понеділок, 27 жовтня 2014 р.

Орігамі

Орігамі






ПОДИВИСЯ ВІДЕО!!!ЯК ТАКЕ МОЖЛИВО? !








Ялинка гачком "крокодиловим" візерунком






Листівка "Ялинка"








Скелетирование листя від Олени Пересторониной






Листівка: Снігова куля








Чарівний кубик-трансформер



При згадці слова "трансформер" напевно у кожного в думках відразу ж виникають навіяні американським кінематографом техногенні образи: роботи, що перетворюються в автомобілі, то в літаки, то ще якісь транспортні засоби і пристрої. Фантастика, одним словом. А от перетворення якогось неживого предмета в живу матерію інакше як дивом не назвеш. І стати творцем такого дива зовсім нескладно, зробивши своїми руками чарівний орігамі кубик, здатний перетворюватися на ... чарівну троянду. Ну, і що з того, що троянда-кубик - лише паперова ілюзія. Ідея прекрасна, а решту дороблять уяву і той заряд позитивної енергії, яким неодмінно просочується всяке ручне творіння.
Magic Rose Cube - саме так звучить оригінальна назва цієї паперової моделі від дизайнера Valerie Vann - вже давно став класикою, здобувши неабияку популярність серед любителів орігамі (мільйони переглядів на YouTube - тому свідчення). Одна з причин популярності моделі - надзвичайна простота виготовлення, яку ніяк не очікуєш від настільки витіюватою вироби. Зайвий раз переконуєшся у вірності приказки "все геніальне просто". Насправді, зібрати розу-кубик зможе навіть дошкільник. Ну, може, зовсім трохи потрібна батьківська допомога при складанні модулів. А вже "магію" перетворення кубика в троянду і назад дитина освоїть моментально.
Отже, приготуйте 6 паперових квадратів (рекомендовані розміри 10×10 см): 3 для листя і 3 для пелюсток троянди, - і дотримуйтесь відеоінструкції.





В'язання гачком. Візерунок "Попкорн".



Візерунок «попкорн» в'яжеться полустолбиками і стовпчиками з одним і двома накидами. Ось як це робиться:
1. Провяжите кілька петель в одну базову петлю. Коли ви провяжете бажану кількість петель, вийміть гачок з петлі. Введіть гачок спереду назад (рис 2).
2. Вкол гачок в петлю, зробіть накид і протягніть нитку крізь 2 петлі на гачку, щоб «попкорн» виділився на тлі інших петель (рис 3).
Можна зв'язати візерунок «попкорн» так, щоб він був видний з обох сторін полотна. Для цього треба вийняти гачок з петлі, знову ввести його в петлю спереду, і тоді візерунок «попкорн» виявиться на лицьовій стороні полотна. Якщо ви введете гачок ззаду, то візерунок з'явиться на виворітній стороні HF, JNS.
Що б візерунок "попкорн" був не надто вільним і виглядав охайним є кілька порад:
Провязывайте петлі гачком меншого розміру, ніж в'яжете все полотно.
Візерунок повинен складаються з меншої кількості петель.
Зв'яжіть шишечку замість «попкорну».
Попкорн. Таке цікаве назву візерунок отримав за те, що він і справді нагадує щось об'ємне, таке ж пухке як кукурудза, ну от подивіться і оцініть самі.
Теоретично попкорн в'яжеться так: спочатку провязывает три або чотири стовпчики з накидом в одну петлю ланцюжка, потім з'єднуємо між собою перший і останній стовпчики з накидом. Але теоретично ще ніхто нічому не навчився, тому краще один раз побачити і зробити, ніж сто разів прочитати. Тоді все стане зрозуміло.

Немає коментарів:

Дописати коментар