» готова. Не турбуйтеся, якщо на папері залишилися сліди від клею та інші помарки, - надалі ми від них позбудемося. Що ж робимо далі? Нам потрібно відсканувати отриману заготівлю, наприклад, за допомогою програми FineReader, і зберегти її в електронному вигляді.

5.Наступний крок - доведення запрошення до остаточного вигляду за допомогою графічної програми. Я використовувала Photoshop: додала фони, прибрала всі огріхи (ті ж самі сліди від клею), намалювала сердечка і т. д. На зворотну сторону запрошення помістила схему проїзду до готелю, де проходила наша весілля. А ще скачала в Інтернеті зображення відбитків людських ніг і помістила їх на поля приглоса. В результаті у мене вийшло два файли з розширенням.TIF - з зображенням зовнішнього і внутрішнього розвороту запрошення.

6.Залишилося запрошення роздрукувати. Для цього можна звернутися в друкарню або скористатися кольоровим лазерним принтером - саме так я і зробила. Для роздруківки купила щільну глянцевий папір. В результаті з кожного аркуша формату А4 вийшло два запрошення. За допомогою різака розрізала листи і зігнула запрошення - все, вони готові!

7.Можна зупинитися і на кроці №6, але я ще вирішила помістити запрошення у конверти. Вони в мене вже були готові, просто прикрасила верхній правий кут сердечками-наклейками.

#Листівки@romantika_for_you
Майстер-клас зі створення весільного запрошення у вигляді анонімки.
Майстер-клас зі створення весільного запрошення у вигляді анонімки.
Майстер-клас зі створення весільного запрошення у вигляді анонімки.
Майстер-клас зі створення весільного запрошення у вигляді анонімки.
Майстер-клас зі створення весільного запрошення у вигляді анонімки.
Майстер-клас зі створення весільного запрошення у вигляді анонімки.
Майстер-клас зі створення весільного запрошення у вигляді анонімки.









Майстер-клас зі створення весільного запрошення у вигляді анонімки | Prosvadby.com
Я вже писала, що наші форумчанки не тільки красуні, але й талановиті умільці. Оленка, (про її веселій весіллі я вже писала), люб'язно надала майстер-клас по створенню своїх..





Немає коментарів:

Дописати коментар